• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TADEAS: pro mne to byla jedna z nejdulezitejsich zkusenosti zivota. Kopernikovsky obrat. "Ano!!!" jako prase. Shozeni batohu, o kterem jsi dosud ani nevedel, ze tahnes.

    Casem jsem pochopila, ze ne kazdemu to musi fungovat podobne, takze jsem se umirnila, ale v te uvodni fazi mi to prislo fakt jak jak panacea. Vzdycky jsem nekoho zatahla na technoparty (spojeni s hudbou mi prislo zasadni - nechat mysl pustit) a pak mu kladla navodne otazky vedouci k uvedomeni si toho, jak se jeho aktualni stav PRESNE lisi od normalni neurozy. Naramne casy.
    Co mi prijde zvlastni je, ze nekdo si z toho vezme pochopeni toho principu a chce to dostat do normalniho zivota, nekdo ale ne. Kazdy dle sve natury..
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    YMLADRIS: takze rikas ze iniciacni zkusenost bezpodminecneho prijeti byla dobra? :)
    LILY
    LILY --- ---
    SLAUGHTER: mám dojem, že jakmile je vysloveno tajné heslo B2, tak létavci jsou už na cestě. Jsem zvědava, kdy přistanou...
    Ad Levin - retraumatizace?
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    TADEAS: a co ahinsa? co přijmout možnost, že Daruma má své mnohem vnitřnější důvody držet se dále od drog? Tendence vrtat do problémů a bolístek (a že o tom něco vím :-)) je snahou organismu vyřešit ony bolístky, leč stále budu tvrdit, že takovéto přímé léčení většinou nic neřeší a problém se jen prohlubuje. Ano informace se z toho vytříská, ale jde o informaci, anebo o vyléčení rány? To co jsem se naučil je pouze to, že jsme křehké bytosti a tak se stále učím prohlubovat soucit k ostatním.

    LILY: já u holotropu potkal spoustu lidí co se chodí opakovaně "očistit" a topí se dlouhodobě ve sračkách. Velmi výstižně to popsal Levine, ale nemíním tu rozbalovat další tématický balíček. Účinek pomine a co potom? a právě to potom je důležité! Jestliže budou drogy mít efekt terapie, potřeba jejich usu a abusu se bude postupně zmenšovat až zmizí. Potřeba opakování této činnosti IMHO o něčem svědčí... Btw toto mě zaujalo HANY33

    TADEAS: stejně tak jde porozumět hlouběji něž tady píše Tadeas, nebo nějakej Slaughter...

    TADY UŽ NEPOMŮŽE JÓGA. TADY POMŮŽE JEN ZEN! ZEN A B2 :-)!!!
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    TADEAS: Ano, komunikujeme. Ty přes filtr Tadeáš, já přes filtr Daruma. Super! :-)))
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    DARUMA: my lidi, my lidi co spolu komunikujem a zajimame se. haló haló, je tam nekdo? :)

    DARUMA: souvislost ti muzu rict, ze tam hledam uprimne a to hledani spociva spis v dlouhodoby reflexi urcitejch zkusenostnich dat skrz jogovou praxi. pokud tam tu souvislost jen uvidim, ale ona tam nebude, no tak si budu lhat do kapsy. a to bych nechtel :)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    YMLADRIS: Jojo, zjemňuju, zjemňuju. :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DARUMA: jo tomu uplne rozumim..

    moje stesti bylo, ze jak jsem chabe telesne konstituce, velmi zretelne byly platby za to narazove vychyleni z normalu (celkovej pokles nebo nemoc atd), takze velmi rychle jsem dosla k zaveru, ze mym zivotnim projektem je dostat Bezpodminecne Prijeti do normalniho prozivani za strizliva, né to fetovat zvenku. To si ale kazdej musi posoudit sam u sebe. Pokud mas se sebou zkusenost nebo citis, kam by to vedlo, je uplne super, ze se takto regulujes. Jsou ale prokazane lidi, kterym fet v moderovanem mnozstvi neskodi. Adiktologie neumi predikovat, kdo si na tom ujede a kdo ne. Je nejaka asi prokazana korelace s uzkostnosti ("vsichni zavisli puvodne byli uzkostni"), ale kdo neni uzkostnej :) a stejne je to tvrzeni na vode. Takze kdyz to shrnu, jediny co mi hapruje, je jestli bys "kazdej kdo to s cestou mysli vazne vi, ze drogy k nicemu nepotrebuje" nemoh pripadne zjemnit :), pac jak ty vis, jak to ma kazdej..
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    DARUMA: muze :) a stava hlavne u rizikovych skupin: lidi co maji dlouhodobe problem s nekterymi neutronsmitery
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    YMLADRIS: proc se tomu branit
    Protoze se muze stat, ze se mi to zacne libit (egu) a zacnu to do sebe tlacit pravidelne a nakonec skoncim jenom u toho MDMA a plus si k tomu přiberu ještě občas houbičky a jednou měsíčně LSD? Nerikej, ze tohle se nestava? ;-) Sice to muze znit banalne, ale IMHO se z toho muze stat jenom dalsi prekazka, respektive namotavka a uz to jede.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    TADEAS: Jasně, když budeš chtít vidět souvislost mezi jógou a drogou, tak jí tam prostě uvidíš. ;-) Přes to nejede vlak. Já se ti pouze snažím vysvětlit, že když vezmeš z globálu indickou duchovní tradici (JOGA), tak tam žádnej pinponk ohledně drog nehráli. Možná pouze okrajově. Ten pinponk se začal hrál před pár desítkami let na západě v době kdy hledající experimentovali s čím se dalo. Včetně drog...a kolik lidí touto cestou dosáhlo nějaké stabilní realizace? To budou moct posoudit asi až naše děti. ;-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DARUMA: jinak ve tvym slovniku, pokud jsi ve fazi kdy nejakym zpusobem pracujes s Guru is (also) in you, tak MDMA se da chapat jako empowerment/blessing. Oslava, pri ktere na chvilku das stranou nektere prekazky. Rozumim jak myslis to ze "to nic neresi"; kdyz by cesta spocitavala jen v obchazeni zdroju blessingu, neda se nikam dostat. Ale na druhou stranu, proc se tomu branit, je to forma prace s energii. Inspirace a vira do dalsiho. Proto to ucitele studentum zpusobuji a ano, ucitel je tvoje zrcadlo, beztak si to delas sam.

    To te jako nepremlouvam :) jen popisuju urcitej zpusob prace s timto.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    TADEAS: Kdo my?
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    YMLADRIS: to je asi nedorozumeni, nedoporucuju to nikomu kdo nechce. jen tu hrajem pingpong ohledne tematu joga&substance a ja tu jakoby zastavam nazor, ze jejich souvislostem jde porozumet hloubeji, nez co tu prezentuje daruma.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    DARUMA: naopak, my jsme schopny se bavit o tom co prozivame hodne presne a jsme toho schopny, protoze se o tom bavime uz nejakejch sto tisic let. a tu subjektivitu si vytvarime tim, jak o tom komunikujem. a tady vidis jak uz do nasi komunikace vstoupil ten "system" o kterym jsem mluvil. to je uplne jedno z jakyho vychazime systemu, protoze jsme lidi, fungujem hodne podobne a sdilime nejaky zakladni principy fungovani. a kdyz se budem bavit a prozkoumavat moznosti dal, tak najdem hlubsi stycny body a otevrem si novy pole moznosti. podle me :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TADEAS: v cem je prinos toho doporucovat nekomu, aby zkousel integrovat poznani skrz neco, skrz to ocividne delat nechce

    mineno, tobe by se nepochybne tez ohromne rozsiril obzor/poznani kdyz by sis dal 5 let ve frantiskanskem klastere, ale stejne tam nepudes
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    TADEAS: Tak víš jak, všechny tyhlety debaty jsou úplně zbytečný, protože jeden druhýmu nejsme schopný přesně sdělit to, co prožíváme. Moje subjektivita X tvoje subjektivita. Můžeme se tomu přiblížit třeba v případě, že budeme oba používat stejné metody a budeme vycházet ze stejnému systému (což v tuto chvíli neplatí), tak pak možná jo, ale stejně i kdybychom vedle sebe seděli a dělali spolu 20 minut šamathu, tak stejně tobě budou lítat v hlavě jiné věci než mě, protože ty jseš Tadeáš a ne Daruma, každej máme jinou karmu, jiný životní zkušenosti atp. :-) Nejlepší je fakt držet klapačku a spíš se bavit o počasí nebo seriálech. ;-))
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    DARUMA: sed rano tu a tu praxi a vnimej co se deje a integruj to co se deje do toho jak zijes. snez tady to a vnimej co se deje a integruj to co se deje do toho jak zijes.
    obe informace prisly zvenku, ne? a oboji zkoumas, oboji vytvari nejakou zkusenost nebo absenci zkusenosti, oboji slouzi tvymu dotazovani, coz je ten proces, jimz je rozpoznavana zmena a skrz kterej se rozviji, prohlubuje, vyjasnuje tvoje poznani (a poznani se netyka jen rozpoznavani podstaty, ale podstaty ve svy plnosti). (to vse za predpokladu ze se dotazujes/zkoumas, z toho vychazim)
    mozna je rozdil prave v tom, ze ja mluvim o dotazovani/zkoumani, kdezto ty o meditaci. tu je skutecne dulezity delat kazdej den jak hodinky v cistym vnitrnim prostredi. pak muze zkoumani/dotazovani probihat a v urcitejch oblastech muze probihat, pokud se k tobe dostane informace o tom, ze az tam skutecne probihat muze :)
    dik ze mi umoznujes si to tady ujasnit :)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    The core of the mistaken belief that drugs and meditation are doing the same thing is this belief that meditation is about results. But in the real world there are no results. There is only this.

    People get very angry when you tell them that quick solutions don’t work. People get very angry when you tell them that the cartoons they see in their heads while they’re on hallucinogenic drugs might not be signs of enlightenment. Just because you sometimes see cartoons in your head during meditation doesn’t mean that the point of meditation is seeing cartoons in your head.

    Do Magic Mushrooms Work Like Meditation? | Hardcore Zen
    http://hardcorezen.info/do-magic-mushrooms-work-like-meditation/1334

    Víc už k tomu asi nemám co dodat. ;-)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    TADEAS: Ehm, snad vnímáš rozdíl mezi tím, když sníš chemickou látku, která ti aktivně působí na mysl a mezi tím když ti někdo poradí seď ráno 20 minut tu a tu praxi? ;-) Nebo ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam