• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    KAREN
    KAREN --- ---
    VYKUTALENA: pranajamu a praci s kundalini bych, pokud nemas zkusenosti, byt tebou zacala delat pod vedenim nekoho sikovnyho
    CRANK
    CRANK --- ---
    VYKUTALENA: Doporučuju Jóga krok za krokem, učebnice pro učitele a žáky (Gítanand Giri)

    Kniha Jóga krok za krokem | bux.cz
    http://www.bux.cz/knihy/18152-joga-krok-za-krokem.html?show=komentare
    VYKUTALENA
    VYKUTALENA --- ---
    Ahoj potrebuji od vas poradit. Mozna uz toto tema tady padlo, ale filtrovat se mi to nejak nedari.

    Chci zacit cvicit doma asany, pranajamu,kundaliny. Potrebovala bych od vas doporucit nejake stranky ci literaturu podle ktere bych s emohla ridit, kde jsou cviky ukazany, treba i trochu popsany. S asany mam uz zkusenosti, drive jsem dochazela na ashtangujogu.
    PALIULI
    PALIULI --- ---
    STRIX: Taky jsem to tam zkoušela - ale přístup instruktorů byl vždycky velmi příjemný a nestalo se mi, že by mě nutili k cvičení, když jsem kolabovala (asi jsem měla prostě štěstí na ty správný). To, že se dělá špatně přejde časem - taky záleží na tom, co člověk snědl, jak se vyspal atd.
    Ale taky v tom vidím spíš prosté cvičení, které hodně rychle pomůže tělu dostat se do jakési fyzické kondice a vytvarovat. Pravda, mikrofon, zářivky a několik dalších drobností jsou trochu nepříjemný...
    STRIX
    STRIX --- ---
    tak na bikramce na narodce (pankraci) sem byla vcera po 3. a naposled,..
    krom toho, ze jsem tam dvakrat v tydnu prisla a mohla si jít pískat, páč tam byl nejakej profik v tu hod co muzu, dohodla jsem se s nima na prodlouzeni tech 10ti dnu o dva dny. naposled sem bylave ctvrtek tak sem zas mela co delat a delalo se mi spatne, sedim rozdychavam, nenecha me, oukej, zkousim cvicit, mota se mi hlava, tim jak do me hučí na jeden nadech "míšo vstavej zkus to dělej pojd s nama dal delej delej DELEEEEJ!" mě tak otrávila tak, že sem si řekla, že to fakt balim, ze tam du kvuli relaxu a uvolnení a tady mě akorat nastvou a rozhodi,.. opet me nechtela pustit,.. když sem se dostala ven tak do mikru (nechapu jak na joze muzou pouzivat mikrofon!)nezapoměla říct - "hlavne ze si chtela prodlouzit tech deset dnu, to ti je asi zase stahnem".. k tomu uz sem se nevyjadrovala pac bych ji musela poslat nejvic do prdele (pardon)

    asi jo, clovek tam ziska rychle vysledky tímhle drylem, ale nemyslim si že joga je o tomhle,.. nebo mozna bikram jo. holt sem si zvykla u klarky na to energeticky hýčkání, s kterým jsem si jogu spojila a nedokažu se bez nej obejit.
    KOCHANIE
    KOCHANIE --- ---
    Když jste u těch filmů, nemáte někdo prosím? http://www.yogawoman.tv/the-film
    WOSSI
    WOSSI --- ---
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    pro odlehceni doporucuji jeden cesky dokument s prostym nazvem Tantra :-)...
    KAREN
    KAREN --- ---
    LILY: taky jsme si rikali, co to v Belvederu nacvicujou tentokrat ;))
    PETRF
    PETRF --- ---
    FLUMO: JJ casopis porad vydavaji, proti upisu jen registrovanejm - z hlediska prekladu nekterych del a mozneho problemu s autorskym zakonem
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    SAGUS: aha...tak to sem měl holt štěstí. Asi dobrá karma :-)
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    HONZAL: no na tantra festivale bol aj jeden triezvy prednasajuci a ten narovinu povedal ze 90 % ucitelov v cr su ucitelmi v uvodzovkach a ze pre vacsinu ludi by bolo lepsie, keby navstivili ten eroticky salon, nez tantricku masaz :)). Co sa sebaklamu a vysledneho efektu tyka.. a dost casto aj stavu penazenky :D. Sex sa dobre predava, akurat "duchovny svet" na tento objav cakal trochu dlhsie... je lahke niekoho postavit do pozicie puritana aj ked nim nie je, tazsie je pozriet sa triezvo pravde do oci.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    LILY: nebo ještě přitvrdili :-)
    LOOP_ONE
    LOOP_ONE --- ---
    OGMIOS: souhlas v bodě, kdy sdílíš s druhým tvou cestu a když je to tvoje idealní partnerka=úžasná zkušenost... ale nakonec i to spojení je iluze..jedno už jsi .)

    abych nebyl off topic, test včerejší podložky na první lekci Viryayoga
    proběhl úspěšně, jediný con když se člověk víc zpotí, začne podložka pískat :DDD takový to skvík skvík... a taky úžasná zkušenost když nerozumíte, co vám říkají, krom ásan :D (lekce byla v norštině)
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    PETRF: nevim jestli jeste vydavaji ale vydavali takovy tenoucky casopis, videl jsem ho v knihovne v cajovne ve vezi.
    LILY
    LILY --- ---
    HONZAL: ale všeobecné povědomé běžné populace dost pokulhává. Tudle jsem šla zrovna kolem značně hanbaté reklamy na tantrické masáže. V onom baráku kdysi býval hotel, potom dívčí penzion, pak bordel a když se neuchytil ani ten, tak zřejmě zkouší něco mezi. :)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    je zajímavý, že na spojování tantry se sexem si tak často stěžují pouze muži :-)

    že má tantra širší význam je známý asi každýmu, kdo se o to trochu zajímal (přečetl jednu knížku)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    LOOP_ONE: ale zas praktikovat v paru je pekna cesta spolu zivotem/vztahu :D
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    PETRF: ved prave.. ono mat vysporiadanu sexualitu sa hodi vzdy a vsade, nech sa clovek venuje akejkolvek odnozi jogy alebo comukovlek inemu.. ale len na tantrickych plagatoch clovek stale vidi milujucu sa dvojicu ako keby to bola alfa a omega tej nauky. Ale je to skor alfa a omega marketingu. Ja nie som nejaky uzavrety skarohlid, ale mam rad ked sa veci nazyvaju pravymi menami.
    PETRF
    PETRF --- ---

    OGMIOS: http://www.tantrajoga.cz/ sic je to dosti na intelektualni urovni, ale pokud vim tak se obcas setkavaji v Plzni.

    Jinak pro siroky prehled tantrickych technik prave ruky (daksinacara) se obrat na Biharskou skolu jogu.

    A stejne vetsina z nas se tu venuje tantrickym technikam = hatha joga, filozofie caker.... a jen mi prijde zabavne jak se vyznam slov posunuje a ze vetsina spojuje tantru se sexualnimi praktikami.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam