• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    MALLAJKA
    MALLAJKA --- ---
    Ahoj, tip na antigravity v Praze prosím?
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    TADEAS: jinak, cítím docela přesně, co za praxe si vybrat :) a dělám je, tím příspěvkem jsem hledala inspiraci, že někdo třeba napíše něco zajímavého o vlastních zkušenostech :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    TADEAS: Vždyť jasně, přesně tak jsem to myslela, že konkrétní praxe jsou dobrý a optimální někdy a pro někoho :)
    MASOO
    MASOO --- ---
    pardon;)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    CONTINUITY: cau conti :-) tak doufam ze najdes rovnovahu, ktera ti vyhovuje, o to v te joze jde.

    tomu transcendentnimu aspektu se ale pokud to ma byt jogova praxe nevyhnes, protoze jde o rovnovahu, kdy je nepodmineno zity v plnosti. a plnost neni vyprazdnenost, ani vyhnuti se zivotu. mozna to tak cast muzu mohla brat a uchylovat se k mnisstvi a askezi, ale je to jedna z mnoha cest.

    asi se tezko rika, co za praxe si mas vybrat, protoze jich je tolik. pokud budou jogovy, tak v sobe budou mit neco transcendentniho co rozviji vnitrni ticho. a pokud se to skutecne deje, tak bys mela vnitrne cejtit, ze je to priznivej proces. jde proste o rovnovahu - pokud se praxe rozvijejici vnitrni ticho prezenou, muzou byt kontraproduktivni. vseho s mirou :-)

    zdrzel bych se ale toho o nejakejch praxich rikat, ze jsou spatny nebo dobry - pro nekoho jsou nekdy dobry v nejaky mire. prijde mi dobry nechat se inspirovat, ale zbytecne neodsuzovat. a taky konzultovat to co praktikujes s tim kdo te to uci, casto muze jit o upraveni miry a o to, s jakym vnitrnim pristupem se do toho jde.

    jako zena bych rozvijel hlavne lasku a davani. a jako muz taky :-)
    mej se fajn :-)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    AIM_FREEMAN: tak zrovna to o mase nebylo to,co me na tom clanku nejvic oslovilo;),ale je to tak,i v mych docela obycejnych ucebnicich ajurvedy od dr.Frawleyho je uvedeno,jak se ruzne druhy masa a vyvary z nej daji pouzit pri lecbe urcitych stavu a druhu nerovnovahy. Samozrejme ale jen masa zdravych zvirat se kterymi se slusne zachazelo,prumyslove neni k nicemu

    YMLADRIS: mohendzodaro znam,trochu cvicim,ale prijde mi to dost do extremu osekany a komercni, ty myslenky predtim jsou asi presne cim je to potreba doplnit:)

    DARJEEL: prima:)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    CONTINUITY: We could write tomes on this topic but will have to summarize by saying that the original texts of ayurveda and non-dual hatha yoga have countless recipes for meat-based remedies. The popular notions of yoga and ayurveda that abound today are not only creating the negative symptoms listed non-exhaustively above; they are also NOT producing the awesome, beneficial fruits promised by these texts of the non-dual traditions. Instead, the textual promises of extraordinary siddhi (great accomplishments) are relegated to the realm of analogy and given psychological equivalents.

    tohle by mě dost zajímalo, nemáš k tomu něco, vím že jsi se ajurvédou nějak zabývala...nebo někdo.
    o taoistech to vím, že používali různá masa a různé orgány jako léky, ale co se týče jógy a ájurvédy tak to mám zafixované jak pán píše..
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    CONTINUITY: no nevim zda to jeste zahrnes do jogy, ale muzes si poslechnout treba rozhovor s touhle Michaelou Boehm. jsou tam myslenky. :)

    Identifying Your Feminine Essence - Don’t try to fit into the mold of what the feminine is supposed to be. Instead, find what feels right for you, and then trust that that your feminine essence is rocking.
    Practicing Pleasure - Feel as much, and as deep, and as wide all around (and within) you for those things that are physically, emotionally, spiritually, sexually, and sensually pleasurable for you.
    Surrender – To relieve the tightness in our bodies and fully feel the pleasure of our feminine essence, sometimes we need to surrender. The willingness to surrender is directly related to how much trust we have.

    Interview with Michaela Boehm - en*theos Radio
    http://www.entheosradio.com/shows/Rock-Your-Goddess-Life/7/Interview-with-Michaela-Boehm

    jinak jestli bys radsi nejake cviceni, pozice, tak jak pise Darjeel, zenska tantra - mohedzodaro, nejake clanky jsou treba tady: http://www.tantrajoga.estranky.cz



    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DARJEEL: tohle je na co jsem narazil nedávno, zkusím jinak promyslet a zahrabat v archivu, jestli něco nenajdu... jinak teda tantra by mohla dost zohledňovat ženskou stránku vesmíru a samozřejmě jí lze praktikovat i samostaně-individuálně.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    CONTINUITY: něco málo, nejsem žena ,) a není to úplně jogový, i když hatha prvky zrovna v týhle škole lze docela najít :)

    http://www.wudanggongfu.com/kungfu/article08.htm
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Yoga, Ayurveda, Patriarchy and Disease : Energy of Mind Therapy
    http://www.energyofmindtherapy.com/societal-reflections/yoga-ayurveda-patriarchy-and-disease/
    Fakt zajímavej článek.

    Něco z toho, o čem autor píše, jsem si už stihla vyzkoušet na vlastní kůži
    (stav, kdy člověk praktikuje techniky v domnění, že mu pomohou lépe žít tento život, ale ony jsou ve skutečnosti určeny úplně na něco jiného a pro někoho jiného, a vysušují ho a dělají divný věci)

    Jeden aspekt, co mě k tomu speciálně napadá: mnoho praxí očividně bylo původně určeno výhradně mužům, kteří chtěli dosáhnout transcendence.

    Co si z nich má vybrat žena, která cítí cíl jinak?
    Jestli k tomu máte někdo nějaké zajímavé zdroje, moc vítáno :)
    PAIKEA
    PAIKEA --- ---
    YOGA & DANCE - Spring Festival Ostrava 2012
    http://www.festivalostrava.cz/
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    FLUMO: nevim, jestli za Caucescova režimu bylo víc joginu, jedinej možná nebyl, ale určitě tam moc praktikujících nebylo.

    Obvinění - na dlouhé lotky, o tom jsem ochotnej mluvit možná tak v reálu. Ale často jsou opravdu vymyšlený s cílem poškodit. Někdy se i daj považovat za legitimní, často jsou to ale morální otázky, který stejně nejde nějak kategoricky rozlousknout.
    (teď nemyslim tunelování, o tom nic nevim, abych se přiznal)

    s pornem nemam žádný problém, někdo ho mít bude. Věc vkusu.
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    Uvažuji že začnu chodit do yogajoga do školský, doporučili byste či ne?
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    MEZKALITO: jsou to zide a maji volno :-D. Ale vazne, AVY je dost fyzicke cviceni a telo potrebuje i regenerovat. Neni potreba byt malym ditetem, vsechno jsou to DOPORUCENI, ne zavazna pravidla a tak muzes odpocivat trebas v patek, nebo nemusis odpocivat vubec. Kdyz budes praktikovat, pochopis...
    HONZAL: k tomu bhoga ashramu. Mate tam pekne holky? Ze bych prestoupil na "pravou viru" :-D...
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    HONZAL: Joginu behem komunismu nebylo mnoho, ale byli a rozhodne p. Bivolar nebyl jediny. Diky, ze si popsal svou zkusenost, ale nevyjadril ses k tem pornacum a obvinenim.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    HONZAL: já bych to taky čet, ale dík i za tohle.:)
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    HONZAL: rozepiš se:) Rád si přečtu a myslím, že nebudu sám. Jinak rád i v poště:)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    LILY: jo, to budu já. :-)

    Nevim, co k tomu řikat. Asi ať si každej udělá obrázek sám. Taky jsem si ho dělal a dělám neustále znovu. Můžu jen napsat svůj pohled na věc.
    Žil jsem delší čas přímo v Rumunsku v ašrámu, teď žiju tady v ČR v našem, který rozjíždíme. Jezdil jsem dva roky do Kodaně, znam i ten statek bhoga. ;-)) znam "hiearchii", která vlastně neni v týhle škole hiearchií a pyramidou v klasickym slova smyslu.

    Samozřejmě jsem za ty roky načetl spoustu anti-článků typu, jako jsou tu pastovaný. Většinou je to směs pravdy a nesmyslů a dohromady to staví negativní obraz, ale s realitou to pak moc souvislost nemá. Alespoň já to tak nikdy neviděl, možná blbě vidim. Možná nevidim černobíle. :-)

    na tohle už je dneska i pojem
    Morální panika - Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Mor%C3%A1ln%C3%AD_panika

    Co se týče pana Bivolaru, tak já nejsem zrovna uctívač guruů a ikon obecně, to mi bylo a asi bude vždycky proti srsti. Ani nevim, jestli dosáhnul stavu mókša (já ani nevim, co ten stav přesně je a ani nevim, jestli existuje převtělování duše a co přesně je po smrti...).

    Každopádně odvedl ohromný kus práce, znalosti jogy, tantry, ajurvédy, alchymie, astrologie a dalších má opravdu na jiné úrovni, než je běžný a umí to předat lidem. To nemyslim jen teoreticky, ale i prakticky.
    Taky se mi líbí, že v době a zemi, kde jogu začal učit, bylo cokoliv z Východu naprosté tabu, stejně jako bylo zakázaný studium psychologie a o sexualitě nemluvě, ta je nakonec tabu dodneška a proto je samozřejmě velmi provokativní téma. Ale on šel za tim, studoval to, hodně praktikoval ikdyž v jeho časem kolem něj o joze vědel tak možná eliade. :-) chtěl dát lidem kolem sebe vědět, že můžou bejt svobodný. To já třeba docela respektuju a takovejm lidem já fandim. ;-)

    asi by se to dalo rozepsat, ale kdo by to celý pak čet. ;-)
    MEZKALITO
    MEZKALITO --- ---
    dotaz...projizdel jsem ruzny stranky o ashtanze a mimojine jsem se docetl, ze sobota by mela bejt free...ma to nejakej konkretni vyznam? dik
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam