• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARMOSLAPAlbánie
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    minovy pole jsem videl i v bosne kousek od detskyho tabora :)) ... a ujistete se ze jsou zrovna otevreny hranice
    IRA_PALMOVKA
    IRA_PALMOVKA --- ---
    GUDRUN: onehdá nás místní varovali, že podél kosovsko-albánský hranice zůstaly po konfliktu nějaký miny. Sice je to tři roky zpátky, ale asi bude lepší nesjíždět moc ze silnice
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MATEJICEKKK: Sluzebak
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    BIGG23: budeme jen krosit nejkratší slušnou cestou z Černý hory do Kosova, Albánie není cil
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    Já jsem to tu ted celkem slušně projel během 2 výletu z čehož jeden pokračuje a a kvalitou silnic jsem mile prekvapenej. samozřejmě když vyjmes cesty do Thethi a podobně. ;)
    pokud pojedete do Dhermi, silence he uplne nejlepsi a ty vyhledy ;) ..... nezapomenutelny ;)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    DRACONIK: Heh, nechtel bych byt majitel auta pujceneho na cestu do Albanie.. Btw z moji zkusenosti, hodne prisny na dokumenty byli Makedonci..
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    IRA_PALMOVKA: supr, dik za info. Jak psala Gudrun, moc mit budem. A budeme doufat v mistni punk :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    IRA_PALMOVKA: plnou moc mít budeme, a v angličtině, jen ne notářsky ověřenou - nemůžu hnát šéfovou k notáři :-) díky za zkušenost
    IRA_PALMOVKA
    IRA_PALMOVKA --- ---
    DRACONIK: před třemi roky jsme takovou notářsky ověřenou moc do Albánie vezli, protože auto bylo na matku řidiče... nikde ji po nas nikdo nechtěl... ten samý předpis platí i pro Ukrajinu, taktéž jsme ji tam vezli a rovněž ji nikdo nechtěl vidět.. jo a kdyžtak ta plna moc musi být samozřejmě v angličtině
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    ahoj, chystame se jet do Albanie autem. Auto je to sluzebni, budeme mit dokumenty jako plnou moc, zelenou kartu, technicaky a tak dale, ale nekde jsem se docetl, ze je potreba mit i notarsky overenou tu plnou moc. Nevite jestli to tak drzej mocne? Vlastne Albanii budeme jen projizdet...
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    Čau, začínám na svým blogu psát o zážitcích z Albánie, tak kdyby si chtěl někdo počíst. Najdete tam i nějaký moudra, kde a co vidět, tzipy na ubytování, dopravu a tak dále :) .
    Taste of BiGg – // Travel // Asthanga yoga //
    https://tasteofbiggs.wordpress.com/
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    Ahoj, ve středu 17.8. vyrážim na stopa do Albánie! Chce se někdo přidat? :) Nebo nejede někdo tím směrem? Dík!
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    GGG: Neres nic.. Budto nekde na plazi nebo kdekoliv jinde venku.. Campy tam jsou, ale nevim co stojej a imho je to zbytecny.. My, kdyz jsme chteli spat jinde nez nekde na punk, tak jsme na booking nasli nejakej privat, hostel, hotel za 20€ pro 4. Vratil jsem se ani ne pred mesicem.. Nejlepsi spani a co muzu doporucit bylo na temer prazdny plazi v Borsh.. Pak Kepi i rodonit :)
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    GGG: a nemáte volný místo v autě ?
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    GGG: GGG: aAhoj, já bych řešil až tam. Funguje tam dost airbnb, booking, ale když se nejdřív zeptas domorodců, pořadí ti něco lepšího a levnějšího. Kempovat můžeš, kde chceš. Taky tě kolikrát pozvou k sobě. Bydlel jsem v privátním pokoji se sprchou za 10€, ale i několikrát úplně free ;) ..... neřešil bych dopředu, budeš toho litovat.
    GGG
    GGG --- ---
    Jak to resite v Albanii s ubytovanim? Planuju jet v srpnu na jih.
    Jsou tam treba nejake chatky? V kempech? Nebo ubytovani u lidi? Resit az na miste?
    Diky!
    HONZITCH
    HONZITCH --- ---
    MATEJICEKKK: Ahoj jestě bych se urcite stavil mrknout na Komani lake, jsou to zatopene soutezky v horách kousek od Skadaru. Můžete to bud celý přejet trajektem a nebo si tam jenom zaplatit u mistnaku projížďku na loďce.
    ALEN13
    ALEN13 --- ---
    MATEJICEKKK: tak to ty hory asi uplně nedáte, nebo možná část, ale neprojedete celý... to je škoda, ty jsou podle mě fakt nejkrásnější... (a to asi nebude ani subjektivní názor)

Jo spaní venku pohoda, neměla jsem nikdy problém,nelezla bych k nim na pozemek radši, ale je tam dost přírody "veřejné", albánci jsou navíc dost pohostinní, takže se vám možná poštěstí, že vás vezmou k sobě i... Nespala jsem tam ani jednou v kempu...

Já měla záchytný body vždycky ty města a jela jsem pak do přírody no. Ještě ti doporučím hrad Ali Paši Tepeleny u Porta Palerma, tam nás nechali přespat potají. Ale ty města obecně nestojej moc za to, pokud nejsou starý osmanský, pokud nejsi zainteresovanej do komunistickejch staveb :D
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    ALEN13: Auto zadnej offroad bohuzel, Toyota Avensis.. Nicmene prirodu bychom radi.. Nocovani idealne nekde venku na dece.. A nejaky zachytny body po ceste? Kde se zastavit prespat atd?
    ALEN13
    ALEN13 --- ---
    MATEJICEKKK: jestli jedeš autem, které to zvládne, tak rozhodně z přírody doporučuju albánské alpy, ty jsou top, údolí Theth. A Ohridské jezero.
    Z měst rozhodně stojí za to Butrint, Vlora a Gjirokastra na jihu a Drač se Skadarem na severu. Tiranu bych skoro nedoporučovala.

To jsou podle mě takový jistoty a nejklasičtěji doporučované věci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam