• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    SAGUS: jasně, ale tak měl sem na mysli autentický směry, ne deriváty osekaný.

    Co bych viděl jako velmi dobrou věc pro každýho člověka, že v tantře se může (vlastně spíš musí) člověk poznat hru mezi mužskou a ženskou polaritou na kosmické, ale i na lidské, individuální a sociální úrovni. Ve spoustě věcech je tak hezky zajedno s tim, co vlastně známe z psychologie (všelijaký ty matko-otcovský komplexy).
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    HONZAL: no vcera som sa vratil z tantrickeho festivalu, celkove dojmy super, ale co tam poniektori prezentuju, nech sa na mna nikto nehneva ale... rozhodne by som v tvrdeni "vsechny tantricke smery jsou dobry" bol opatrnejsi.. minimalne s dodatkom "ako pre koho.."

    nazvat seminar o oshovej dynamickej meditacii kde sa ludia trochu uvolnia a vypustia zo seba napatia "Tajemna energie kundaliny" mi pripada ako svatokradez... minimalne teda oblbovanie ludi. A o prednaske od ziaka Guru Jary, z ktorej som musel po pol hodine ujst s pocitom ze potrebujem sprchu, uz radsej pomlcim.

    Treba byt opatrny.

    HONZAL
    HONZAL --- ---
    CONTINUITY: Určitě jsou dobrý všechny tantrický směry, přesně z důvodu, který je v článku. Ty asketický jsou v dnešní době defacto nepřístupný (mužům i ženám), v podstatě nikdo je nezvládne, jen vzácnej počet vyvolených proniklo do jejich podstaty (zbytek utíká před světem a před sebou samotnym), kdežto tantra je víceméně docela přístupná, ikdyž to taky neni pro každýho...

    nakonec stejně dem nějakou tou svou cestou a víme, co je pro nás nejlepší, hlavně se necpat do žádný krabice :-)
    STRIX
    STRIX --- ---
    PIRYUS: tak ja vim že vydržim :) už jsem takhle chodila cca čtvrt roku a můžu říct, že mi nikdy nebylo líp. Ale joga ma byt o pohode, jak fyzicky tak dusevni, psychicky, a na narodce mě teda spis deptaj a nervujou.
    STRIX
    STRIX --- ---
    SLAUGHTER: presne to mam na mysli, ja chodila na hot jogu driv a sem srozumnena s tim jak se ma a nema pit apod. ale trvalo mi treba 5 lekci nez sem si na to zvykla a zvladla to, a stejne to bude i ted, nicmene me tam timhle pristupem otravili, navic myslim, že daleko vic ostatni vyrusovalo to, jak me tam okrikovala ze vazne nesmim pit, než to kdybych se fakt jen napila.

    hodně taky dám na energie, které z těch lidí cítím a zatím z těch dvou lektoru/ek sem zklamana. Prijdou mi jak roboti. V tomhle mi fakt sedla ta Klára z domu jogy, ke který zas uteču. Tohle podle mě nemuže učit každej.
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    joga je technikou askeze. Neco si odtrhneme od huby a neco jineho za to dostaneme. Nicmene je velikou pasti ulpivani na elitarstvi. Ulpivani na tom, ze jsme na sebe tvrdi a ze nas to dela lepsimi (tim nechci rict, ze na sebe nemame vyvijet tlak), ale jsem toho nazoru, ze joga ma delat cloveka otevrenejsim a pokornejsim ke vsemu a vsem. Netreba byt na ostatni, ani na sebe tak tvrdym a lpet na nejakych nesmyslnych technikach. Ty se vytribi samy. Staci jen praktikovat. Vse mame pod nosem, staci otevrit oci. A joga je jen pokusy o otevirani oci...
    BTW nemuzu uverit, ze to rikam prave ja...
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    piti pri hodine zejmena pri dynamickych stylech strhava koncentraci a hasi agnisar (vnitrni ohen). Nedoporucuji, nicmene zakazovat je demence. Na zacatku hodiny vysvetlim a doporucim a pak je to na kazdem jednom, co od lekce ocekava.
    Na druhou stranu, kdyby mel clovek kolabovat, at se napije, neni-li zvykly, at pije. Jisty komfort je dulezity. Jestli mu to usnadni cestu k vlastni praxi...
    Btw kdyz se Vam bude chtit curat, taky to muzete vydrzet a lepe objevit mula bandhu, a nenechat se rusit odbehnutim na taoletu, ale take se muze stat, ze ten nekomfort muze zbytecne strhavat pozornost. Je lepsi ztratit pozornost na minutu, nebo na hodinu?
    Jestli to rusi ty okolo (pokud po nich teda neslape), malo se soustredi na to, co delaji. To neni dobry argument.
    Odpocinek je take v poradku, pokud udrzi tonus tela a dechu.
    Chodi me na hodiny i diabetici a obcas si musi kontrolovat hladinu cukru a nikoho to nerusi. Jestli ano, zavada neni na jeho prijimaci.
    Učitel by mel mit cit pro to, co si muze vuci kazdemu zakovi dovolit. Kdyz vidi, ze mu jeho zpusoby nesedi, staci ho poslat nekam jinam a nezprotivit mu zbytecne cviceni.
    Otevrenost...
    Jsme ruzni lide, s ruznymi motivacemi k praxi a ruznymi zkusenostmi.

    STRIX: DELEJ JAK TO CITIS (nektere navody jsou nepochopena a osobne neprozita neustale dokola omylana dogmata a takove navody jsou na h.....)
    LUSKA
    LUSKA --- ---
    STRIX: jak píše DARJEEL, to pití funguje zároveň jako ochlazení. Z toho vyplývá, že pokud bys při první zahřívací půlhodině pila (ochlazovala) ztrácelo by veškerý zahřívání smysl. A navíc teda, když někdo pije/sedá si/ odchází, tak to hrozně ruší všechny okolo. Uznávám, že se to občas zdá jako mučení, ale jde si zvyknout
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    STRIX: nepití během cvičneí má své důvody, stejně jako to, když je to "drsný", posouvá to potom mnohem víc a rychleji :)
    PIRYUS
    PIRYUS --- ---
    STRIX: to mluvíš o Michalovi že? ten je přísnej :-)
    já měla problém snad jenom první den - tři měsíce jsem chodila skoro každej den a fakt pohodička. doporučuju vydržet . bude to jenom lepší
    STRIX
    STRIX --- ---
    PIRYUS: protože je to tam psycho,.. chodila sem driv do domu jogy ke klare a ta je vyborna (nejen na bikramku) a na narodce sem byla zatium 2x a jako nemusely by mi zakazovat pít když mi dou oči vsloup apod. chapu ze si clovek musi zvyknout ale co je moc to je moc,..
    PIRYUS
    PIRYUS --- ---
    STRIX: chodila jsem tam - proč?
    STRIX
    STRIX --- ---
    chodíte někdo na bikram jogu na narodku nebo pankrac?
    TEABOY
    TEABOY --- ---
    FLUMO: Ahoj, reakce admina Petval (21.2.) mi nepřišla otevřená a bez předsudků, ale asi záleží na měřítkách každého. Sám bych si něco takového na základě zkušeností nedovolil. Nicméně zpětnou vazbu jsem nějakou dal, dále ať se zařídí každý jak chce. Přeji nepřetržitou transformaci skrze nutný gram praxe!
    URZA
    URZA --- ---
    Nadcházející víkendové akce v Brně v Iyengar Yoga Centru:
    http://www.iyengaryoga-brno.cz/files/program-vikendovych-akci-jaro-2012.pdf

    Taky se na podzim rozbiha 3 letý teachers training iyengarovy jogy
    http://www.iyengaryoga-brno.cz/files/TT-2012-zakladni-informace.pdf
    WERUMI
    WERUMI --- ---
    IRO: jj, díky, prozkoumám a vyřídím :)
    IRO
    IRO --- ---
    WERUMI: jinak je tam toho na ulozto víc, tak kdyžtak prozkoumej a pes ať se uzdraví :)
    WERUMI
    WERUMI --- ---
    WERUMI: je to česky :)
    WERUMI
    WERUMI --- ---
    IRO: dík, stáhnu a uvidím :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam