• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARMOSLAPAlbánie
    Albánie stopem, autem, na kole. Zajímavá místa k vidění, zkušenosti s místními obyvateli, stav cest a místa, kam se dá zajet osobákem, či na která je zapotřebí 4x4. Tipy na místa k přespání (hostely, kempy, spaní na divoko), tipy na cestování stopem a místní dopravou, atd. Užitečné linky najdete na nástěnce.
    rozbalit záhlaví
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    LONESTAR: modry oko je ted naprosto brutalne turisticky bohuzel

JUNIOR: za me z vnitrozemi nejvetsi mrda reka Vjosa s pohorim Nemercke

nejvic sem se na balkane o psa bal v nakym poloopustenym zablesenym kempu u ohridu, kde sme prijeli v noci, fakt me nenapadlo nic resit, hned sme se sli koupat, pes si tak nak venku pobihal

vylezu z vody, co se susim behem chvilky byla kolem myho vorecha smecka asi sesti pastevecky vypadajicich kontackejch psu
    radsi jsem se do toho vubec nemontoval, jen sem to ve svitu mesice pozoroval
    pulky sem mel stazeny slusne, obvzlast kdyz muj 11letej kastrat zacal po chvilce otukavani loupat nejvetsiho asi vudce smecky.. nastesti to dopadlo jako sranda a hned se s nima skamosil a hrali si

asi byly zvykly na cizi, resp. ten muj staresina uz trochu umi s ostatnima psama jednat, kazdopadne takova jednotka ho mohla v mziku rozsapat nasracku

s nakym predvidanim toho vykrejes vetsinu, nejak extra bych se nebal, urcite ne jednoho psa, toho clovek zvladne odtrhnout, nez udela fatalni skody
    blby akorat je, ze pastevci bejvaj nekdy v paru i vic psech

nicmene jesli ma rad cestovani, tak bych ho o to neochuzoval

JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    LONESTAR:
    Ok no, toho se taky bojim, že už to je přecpané, ale uvidíme. Chorvatsko nebo bibione to snad ještě neni :)

Nicméně vše co jsi psal máme v plánu, kromě toho canynonu. Tam jsi byl, že jsi šel nějakou stezku, jel to na raftech nebo jen nějaký vyhlídky ?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    JUNIOR: No pro mě bylo "nej" Syri i Kaltër, hrad v Gjirokastëru, vykopávky v Butrintu, říční kaňon u Çorovoda a trajekt Koman-Fierzë... Ale to bylo "before it was cool" :) (2006-2008)
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    Zdravím,
    prošel jsem diskuzi, progoogloval jsem kde co a chtěl jsem se zeptat máte někdo tipy co si v Albánii nenechat ujít ? Některé easter eggs atak ?
    KRYSHPEENEK
    KRYSHPEENEK --- ---
    Zdravím, má někdo zkušenosti s půjčovnou aut popř. skútrů v oblasti kolem Durres??
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    Mířím do Albánie, kdyby se tam chtěl někdo potkat. shkoder, Jih asi dhermi, thethi .. Shkoder ... a uvidíme.
    SHM8
    SHM8 --- ---
    výborný .)

Jel jsem tehdy po pobřežní cestě ze Sarandë nahoru do hor. Dneska už je tam asfalt. Tenkrát tam nebylo vůbec nic, jen prašná cesta. A na ní mě několikrát kontrolovali policajti se samopaly. Byli v pohodě, ale netušil jsem, co se děje.
    A pak jsem odbočil do hor do pohoří Nemërçkë, kde jsem v nějaké zapadlé vesnici zastavil a opřel motorku o stojánek. Najednou z baráku vylezli chlapi a všichni měli samopal. A já si říkal: „Ježiš, to jsem asi přehnal!“ No a oni na mě nejdřív koukali překvapeně, co tam dělám, kdo jsem a odkud jsem.
    Ale pak byli úžasní. Pohostili mě, bydlel jsem u nich dva dny, vozil jsem je na motorce po kopcích a oni mě vodili od rodiny k rodině...
    Asi byli nejdřív jen ostražití?
    Přesně tak. Tehdy v Albánii zkrachovala hra letadlo, a všichni přišli o peníze. Všude byli banditi, nedalo se cestovat z města do města. Když se tam někdo vydal, tak ho přepadli a obrali o všechno. Takže lidi vzali útokem vojenské sklady a ozbrojili se. Takový poslední zoufalý krok. Ale jinak byli úplně príma.
    Zdroj: http://cestovani.idnes.cz/...-motorka-offroad-pf1-/kolem-sveta.aspx?c=A170330_121748_kolem-sveta_job
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    Sepsal jsem nějaký informace o Shkodře. Najdete tam i nějaký tipy kolem. :)
    http://www.tasteofbiggs.com/2016/09/15/ultimatni-navod-na-albanskou-shkodru/
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    DRACONIK: my když jsme v Albánii ve Vlore způsobili nehodu (urvali jsme autobusu zrcátko), tak ani policajta ani místního mafiána žádný dokumenty nezajímaly, kazdyho zajímalo 10 euro do kapsy a jelo se dál:)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    BIGG23: Jee velky sorry, spletl jsem se, myslel jsem Durres.. Dhermi je super.. A Borsh :)
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    MATEJICEKKK: to si asi nebyl v Tom stejnym Dhermi. a na plážích , který můžou být jen tvoje si byl?
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    GUDRUN: Ja to chapu.. Jakoze bych nechtel bejt sef a mym autem se jezdilo do Albanie :) Ja jsem tam auto pekne "opotreboval".
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    BIGG23: S tim souhlasim, ale Dhermi je hrozne osklivy mesto teda..
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    minovy pole jsem videl i v bosne kousek od detskyho tabora :)) ... a ujistete se ze jsou zrovna otevreny hranice
    IRA_PALMOVKA
    IRA_PALMOVKA --- ---
    GUDRUN: onehdá nás místní varovali, že podél kosovsko-albánský hranice zůstaly po konfliktu nějaký miny. Sice je to tři roky zpátky, ale asi bude lepší nesjíždět moc ze silnice
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MATEJICEKKK: Sluzebak
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    BIGG23: budeme jen krosit nejkratší slušnou cestou z Černý hory do Kosova, Albánie není cil
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    Já jsem to tu ted celkem slušně projel během 2 výletu z čehož jeden pokračuje a a kvalitou silnic jsem mile prekvapenej. samozřejmě když vyjmes cesty do Thethi a podobně. ;)
    pokud pojedete do Dhermi, silence he uplne nejlepsi a ty vyhledy ;) ..... nezapomenutelny ;)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    DRACONIK: Heh, nechtel bych byt majitel auta pujceneho na cestu do Albanie.. Btw z moji zkusenosti, hodne prisny na dokumenty byli Makedonci..
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    IRA_PALMOVKA: supr, dik za info. Jak psala Gudrun, moc mit budem. A budeme doufat v mistni punk :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    IRA_PALMOVKA: plnou moc mít budeme, a v angličtině, jen ne notářsky ověřenou - nemůžu hnát šéfovou k notáři :-) díky za zkušenost
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam