• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINANÁDRAŽNÍ GASTRONOMIE - restaurace, pajzly, hospody, bistra, okénka, stánky
    MASOO
    MASOO --- ---
    NOIK: ovsem to je uzasne!
    NOIK
    NOIK --- ---
    mimochodem ta pizzerie na olomouckým nádraží jak jí tady někdo zmiňoval má jedno skvělý specifikum...nejsou tam záchody takže návštěvník této krásné nekuřácké restaurace musí chodit na nádražní hajzly a pokaždý tam zaplatit:)
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    Taky jsem příznivcem zaplivaných pajzlů - musí u toho být přiměřeně koloritní obsluha, nejlépe staršího typu. Netrvám na nutně špatném pivu, rád si na nádražkách ochutnám místní pivo (kde taky jinde by se člověk měl seznámit s různými místními patoky, než právě na při čekání na vlak někde v tramtárii)... Do luxus nóbl restauračky si zajdu, když mám na ní chuť, ale určitě ji nebudu vyhledávat na nádru.
    NOIK
    NOIK --- ---
    KEIKIN: to je dobře že jste na to dva protože jakmile se lála rozhohní nedá se zastavit:)

    ..za první republiky byly nádražky luxusní (a taky to nebylo všude ale jen na velkých nádražích) proto že po železnici cestovala většina lidí co někam cestovala...teď se tratě ruší, staré nádraží bourají a stavějí se banální sračky typu mladá boleslav, čd mají desítky nebo spíš možná stovky nádraží kterých by se nejradši hned zbavily takže se pohlížet po starých dobrých časech první republiky asi není úplně na místě
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    NOIK: no pozor, my sme na to dva. Je dobré když je více názorů, podivej se na anketu, není to tak jednoznačné. Mně se třeba líbí genius loci těch smradlavých, prokouřených a zaplivaných prostor, ale v okamžiku kdy má člověk hlad a chce se najíst (a není kolem jiná alternativa) tak bych raději přivítal nějakou Pohlreich kuchyni. Dnešní stav je výsledkem porevolučního úpadku, za první republiky byly nádražky luxusní.
    NOIK
    NOIK --- ---
    přijde mi trochu absurdní že klub s takovým pěkným tématem vede někdo kdo má takovýdle názory [ LALINA @ NÁDRAŽNÍ GASTRONOMIE - restaurace, hospody, bistra, okénka, stánky. - a to kolem ]

    ..fejkův návrh je další ukázkou jak vymazat poslední stopy autenticity jednoho fenoménu a mít všechno čisté, voňavé, přehledné, flexibilní a tak dále aby se ti spořádání cestující necítili ohroženě viď lálo:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nebo chlápek s uzenejma rybama a u průvodčího samovar


    Trans-Siberian Railway. June 2005. - a set on Flickr
    http://www.flickr.com/photos/chetgordon/sets/72157594334755206/with/273380084/
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    TOOMIX: To by mohla byt primo ta nadrazka s pizzou co tam maji. http://www.porto-olomouc.cz/index.html

    Zatim jsem tam mel jen nekolikrat polevku a pivko, ale kazdopadne jedna z nejsolidnejsich nadraznich restauraci.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SAMMAEL: babka s pirožkama a domácím borčšem ve velké termosce ;-)
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    ZUZKAOU: Jo, to souhlas, tam se přestupuje z vlaku na bus a zpět. Ale narváno tam taky moc nemají. Pohyboval jsme se tam docela často a v té kavárničce nebylo nikdy víc jak pět lidí u pultíku a tři u stolečků.
    Ale právě na menších nádražích by se uživil nějaký stánek s dobrejma bagetama, párkama a pivem. Nebo aspoň ten blbej automat na peroně.

    TOOMIX: Hezký! Pizzu sice nejim, ale tohle je výbornej nápad.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LALINA: řikal že takhle jednou jel s otcem, a hodinu před Olomoucí jeho otec vzal telefon, zavolal, a v čas příjezdu na nástupišti čekal týpek s pizzou :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    TOOMIX: týýýýjo !!!!!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LALINA: spolubydla mi říkal, že snad v Olomouci je na nádraží/u nádraží pizzerie, kam si člověk zavolá, že v tolik a tolik přijede tim a tim vlakem, nahlásí kolikátej vagón, oni pizzu udělají, a na nádraží mu ji podají oknem přímo do kupé :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    mě na nádražích chybí pobíhači s párkama a pivem do okýnka vlaku...ne že bych si to zrovna musela kupovat, ale ten fenomén je užasně příjemnej a malebnej a byla bych ráda, kdyby se to zase ujalo .-))) no dobře, mohli by prodávat i něco trochu jinýho.... už párkrát se mi stalo, že bych to uvítala, žíznivě jsem koukala z vlaku na peronový stánek a slintala jsem...
    HASSA
    HASSA --- ---
    KEIKIN: no je to Policka..takova levna 11° klasika co je v nasem kraji zakorenena..na zahnani zizne dobry ale nic extra..to spis v hospode Na Ruzku (takova je urcite v kazdym meste :D ) Policky tocej vic druhu a maj i kvasnicovou 11°..a musel se zamacknout slzu kdyz sem zjistil ze i Policka muze bejt dobra :D
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    HASSA: Prej tam mají dobré a levné pivko. Ale ta atmosféra na mně dýchla, tak že si dokážu představit pár kousků na schůdkách před...:-)
    HASSA
    HASSA --- ---
    KEIKIN: choceen!! :D ale abych to uved na pravou miru..tohle je jen hospudka - spis takova nachcavka pobliz nadrazi..nadrazi je prestaveny ale bohuzel este sem nemel tu cest zajit do nadrazni restaurace (:
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    mozna tim zabrousim trochu do OT, ale co rikate na to pojizdne obcerstveni, co jezdi po vagonech ve vlacich? (napriklad rychliky Praha - Hradec) ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SAMMAEL: Srovnej Landecké nádraží třeba s Vyškovem.
    Restaurace nemají šanci se uživit na nádražích, která nejsou důležitým přepravním uzlem, tudíž se tam neshromažďují lidi, čekající na přípoj.

    Na nepřestupní nádraží, většinou dál od centra města lidi přijdou, zůstanou tam maximálně tak 15 minut a odjedou. Což nemění nic na tom, že při troše počítání a práce by šlo nabízet čerstvé a dobré potraviny s sebou. Polívku do kelímku, studené saláty, teplé uzeniny, plněné pečivo, klidně i kebap ;-)
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Nesouhlaísm s názorem, že se nedá na nádraží na okraji města udělat fajn restaurace. Nemusí to být hned místo, kde budou podávat slavičí jazýčky na lanýžích. Úplně postačí něco na způsob kavarány s cukrárnou, kde budou mít i nějaké slané bagety, případně v mikrovlnce ohřejí polívku. Že to jde jsem viděl na mnoha místech v Rakousku. Namátkou Landeck. A takové nádraží Insbruck Hbf, kde se dá koupit i výborné uzené, jako památku na Rakousko. Mňam! Na bagety z Innsbrucku vzpomínám vždy se slzou v oku, když vidím ten sajrajt na našich nádražích. Bagety naplněné salátem, sýrem, uzeninou a voňavé tak, že to provonělo celé kupé. Mno vydrželi jsme to asi tak padesát kilometrů :-) Přitom bageta stála cca €2,50. Když to srovnám s tím hnusem co jsme pak koupili v Č.Budějicích za čtyři pětky... fuj!
    Je to o tom pronajímateli, tj. SŽDC. Které je ale prohnilé stejně jako ČD.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam