• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANWindows Phone - rady, návody, programování, Windows 10, Surface Duo/Neo
    BOPA
    BOPA --- ---
    NECROMAN: teď jen přemýšlím, jak moc vážně jsi myslel toho Pokemona ?? :-))))))
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    BOPA: vidim to podobne. A navic k tomu vsemu - zadny Pokemon Go!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BOPA: už jsem rezignoval a měsíc se tetelím blahem s Redmi 3 Pro. Lumii 640DS jsem si ale nechal na pokusy, nějak se mi pro Win 10 Mobile programuje líp, než pro Android
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    BOPA: s tim garminem je to chyba aplikace. Ale to je pořád ta samá písnička - prostě na tu platformu lidi serou a MS s tim nic moc nedělá.
    BOPA
    BOPA --- ---
    BOPA: Můj milý Microsofte
    Byl jsme několik let - vlastně od prvopočátku mobilního systému - nejen přítelem, ale i zastáncem, propagátorem a náborářem systému pro mobilní telefony, o kterém jsme byl přesvědčen, že má velkou budoucnost a jeho kvality jsem vynášel do nebes a pěl chvalozpěvy...
    A pak jsme koupil 950XL s WIN10... a tím se začalo všechno srát a otáčet k protipólu... Dnes už jsem po 3/4 roce nasranej jako snad nikdy... Ještě ani jednou jsem za toho 3/4 roku nebyl s mobilním systémem fakt spokojenej - ale vždy jsem to nějak omlouval, čekal na rychlé zlepšení... Bojím se, že pohár mé trpělivosti přetekl...

    Další jobovka s fotkama u kontaktu..... (je to sice blbost, ale těch kontaktů s fotkama jsme ta měl falt hodně a některé fotky už nemám, nemám ani data a ai náladu a čas to zase ládovat k několika stovkám kontaktů)

    po 10 dnech jsem zapnul NTB, pustím aplikaci lidé a mám obrovskou radost, že vidím původní fotky u kontaktů.... Radost byla jen na chvilku - jen co se sesynchronizoval s LIVE - všechno je zase nenávratně v PIxx .
    KUA - jsme fakt tak nasranej, že už mi teď bude asi stačit malinko, fakt jen malinko, a 950XL poletí z domu nadzvukou rychlostí i s celým WIN10 pro mobily...

    Ráno se vzbudím, musím zadat PIN SIM - telefon se jaksi rozhodl restartovat - netuše proč - žádná aktualizace neproběhla. Někdy, když je na nabíječce a nabíječku odpojím - telefon se sekne, nejde spustit - pomůže jen restart

    BT s hodinkama Garmin funguje jak se mu chce, 30x ne, pak z ničeho nic 1x ano, synchronizace se povede 1x z 20 pokusů, avizace hovoru, mailu apod mi přijde 1x za měsíc...

    a abych měl slušnej foťák za takové prachy, tak no to jim fakt sere bílej tesák....

    UFFF - ale ulevilo se mi :-))))))
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    Tak jsem nainstaloval 10 na svou 640 a teda je tam dost vylepšeních ale zároveň mi to přijde mnohem míň konzistentní, když to porovnám s 8.1.

    Dotaz. Jak funguje navigace? V 8.1 jsem si na mapách našel cíl, a pak dal navigovat spustila se samostatna aplikace drive, pokud nebyla byl tam jen psaný itinerář. Jak to funguje ted? zadám na mapách cíl, dám navigovat a žádná samostaná aplikace se nespustí. Takže ty aplikace asi sloučili, kde pak tedy nastavím hlas pro navigování? Zítra mě čeká cca 600km po Čechách a potřeboval bych aby to fungovalo :(
    VIK
    VIK --- ---
    BOPA: Taky jsem nedávno zjistil, že mně zmizely obrázky kontaktů. Měl jsem jich tam nastavenejch jen pár, ale na oblíbených, takže jsem si toho hned všiml.
    BOPA
    BOPA --- ---
    HAWLIS: tak jsme na tom stejně... všechny obrázky u všech kontaktů fprde** . nejsou ani na webu, ani v tlf... ani z FB, ani moje pořízené a přiřazené k mým kontaktům... Prostě zmizely :-(((( A v klasickém outlooku 2013 od MS teď pro jistotu nemám ani jeden kontakt - to něco poje**** se synchronizacema nebo co ???
    A aplikaci LIDÉ v W10 (na PC) kontakty alespoň vidím - ikdyž opět bez obrázků...
    Já snad fakt půjdu pro to ZASR*** JABKO.... :-(
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    NECROMAN: určitě nemusíš dělat žádný restarty. Ale neporadim ti s tim kreditem..
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dotaz, jake jsou vedlejsi efekty toho, kdyz bych si zmenil region u sveho Microsoft Accountu? Prestane mi neco fungovat? Budu moct dal platit predplacenym kreditem, co mam na svem uctu? Neni treba resetovat telefon (Lumia 950) nebo neco?
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    tak jsem svý přítelkyni koupil lumii 550, doufám že whatsapp bude dělat podporu (tj whastapp bude fungovat) aspoň ty dva roky ještě :-D
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    A tomuhle neuvěříte -- Outlook kalendář, verze 17.7369.40648.0 má v týdenním přehledu opravený ten bug při kterém když jste měli vybraný den v týdnu a chtěli přidat novou událost, tak ji to vždy hodilo na aktuální den (nebo první den v týdnu, pokud jste ji přidávali v budoucích nebo předešlých týdnech).
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    Zázrak. Po asi 4 měsících, nespočtu zpětných vazeb a nepočítaně aktualizacích je opravená Live Tile aplikace Microsoft Band (bývalá Microsoft Health)!

    Teď ještě kdyby opravili tu dlaždici budíků...
    SUPEX
    SUPEX --- ---
    Lumia 830
    výměna displeje s rámečkem

    jakýkoliv start telefonu končí na obrazovce s baterkou
    pokud zapojím starý displej nastartuje v pořádku

    Nevíte co s tím? Na internetech jsem viděl návody i videa na výměnu displeje a všude byl závěr jednoduchý => s novým displejem bez problému bez jakéhokoliv soft/hard resetu

    WDRT mobil sám od sebe nedetekuje, musím mu pomoct, a stejně potom hlásí, že tam není operační systém, který jsem tam už několikrát nahrál.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    820 upgrade na W10M neprezila - vysledek je nepouzitelny.
    Bohuzel alternativa ted neni. Jinak bych byl dale u W10M (Android je horsi jak 8.0)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DAN_F: Hlavni problem neni ze neni upgrade (Staci se podivat na stav Android trhu).
    Problem je ten hrozny downgrade. Pokud clovek sel z HTC 8s, Lumia 735, 920/925 na Lumia 650 tak dostal doslova shit. Ten telefon je horsi jak konkurence u Android.
    KEJML
    KEJML --- ---
    DAN_F: To je tak pravdivé, až to bolí. Za sebe bych přidal ještě ukrutně pomalý Messenger, který dodnes nepodporuje W10 věci (jako odpovídání z notifikace/action centra) a prakticky vymizelou integraci sociálních sítí. Vím, že to není přímo v rukou MS, ale ve výsledku mne to jako uživatele nezajímá a pokud chce MS budovat platformu, musí podle mne na vývojáře trochu zatlačit a/nebo jim to maximálně usnadnit.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MCKIDNEY: HAAC mikrofony jsem zapomněl :D

    Jinak s tou podporou to kupodivu není tak zlé. Aktuální buildy dostávají krom 530 a 630 všechny telefon z x3x série (včetně bizarností typu 435, 532, 535) a dokonce ještě 1520, přičemž ještě nějakou dobu podporované budou.

    Problém je, že když chce člověk solidní nový telefon do 10 tisíc, tak má smůlu. 550 a 650 (krom toho že vypadají hrozně) jedou na SD 2xx a jsou na tom co do výkonu a features vlastně hůř než 640 a 735. 950(XL) (krom toho že vypadají snad ještě hůř) už jsou v cenové relaci, kterou je ochotný za telefon dát málokdo a pro lidi co mají 930/1520 to není (až na uměle omezené Continuum) moc velký upgrade (z hlediska konstrukce, designu a třeba displeje spíš downgrade). Ty přebrandované Alcately, ZTE, Barnes & Noble, krom toho že se tu ani neprodávají, jsou po všech stránkách naprosto nezajímavé a horší než většina Lumií z x3x generace, HP má telefon za 20 k, který (krom toho že taky vypadá hrozně) neumí až na fingerprint reader nic navíc oproti L950(XL) za polovinu, naopak je v řadě bodů horší. Takže zbývá Vaio Biz a NuAns Neo, které jsou na první pohled celkem zajímavé, ale až na procesor, Continuum (a v případě NuAns ještě větší baterii) to není oproti 640, 735 a 830 moc velký upgrade a hlavně se tu ani neprodávají :)

    Do toho MS aktuálně není schopný solidně vyvinout a debugovat ani ty svoje základní core aplikace jako kalendář, budíky, MS Health, Groove, Skype (!) a mimo EN a pár dalších regionů nefunguje polovina funkcí, protože všechno se kvůli cross-platform s iOS a Androidem začalo řešit přes Cortanu, což je prostě pro většinu lidí neuvěřitelně frustrující a ano, skutečně chybí některé důležité aplikace, kvůli kterým leckdo musí odejít (DJI Go třeba). A to je v kostce celý velký problém W10M.

    Přesto jsem se svým telefonem a W10M spokojený, ale chápu proč je ten tržní podíl takový.

    Jo a Mapy.cz se sami vypínají prakticky pokaždé, když se podle nich naviguju a zapnu Cameru, abych si něco vyfotil. To je vůbec nejhorší na W10M :D
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DAN_F: Preach it brother.

    Pro me WindowsPhone skoncilo s ukoncenim podpory pro vsechno co neni Lumia 735.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    HAWLIS, KEJML, ELHO_CID, STEMBUS: Tak pro mě je hlavní problém v tom že žádný z těch aktuálních a asi ani potenciálních OEM výrobců neudělá telefon který by měl cokoliv navíc. Všichni v podstatě jen hůř nebo líp skládají nějaké komponenty od subdodavatelů a nemají žádný pořádný vývoj. Narozdíl od Nokie, která buď sama přicházela s nějakou zajímavou inovací, nebo spojovala síly s jinými zajímavými projekty a posouvala možnosti dál, díky čemuž ty telefony byly prostě lepší. Double Tap, Glance Screen, Clear Black, Assertive Display, Sensor Core, PureView, Super Sensitive Touch, NFC integrace a navázání na kompletní řadu příslušenství – vůbec to Nokia příslušenství samo o sobě a nemluvě o tom co udělali pro WP platformu SW (Lumia Camera, Here…). Když si dneska člověk kupuje nový WIndows telefon, tak ve spoustě těchhle věcí vlastně musí downgradovat, což je problém :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam