• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    TEABOY
    TEABOY --- ---
    FLUMO: Ahoj, reakce admina Petval (21.2.) mi nepřišla otevřená a bez předsudků, ale asi záleží na měřítkách každého. Sám bych si něco takového na základě zkušeností nedovolil. Nicméně zpětnou vazbu jsem nějakou dal, dále ať se zařídí každý jak chce. Přeji nepřetržitou transformaci skrze nutný gram praxe!
    URZA
    URZA --- ---
    Nadcházející víkendové akce v Brně v Iyengar Yoga Centru:
    http://www.iyengaryoga-brno.cz/files/program-vikendovych-akci-jaro-2012.pdf

    Taky se na podzim rozbiha 3 letý teachers training iyengarovy jogy
    http://www.iyengaryoga-brno.cz/files/TT-2012-zakladni-informace.pdf
    WERUMI
    WERUMI --- ---
    IRO: jj, díky, prozkoumám a vyřídím :)
    IRO
    IRO --- ---
    WERUMI: jinak je tam toho na ulozto víc, tak kdyžtak prozkoumej a pes ať se uzdraví :)
    WERUMI
    WERUMI --- ---
    WERUMI: je to česky :)
    WERUMI
    WERUMI --- ---
    IRO: dík, stáhnu a uvidím :)
    IRO
    IRO --- ---
    WERUMI: http://ulozto.cz/xAiuLiN/powerjoga-lekce-darina-sorbi-wmv nevím, jestli to je ale česky, protože jsem to nestahoval.
    WERUMI
    WERUMI --- ---
    ahoj, prosím nemůžete mi někdo poradit nějaké cvičení power jogy na netu, v ČJ - na doma? Jsem teď s nemocnou psicí doma a už měsíc jsem cvičit nebyla, tak bych se potřebovala nějak začít zase hýbat. Jak to bude možné, tak jdu zase na lekci, je mi jasný, že jako začátečník si spíš můžu neodborně vedeným cvičením doma ublížit, ale aspoň trochu nějak se "protahovat"..
    Hledám, filtruju a nic..

    díky! :)
    OOHN
    OOHN --- ---
    Ahoj, dovolím si malou reklamu..

    Nabízíme k pronájmu prostor místnosti o ploše 30 m2. Spolu s touto místností je také možné využívat obývací pokoj (25 m2), kuchyň, koupelnu a toaletu. K dispozici je také hudební aparatura. Tiché prostory ve třetím patře se nachází uvnitř krásného domu v centru Prahy poblíž Náměstí Míru. Možné využití prostor pro skupinové terapie, lekce jógy, hodiny tance, přehrávky hudebníků apod.


    Více info v poště nebo přes telefon 777 848 620.
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    pls, někdo mi tu tak před 4 lety pastoval pdfko cvičení jogy podle Mohanů. Ale nemůžu dohledat. Nemáte to někdo? Klidně v Aj
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    TEABOY: Promin, ale nevsimnul jsem si, ze by tu nekdo predstiral vhled do veci, k povrchnosti se priznavame. Naopak jsem nabyl dojmu, ze jsme zde vsichni byli celkem bez predsudku a otevreni nazorum zucastnenych. Tomasovy sem ale netahej. Hlavne proto, s temi tu zkusenost je a pokud je mi znamo bude to v tomto auditku smes zkusenosti jak pozitivnich tak i negativnich. Mohla by se rozpoutat nebezpecna diskuse :)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    TEABOY: Díky za reakci. Promiň jestli jsem se tě nějak dotkl. MISA se mi připletla do cesty v rozhořčení z Mahéšváranandova pokrytectví a těch skandálů okolo jógových škol jsem holt našel víc, například tu tvojí..a moje rozhořčení se tím ještě prohloubilo. Tak jsem to ventiloval. Pokud je to z mé strany křivé nařčení, snad mi bude odpuštěno..ale zkrátka nevím.

    Znám trochu jednoho člověka co to praktikuje i učí. Ale mi to je jedno:) U Mahéšvaránandy taky praktikovalo a učilo spousta fajn lidí. Právě proto, že opravdový hledající zkrátka nachází. (A ne díky falešnému mistrovi, který v tu chvíli je opravdu jen komediální rolí, ale díky svému úsilí a pochopení dharmy).
    Nijak neodsuzuju praktikující tvojí školy. Jen ta organizace nemá v tuhle chvíli mojí důvěru. Na ten dokument se podívám.

    Jinak mi nevadí porno ale to, že údajně vydal záběry které byly točeny pouze pro soutěž krásy (slib) bez souhlasu zúčastněných (porušení). Ale jinak máš pravdu: vím o tom velmi málo.

    http://www.jogin.cz/Kauza-MISA/
    TEABOY
    TEABOY --- ---
    AIM_FREEMAN: Hmm, tak to tu dlouho nebylo. Spravedliví diskutující na základě příspěvků z anonymních diskuzí chrání internetové obecenstvo před zkaženou zvrhlou sektou (a jejím pornem). Ještě štěstí, že jsem se seznámil s učením pana Tomáše dřív, než mě před ním stačily ochránit stránky Večerního nebe, kde byl označen za nebezpečného sektáře, včetně jeho ženy Míly. Ještě štěstí, že jsem se mohl začít učit józe ve škole MISA dřív, než i do českých diskuzí doputovali spravedliví ochránci a cenzoři.

    Jsem v „sektě“ přes 10 let, přidám své postřehy: Každý strom se pozná podle svého ovoce. Pro aspiranta je důležitější starat se o to, zda je skutečným (a nikoliv falešným) žákem, než se starat o to, zda je jeho učitel skutečný či falešný. Opravdový žák se naučí i od falešného mistra.

    Ad dokument: kdysi jsem to viděl, považoval jsem dobrou reklamu, protože jsem si říkal, že kdo trochu jógu zná, dokáže číst mezi řádky a pozná, odkud vítr vane (viz např. výpověď slečen o tom, jak je na kurzu nutili do zvracení a další). Spletl jsem se. Teď vidím, že tyhle věci a pomluvy páchají reálné zlo, včetně tohoto dokumentu (který zosnoval člověk, se kterým se právě MISA soudila o ten statek). Mimochodem: „ve videu 6:45, na domu napis "bhoga ashram" :)) pro poucene jasna informace, ze se jim maji radeji vyhnout“ … autor asi naráží na jeden z významů tohoto slova, to má být ten důkaz zkaženosti? „Jasná informace“?

    Chápu, že málokdo má čas na to, pokusit se jít víc do hloubky, ale přesto, proč až taková povrchnost a odsuzování? Když mě věc nezajímá a nic o ní nevím, co mě nutí škodit a pomlouvat? Mesiášský komplex? Nebo si skutečně myslíte, že média říkají jen pravdu a celou pravdu? Zajímal vás třeba názor protistrany na taková obvinění? Znáte někoho, kdo v té škole cvičí? Četli jste alespoň jednu z Griegových knih nebo slyšeli nějakou jeho přednášku? Znáte jeho žáky, víte, jak vypadají, co dělají, čemu se věnují, čeho dosáhli, jak je praxe změnila? Pokud byste si přáli znát i názor protistrany, za školu MISA mrkněte třeba na dokument Looking for Truth – s anglickými titulky ke stažení zde: http://www.jogin.cz/Kauza-MISA/ .
    MALLAJKA
    MALLAJKA --- ---
    Ahoj, tip na antigravity v Praze prosím?
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    TADEAS: jinak, cítím docela přesně, co za praxe si vybrat :) a dělám je, tím příspěvkem jsem hledala inspiraci, že někdo třeba napíše něco zajímavého o vlastních zkušenostech :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    TADEAS: Vždyť jasně, přesně tak jsem to myslela, že konkrétní praxe jsou dobrý a optimální někdy a pro někoho :)
    MASOO
    MASOO --- ---
    pardon;)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    CONTINUITY: cau conti :-) tak doufam ze najdes rovnovahu, ktera ti vyhovuje, o to v te joze jde.

    tomu transcendentnimu aspektu se ale pokud to ma byt jogova praxe nevyhnes, protoze jde o rovnovahu, kdy je nepodmineno zity v plnosti. a plnost neni vyprazdnenost, ani vyhnuti se zivotu. mozna to tak cast muzu mohla brat a uchylovat se k mnisstvi a askezi, ale je to jedna z mnoha cest.

    asi se tezko rika, co za praxe si mas vybrat, protoze jich je tolik. pokud budou jogovy, tak v sobe budou mit neco transcendentniho co rozviji vnitrni ticho. a pokud se to skutecne deje, tak bys mela vnitrne cejtit, ze je to priznivej proces. jde proste o rovnovahu - pokud se praxe rozvijejici vnitrni ticho prezenou, muzou byt kontraproduktivni. vseho s mirou :-)

    zdrzel bych se ale toho o nejakejch praxich rikat, ze jsou spatny nebo dobry - pro nekoho jsou nekdy dobry v nejaky mire. prijde mi dobry nechat se inspirovat, ale zbytecne neodsuzovat. a taky konzultovat to co praktikujes s tim kdo te to uci, casto muze jit o upraveni miry a o to, s jakym vnitrnim pristupem se do toho jde.

    jako zena bych rozvijel hlavne lasku a davani. a jako muz taky :-)
    mej se fajn :-)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    AIM_FREEMAN: tak zrovna to o mase nebylo to,co me na tom clanku nejvic oslovilo;),ale je to tak,i v mych docela obycejnych ucebnicich ajurvedy od dr.Frawleyho je uvedeno,jak se ruzne druhy masa a vyvary z nej daji pouzit pri lecbe urcitych stavu a druhu nerovnovahy. Samozrejme ale jen masa zdravych zvirat se kterymi se slusne zachazelo,prumyslove neni k nicemu

    YMLADRIS: mohendzodaro znam,trochu cvicim,ale prijde mi to dost do extremu osekany a komercni, ty myslenky predtim jsou asi presne cim je to potreba doplnit:)

    DARJEEL: prima:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam