HONCKA: měli jsme ve firmě donedávna externí IT firmu, která měla velmi podobné názory. MS je špatný, windows jsou špatné, office jsou stále horší... Nicméně - když jsme je nechali udělat nabídku na naše konkrétní potřeby (a jsme malá firma - pár grafiků, redaktorů, obchoďáků, nějakých 30 lidí, potřebujeme office na relativně nízké úrovni, prostě jen správa textů a sledování změn, žádné kolaborativní složité dokumenty, potřebujeme VPN na přístup k serverům, aby kdokoli mohl dělat doma, přičemž máme cca 6 TB dat, potřebujeme maily přístupné odkudkoli a z čehokoli), tak následně přišli s tím, že nejlepší řešení pro nás z hlediska ceny a rozsahu služeb je pro nás i nadále Windows, ideálně 10 (protože snadnost nastavení VPN z pohledu uživatele), Windows server s VPN a MS Office 365 + externí exchange. Jakákoli jiná varianta byla buď šíleně omezená, nebo drahá (včetně linuxu, který by se prodražil na správě).
Takže co že to ten MS dělá tak strašně špatně, že vychází jako lepší a levnější (!!!!) řešení pro nemalou část firem? Co by nám mohl nabídnout jako ucelené řešení Google a za jakou cenu?
P.S.: přešel jsem nedávno pryč od Windows Phone kvůli některým aplikacím a výběru telefonů, ale je to přesně tak, jak jsem se obával. Sere mne zmatečný Android, který se chová strašně. Mám LG G6, s telefonem jsem spokojený, i ten Android je tam celkem nezaprasený zbytečnostmi, ale to pohodlí WP to prostě není. Škoda, že ten Ind ve vedení MS mobily prakticky zabil. Sliboval jsem si od jeho nástupu přesně opačný postup.