• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINANÁDRAŽNÍ GASTRONOMIE - restaurace, pajzly, hospody, bistra, okénka, stánky
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    ZUZKAOU: že by nový trend v koncepci slovenských staničních reštauracií ? :)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Hlučínská nádražka - Motorová lokálka od Opavy sem přijíždí jen "několikrát denně". Hostinec v areálu vlakového nádraží je vlastně samostatným restauračním zařízením a slouží spíše pro pivaře z okolních domů než pro žížnivé cestující. Nádražka otevírá od devíti a kromě „dvanáctkového“ Ostravaru za 20,50 Kč tu měli jako relikt litovelský Zlatovar Premium za 16,50 Kč.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KEIKIN: nádražní picerka!
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Nádražka v Kútech- Corgoň za 40 centů:


    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Čachnovská nádražka
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ZUZKAOU: no na tu smazenku si tam zajdu radsi, nez na tu bagetu vedle ;)

    btw v Hradci Kralove na nadrazi toho je docela dost. Relay, vedle pak predrazenej minimarket, Mr.Baker, pak kram s oriskama, mandlema atd. Navic, jestli to teda jeste funguje, cosi jako stary komunisticky automat, kde jste si vzali tac, obesli si to, naporouceli a nakonci jste zaplatili co bylo na tace :) Meli tam jak normalni jidla (gulas, svickova...), tak i zakusky, domaci bagety...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TOOMIX: limonády, pečivo, smaženky - víc cestující nepotřebuje. Teda kromě dobrého kafe, což relativně zvládají takové ty espresso stánky Joy. Ale chápu, že ty se mimo opravdu velká nádraží neuživí.

    Jinak super je Olomouc, kde teda jsou jednak Relay (ups - replay jsou džíny), ale taky pekařství, nějaké bagetárny a skvělé párky v rohlíku. Více pekařství s plněnými slanými věcmi - zelňáky, pirožky a tak.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Třeba v Nymburce je takový starý, až komunistický, občerstvení, takový minipotraviny. Mají limonády, pečivo, a hlavně smaženky :) U pokladen je pak Relay, kde maj Crocodile bagety. Ovsem jak poznamenala ZUZKAOU, docela dost brzo zaviraj, a Albert Hypermarket je od nadrazi skoro pul hodiny pesky ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LOPIK: příčetná občerstvovna by se dala udržet na přestupních uzlech. Ale třeba v Zábřehu to zkusili a teď je tam co? Zavřeno. A sice tam mají Replay a takové ty Mamma snack, ale jaksi zavřou v 5 a o víkendu vůbec nic. (ano, v sobotu jsem si raději nechala ujet jeden rychlík, protože jsem se nějak nestihla najíst a vybavit a namísto půlhodiny o hladu jsem se holt dokodrcala do města na oběd.)

    Navíc na menších nádražích se často udržel provozovatel ještě zdob socialistických, tudíž to nebývá mladý progresivní jedinec a přesně to oceňují štamgasti. Ale třeba v tom jeseníku se podařilo nezřídit tam Replay, ale je tam normální trafika (i když bagety taky vypadaj hnusně). Tak třeba tam tu hospodu udělaj nějakou zajímavou.

    A na zaplivanou nádražku v Lipové-lázni ani nesáhnout, protože zajít si tam pro šerák a sednou si s ním na starých lavičkách na nástupišti a koukat se do kopců prostě má svoje kouzlo.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    LALINA:
    a) Lidi co tam chodili - posunovači, dělníci co tam seděi od půl třetí co vylezli z vlaku.
    b) Prostředí - nádraží jsou spíš špinavý než nějaký lákající ke gastro zážitkům, navíc většino na kraji města - dělat tam luxusní restauraci je sebevražda.

    Klientela která by to nějak vytrhla neexistuje.. Žádný manageři na obchodní schůzky nebo paničky z kanceláří tam na dortíček a kafíčko chodit nikdy nebudou - většinou je to moc daleko od civilizace..
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEIKIN: "v poloze rybář" :.. to je dobrý .-))))
    zrovna sjem dneska jednoho takovýho rybáře viděla... u metra:-)) lovil asi špačky.-)))
    LALINA
    LALINA --- ---
    madarsko - do nich bych to ani neřekla.....
    no ano, jsem si vědoma, že to může být krok ke kriminalizaci občanstva, korupci apod...ale chtějte po militantním nekuřákovi, aby byl objektivní .-))))

    Maďaři si od nového roku nezapálí v barech ani v podchodech - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/madari-si-od-noveho-roku-nezapali-v-barech-ani-v-podchodech-p34-/zahranicni.asp?c=A110427_105339_zahranicni_ipl
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEIKIN: jo, to bude tím, nájmy jsou malé.... protože tam hospodaří stát jako za totáče.... tam to začíná....
    nízké nájmy-nízké ceny-nízká klientela:-)))

    no já vím, někde bejt ty lidi musí, někde se povalovat, kouřit a cucat napodobeninu piva musej, ale proč by to měli dělat zrovna tam, kam jsou nuceni chodit takzavně spořádaný lidi, cestující, turisti atd....?
    Ti prostě skrze nádraží projít musej a je blbý, když při tom mají nepříjemný pocity ohrožení a hnusu....o tom, že si rozmyslí zajít na jídlo do hospody nemluvě.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LALINA: Podle mně je to tím, že nájmy v nádražkách asi nebudou velké a také že pochybní živlové se nacházejí v prostorách čd, čsad atd...no a tito lidé jsou většinou štamgasty.
    LALINA
    LALINA --- ---
    kde se vlastně vzal ten úzus, že na nádru MUSÍ bejt levný pivo a kořalky a musí se tam hulit o 106, aby se tam mohli slejzat obtížný nespolečenští lidi?

    Musí to tak bejt anebo je to jenom zvyk z totáče?
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEIKIN: jestli máš chuť,znamená to, že bys to měl udělat .-))) napiš mu.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEIKIN: tyjo asi už jsem fakt stará, ale tenhle druh dekadence mě fakt nerajcuje... musela bych přehodit v hlavě takovou vyhybku na skuruthai punkerku, což není vyloučený, ale jak tu tedko sedím v kanclu a mám koleje konzervativní puritánské aristokratky, tak se mi to prostě nelíbí...fuj, pivo zvětralé už v Africe... to zní jako skutečný ZLO...
    BILYHAVRAN
    BILYHAVRAN --- ---
    KEIKIN: to by mohla být Břeclav - ale třeba se pletu .... jednou sme se tam ožrali coby mladí zobáci a vyhmátl nás tam náš učitel češtiny ... hezky sme ho slušně pozdravili a on slušně odpověděl ... a žádný další následky to nemělo ...
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Tak a máme tu otázku na zítřejší den. Kde se nachází tato destinace ? Musím říct, že jsem v ní byl a vzpomínám v dobrém.

    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam