• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    LOOP_ONE
    LOOP_ONE --- ---
    OGMIOS: souhlas v bodě, kdy sdílíš s druhým tvou cestu a když je to tvoje idealní partnerka=úžasná zkušenost... ale nakonec i to spojení je iluze..jedno už jsi .)

    abych nebyl off topic, test včerejší podložky na první lekci Viryayoga
    proběhl úspěšně, jediný con když se člověk víc zpotí, začne podložka pískat :DDD takový to skvík skvík... a taky úžasná zkušenost když nerozumíte, co vám říkají, krom ásan :D (lekce byla v norštině)
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    PETRF: nevim jestli jeste vydavaji ale vydavali takovy tenoucky casopis, videl jsem ho v knihovne v cajovne ve vezi.
    LILY
    LILY --- ---
    HONZAL: ale všeobecné povědomé běžné populace dost pokulhává. Tudle jsem šla zrovna kolem značně hanbaté reklamy na tantrické masáže. V onom baráku kdysi býval hotel, potom dívčí penzion, pak bordel a když se neuchytil ani ten, tak zřejmě zkouší něco mezi. :)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    je zajímavý, že na spojování tantry se sexem si tak často stěžují pouze muži :-)

    že má tantra širší význam je známý asi každýmu, kdo se o to trochu zajímal (přečetl jednu knížku)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    LOOP_ONE: ale zas praktikovat v paru je pekna cesta spolu zivotem/vztahu :D
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    PETRF: ved prave.. ono mat vysporiadanu sexualitu sa hodi vzdy a vsade, nech sa clovek venuje akejkolvek odnozi jogy alebo comukovlek inemu.. ale len na tantrickych plagatoch clovek stale vidi milujucu sa dvojicu ako keby to bola alfa a omega tej nauky. Ale je to skor alfa a omega marketingu. Ja nie som nejaky uzavrety skarohlid, ale mam rad ked sa veci nazyvaju pravymi menami.
    PETRF
    PETRF --- ---

    OGMIOS: http://www.tantrajoga.cz/ sic je to dosti na intelektualni urovni, ale pokud vim tak se obcas setkavaji v Plzni.

    Jinak pro siroky prehled tantrickych technik prave ruky (daksinacara) se obrat na Biharskou skolu jogu.

    A stejne vetsina z nas se tu venuje tantrickym technikam = hatha joga, filozofie caker.... a jen mi prijde zabavne jak se vyznam slov posunuje a ze vetsina spojuje tantru se sexualnimi praktikami.
    LILY
    LILY --- ---
    SLAUGHTER: moc hezký.. Puč mi tu paní na pár hodin. :)
    LOOP_ONE
    LOOP_ONE --- ---
    dneska jsem si udělal radost... .) a taky jí dnes pěkně večer vyzkouším
    Casall Yoga Mat 3mm - Black/Blue - feelunique.com
    http://www.feelunique.com/p/Casall-Yoga-Mat-3mm-Black-Blue
    LOOP_ONE
    LOOP_ONE --- ---
    nikoho ke splynutí nepotřebujeme..a pokud hledáte nebo si myslíte, že vás ten druhý učiním štastným tak ...good luck with that .)
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    ano :)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    SAGUS: rozhodně to je věc, která tomu ale musí předcházet. Možná bych neřekl vyřešit, prostě se osvobodit od svejch limitů a tabu

    rozhdoně to ublíží míň, než se vtěsnávat do nějaký uvědomnělý povznesený pózy a potlačovat svou přirozenost a ničit sám sebe a taky se tim silně oslabovat. :-)
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    HONZAL: no ale jedna vec je vyriesit si sexualitu a vec uplne ina je realizovat osviceni skrz splynutie vo dvojici ;).

    Sak ono je to vsetko v poriadku tie veci nikomu neublizia a su fajn, ale na moj vkus sa tam az moc casto miesaju pojmy s dojmami..
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    bych to spíš viděl jako kořen, kmen a větve stromu :-))
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    SAGUS: Neni důležitější pracovat mít vyřešený základy (sexualita), než přejdu dál? Reaguju na ten vrchol ledovce, co je až pro pokročilý...

    a vůbec sexuální pud považovat za špičku ledovce, no, ehmm...:-)
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    zakladni clanek o tom, co je to tantra: http://www.dingir.cz/tantra_a_zapadni_svet.shtml
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    SAGUS:
    takhle přesně nějak jsem si to představovala ;-D

    a k úvahách o účasti mě přivedlo právě to, že jsem to našla na psytrance.cz
    kdyžtak, offtopic, písneš třeba do pošty, jaká byla ta party ?

    s tím, co píšeš o tantře, úplnej souhlas
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    SLAUGHTER: Ale vždyť jasně, nic proti lidem z fitcentra :)

    On myslel prostě ty, kdo se tam staví 2x za týden si zacvičit, žádná domácí praxe, žádnej hlubší zájem o jógu.

    Mně osobně přijde i tohle dobrý, určitě lepší, když dělají tohle, než kdyby necvičili vůbec, určitě jim to přinese do života nějakou pozitivní energii. Ale Dalího frustraci celkem chápu ;)
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    CONTINUITY: mno pravdu povediac, ja som mal z tej akcie skor srandu a ani vo sne by ma nenapadlo tam chodit, ale dostal som sa tam prave vdaka Gondarovi ako vypomoc za playery :) .. prvy den som mal z tej akcie nie moc priaznive dojmy, koli guru jarovi (ta meditacia sa tykala len muzov, zeny robili nieco ine), a aj inym veciam ktore tu nechcem moc rozvadzat.

    Velky dojem na mna spravil pan Holena, uz len zdielat s nim priestor bol zazitok.. ale neviem nakolko su veci ktore robi naozaj tradicnou tantrou a nakolko su to jeho intuitivne zalezitosti.. kazdopadne mu to slape dobre :). Po tomto vikende som este zmatenejsi co sa tyka toho co si mam pod slovom tantra predstavit, pretoze sa tam dost casto znasilnovali rozne pojmy v prospech tej pseudoezoteriky ci jak to nazvat .. moj mistr u ktoreho cvicim jogu a chikung ma na celu tuto profanaciu "tantry" ktora tu vo velkom prebieha svoj nelichotivy nazor ktory do istej velkej miery zdielam.. ze 90 % toho co sa v CR za tantru vydava moze priniest cloveku maximalne tak lepsi orgazmus a z nejakeho duchovna to ma akurat image :)).. ze v povodnej podobe su techniky tantrickej jogy jedny z "najsilnejsich" , ktore vyzaduju dohlad realizovaneho(!) mistra, ziaka uz na urcitej urovni a sex je tam len ako spicka ladovca, a len pre par ludi ktori sa na to hodia a maju predpoklady to zvladnut.. mozno je to moc extremny pohlad na vec ale ked potom vidim, ako sa niekde parta ludi objima, poskakuje, pokrikuje a potom im lektor rozprava ze uz urcite citia v tele vibraciu kundaliny... no nic uz zase trepem :). Co som to chcel povedat? ... dobra tantricka skola? Tazko povedat, zalezi kto si co pod tym predstavuje a co od toho caka. Taku zodpovednost aby som odporucil nieco konkretne si na seba nevezmem :)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    CONTINUITY: jóga se necvičí, jóga se žije. Důležitá je pravidelnost a být u toho. vše ostatní je druhořadé. Někteří lidé z fitcentra bývají docela hustými a hlavně disciplinovanými jogíny, aniž o tom vědí... Dali je vtipálek a sází jen takové memy, aby to v hlavě chroustalo :-)...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam