• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINANÁDRAŽNÍ GASTRONOMIE - restaurace, pajzly, hospody, bistra, okénka, stánky
    LALINA
    LALINA --- ---
    s nádražím úzce souvisí i záchodky, mám pro ně nový samostatný klub, prosím, jste zváni:-)

    [ VEŘEJNÉ ZÁCHODKY - choďme, foťme a pišme ]
    NPYRIN
    NPYRIN --- ---
    REPORT: Fotografický dodatek k nádražce v Jaroměři, kterou o deset příspěvků níže popisuje SCHUTTERSTEIN:

    Restaurace Na Dráze, Jaroměř | VÁGUS.CZ
    http://www.vagus.cz/2011/09/25/jaromer/
    ORPA
    ORPA --- ---
    NPYRIN: já zase viděl, že k pronájmu jsou i prostory v moravském berouně a v šumperku. ale kdy to tam bylo naposled v provozu, netuším.
    LALINA
    LALINA --- ---
    SAMMAEL: fajn, díky za hodnotnou informaci:-)))))))
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    ne, zahlaví se od poslední návštěvy nezměnilo
    LALINA
    LALINA --- ---
    vidíte obrázek v záhlaví?
    NPYRIN
    NPYRIN --- ---
    REPORT: Včera jsem se dozvěděl, že je vyhlášeno výběrové řízení na otrokovickou nádražní budovu. Takže šup sem s recenzí nádražky. 8/10

    Bufet Express, Otrokovice | VÁGUS.CZ
    http://www.vagus.cz/2011/09/09/bufet-express-otrokovice/
    ENPE
    ENPE --- ---
    NPYRIN: A jak nám u chemika chutnalo :)
    NPYRIN
    NPYRIN --- ---
    REPORT: Aktuální informace z Lysé nad Labem. Zdejší fenomenální nádražka prochází rekonstrukcí. Podle pana výpravčího je to dobře. "Víte, ten, co mu to dřív patřilo, měl přezdívku Chemik..."

    Lyssa na Dlabem | VÁGUS.CZ
    http://www.vagus.cz/2011/08/30/lyssa-na-dlabem/
    NPYRIN
    NPYRIN --- ---
    Na propíraném nádraží ve Veselí nad Lužnicí jsem shodou okolností nedávno byl a starý report doplnil několika fotkami.

    Když jedna půlka není jako druhá | VÁGUS.CZ
    http://www.vagus.cz/2010/11/26/veseli-nad-luznici/

    Hate na Jindřichův Hradec bude brzy.
    SCHUTTERSTEIN
    SCHUTTERSTEIN --- ---
    LALINA: sorry, nečetl jsem nástěnku :)
    report
    Kroky osudu nebo tedy spíš můj momentální spontánní a putovní styl života mě před víkendem zanesl do Jaroměře (okr. Náchod). Hned na venkovních vstupních dveřích mne pobavila cedule hlasící, že z důvodu úspory tepla se tyto polorozpadlé dřevěné dvojdveře tuším od října do března zamykají, já bych spíš tipl, že zabarikádují.
    Interiér mne po průchodu tímto "honosným" vstupem naprosto překvapil. Vše nově zrekonstruované, masivní dřevěná sezení, nutno dodat, že vkusné a povedené. Chyběla jim už jen ta několikaletá patina, ale budu trpělivý, vše je jednou nové. Co mi na první pohled dost vadilo, byla výzdoba. Na čerstvě namalovaných zdech byly pouze fotky v rámech, ne snad nehezké, ale při naprosté absenci byť alespoň jediné ajznboňácké plácačky, člověk běhěm pár vteřin pozbyl dojmu, že se nachází v nádražní restauraci, atmosféru tvrdila jen staniční hlášení, hluk z brždění a průjezdů vlaků.
    Ona nádražková atmosféra přišla opět až s prvním nahlédnutím do jídelního a nápojového lístku. S chutí jsme si dal dvanáctku "Krákoru" za 16 kaček! Točili i 11° Svijany za jedenadvacet, ale k tý se dostanu poměrně často. Krakonoš byl mnohemkrát chutnější než při mé poslední zkušenosti, mělo krásnou typicky čistou hořkou chuť a musím říct, že za ty prachy bych si ho dal s chutí znova. Když v paměti šátrám, kde jsem měl za poslední roky levnější točenou dvanáctku, nic kromě Kácovského pivovaru (14,-) mne nenapadá.
    K jídlu byly krom stálého čehosi v housce a hranolek tři hotovky. Smažený pangasius, kuře na kari za šest a Pavlišovský řízek za sedm pětek. Lister a další karižrouti z řad kamarádů prominou, že jsem se pustil až do poslední z možností. Jak jsem až dnes na googlu zjistil, náchodské speciality pojmenované podle stejnojmenné vesnice, kdy se klasický řízek v trojobalu podává s houskovým knedlíkem a kyselým zelím. Jako velký nedostatek rozhodně vidím to, že obsluha, kluk cca 23 let hrající ve volných chvílích na fejsbuku nějakou čas zabíjecí bublinkovou blbost, tohle vůbec nevěděla a já měl pak pocit, že jím jakousi splácaninu cp kuchyně dala a název to má snad podle značky přepálenýho oleje z fritézy. Řízek chutnal jako bych si ho dal v bufetu u jezera, knedlík kupovaný, zelí ohřáté ze sklenice či pytlíku. Za tuhle cenu si s tim mohl kuchař vyhrát daleko víc. Ať jídlo jen nekritizuju, přistálo mi na stole rychleji, než mi spadla pěna a výčepnímu rozhodně plus za ochotu, že mě nechal v situaci, kdy jsem zapomněl pin k nové simce, ochotně zavolat a odmítal si za to cokoliv vzít. Body přidala rozhodně i velmi milá dámská společnost (díky ještě jednou Íf a Mihul :).
    Toliko několik málo z mých dojmů z Jaroměře, nechci to tady zase nějak přehnaně tapetovat. Kdybych měl hodnotit svým hodně kritickým okem na desetistupňové škále: 6.5/10.
    ORPA
    ORPA --- ---
    SCHUTTERSTEIN: v domažlicích jsem zažil jenom stánek s výčepem a lavičkama venku, tak to slušně pokročili.

    jinak nedávno jsem přesedal v prostějově a tam jsou nádražky hned dvě: lahváče jsem kupoval v té levé, pravá se zdála být o třídu výš (tj. seděl tam víc než jeden člověk a bylo tam víc světla).
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEIKIN: ajo...vymažeme frajera z dějin:-)))
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LALI myslím, že Fejka ze záhlaví můžem v klidu vymazat. Možná, že skončil díky tomu že se pustil do nádražek...
    ENPE
    ENPE --- ---
    MYSHE: Na nádražce ve Veselí je nejvtipnější její nekuřácká část - v tý zahulený místnosti vzadu je vymalováno a sou tam ubrusy na stolech :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak ještě nevyhynuly:-)) sláva!!!
    MYSHE
    MYSHE --- ---
    LALINA: bohužel neni, ale za to na přestupu ve Veselí je nádražka typicky dokonalá :) zakouřená čtyřka, kde čepujou pardála a jestli se nepletu tak ještě budvar, osazenstvo tvoří hlasitě diskutující místní dělníci, za pípou postarší pán.. :)
    ENPE
    ENPE --- ---
    LALINA: Jo, to je ona. Ubrusy neznají, záclony 30 let nikdo nevyměnil, u výčepu klasická banda dědků a nahulíno. Nejlepší je vzít si pivo na perón a pozorovat projíždějící vlaky. Jezdí jich tam hrozně moc, takže se člověk nenudí.
    LALINA
    LALINA --- ---
    SCHUTTERSTEIN: super!! a prosím tě, mohl bys na začátek toho psaní napsat slovo report, abychom si ty konkrétní reporty mohli když bude potřeba vyfiltrovat?
    SCHUTTERSTEIN
    SCHUTTERSTEIN --- ---
    Vzdy kdyz prijedu do nejakeho noveho mesta, musim hned okusit atmosferu mistni nadrazky. Uz jich bylo nekolik desitek, posledni, vlastne predposledni byla v Domazlicich minuly tyden. Prisedl jsem si k mistnimu delnasovi, ktery cekal na vlak do rachoty a vedl s nim rozhovory o krasach zdejsiho kraje.
    Na prvni pohled me zarazila v klasickem prostredi zaplivane ctyrky vietnamsky vycepak, ale musim rict, ze mne mile prekvapil. Ctyricatnik mensiho vzrustu, o to veselejsi nalady, neumel poradne cesky, ale domluvil se s kazdym, kasiroval po trhovecku (drobasy v ledvince, papirovky v klasicky penezence). Co me potesilo nejvic, ze tam nevarej zadny nudle, kung-pao, atp. cehoz jsem se obaval, ale ceskou klasiku. Zbylo na me jenom vepro-knedlo-zelo za lidovejch 63 kacek, na kterem jsem si opravdu pochutnal. Pivo tam toci z Koutskeho pivovaru na Sumave, ochutnal jsem desitku i dvanactku a marne jsem premyslel, co mu vytknout. Celkovy zazitek hodnotim peti hvezdickami z peti, proto sem o ni jako prvni a zatim jedine pisu, urcite se tam pokud budete mit cestu kolem stavte ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam