• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARMOSLAPAlbánie
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    ADIKEITE: ano. se psem je to tam v pohode, rozhodne mas vetsi pocit bezpečí. jako formality jsme zarizovali nejakej kolek do psiho pasu (vyšetření u veta, nasledne kolek za 100kc, nasledne na veterinární správu). správně mas mit ještě sérologické vysetreni na vzteklinu. ale albanci na hranicich nic nechtěli, az celnici v Bosně do toho šťourali.
    a proc se ptáš?:)
    ADIK
    ADIK --- ---
    ADIKEITE: hodnekrat...proc?
    ADIKEITE
    ADIKEITE --- ---
    Ahoj, byli jste někdo v Albánii se psem?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    jednodenní akce
    prostě jsme přijeli autama do"cíle" a pak jsme jedním autem vyjeli na "start" - sjeli jsme tu vyznačenou trasu a pak z cíle zajelo auto pro to druhé auto, které jsme nechali na startu - pokud si pamatuju, tak jsme začínali kolem desáté ráno a kolem páté večer už jsme byli na cestě dál...
    autem jedeš v podstatě po vrcholu toho kaňonu - ale dolů se dostaneš jenom v tom našem startu a pak v cíli.
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    LONESTAR: Na jak dlouho to je ? Zní zajímavě ,)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    červenec 2012

LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    JUNIOR: to jsme jeli na kánoích - a částečně taky jen tak proplavali ve vestách, bo tam v létě bylo sotva metr vody :)
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    LONESTAR:
    Ok no, toho se taky bojim, že už to je přecpané, ale uvidíme. Chorvatsko nebo bibione to snad ještě neni :)

Nicméně vše co jsi psal máme v plánu, kromě toho canynonu. Tam jsi byl, že jsi šel nějakou stezku, jel to na raftech nebo jen nějaký vyhlídky ?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    JUNIOR: No pro mě bylo "nej" Syri i Kaltër, hrad v Gjirokastëru, vykopávky v Butrintu, říční kaňon u Çorovoda a trajekt Koman-Fierzë... Ale to bylo "before it was cool" :) (2006-2008)
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    Zdravím,
    prošel jsem diskuzi, progoogloval jsem kde co a chtěl jsem se zeptat máte někdo tipy co si v Albánii nenechat ujít ? Některé easter eggs atak ?
    KRYSHPEENEK
    KRYSHPEENEK --- ---
    Zdravím, má někdo zkušenosti s půjčovnou aut popř. skútrů v oblasti kolem Durres??
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    Mířím do Albánie, kdyby se tam chtěl někdo potkat. shkoder, Jih asi dhermi, thethi .. Shkoder ... a uvidíme.
    SHM8
    SHM8 --- ---
    výborný .)

Jel jsem tehdy po pobřežní cestě ze Sarandë nahoru do hor. Dneska už je tam asfalt. Tenkrát tam nebylo vůbec nic, jen prašná cesta. A na ní mě několikrát kontrolovali policajti se samopaly. Byli v pohodě, ale netušil jsem, co se děje.
    A pak jsem odbočil do hor do pohoří Nemërçkë, kde jsem v nějaké zapadlé vesnici zastavil a opřel motorku o stojánek. Najednou z baráku vylezli chlapi a všichni měli samopal. A já si říkal: „Ježiš, to jsem asi přehnal!“ No a oni na mě nejdřív koukali překvapeně, co tam dělám, kdo jsem a odkud jsem.
    Ale pak byli úžasní. Pohostili mě, bydlel jsem u nich dva dny, vozil jsem je na motorce po kopcích a oni mě vodili od rodiny k rodině...
    Asi byli nejdřív jen ostražití?
    Přesně tak. Tehdy v Albánii zkrachovala hra letadlo, a všichni přišli o peníze. Všude byli banditi, nedalo se cestovat z města do města. Když se tam někdo vydal, tak ho přepadli a obrali o všechno. Takže lidi vzali útokem vojenské sklady a ozbrojili se. Takový poslední zoufalý krok. Ale jinak byli úplně príma.
    Zdroj: http://cestovani.idnes.cz/...-motorka-offroad-pf1-/kolem-sveta.aspx?c=A170330_121748_kolem-sveta_job
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    Sepsal jsem nějaký informace o Shkodře. Najdete tam i nějaký tipy kolem. :)
    http://www.tasteofbiggs.com/2016/09/15/ultimatni-navod-na-albanskou-shkodru/
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    DRACONIK: my když jsme v Albánii ve Vlore způsobili nehodu (urvali jsme autobusu zrcátko), tak ani policajta ani místního mafiána žádný dokumenty nezajímaly, kazdyho zajímalo 10 euro do kapsy a jelo se dál:)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    BIGG23: Jee velky sorry, spletl jsem se, myslel jsem Durres.. Dhermi je super.. A Borsh :)
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    MATEJICEKKK: to si asi nebyl v Tom stejnym Dhermi. a na plážích , který můžou být jen tvoje si byl?
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    GUDRUN: Ja to chapu.. Jakoze bych nechtel bejt sef a mym autem se jezdilo do Albanie :) Ja jsem tam auto pekne "opotreboval".
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    BIGG23: S tim souhlasim, ale Dhermi je hrozne osklivy mesto teda..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam