• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    LAKSHMANA: LAKSHMANA: Dik! Prave tenhle pristup "vsechno je joga/meditace" povazuji u vetsiny lidi za pozu ci minimalne za velmi nestastnou formulaci. Samozrejme, az budes osvicenej, tak potom takovyhle hlasky beru jako super.:-) Totiz joga se na ejakulaci nediva zrovna nadsene a povazuje ji za ztratu energie. Jinak jestli mas nejake fotky, jak masturbujes pri asane, tak je urcite nahod. ;-)))
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    JUNIPETRUS: Tak já jsem třeba masturbaci do své jógy zahrnul a hodnotim to jako výbornej krok. ;-)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    DARUMA: joga neni metoda, ty skatulkovaci.
    Droga je zkratka, jóga nikoliv.
    A co je spatne na zkratce, jeli podstatny cil? Stejne porad nevis o cem mluvis. Ty mluvis o voze(drogy) "my" o voze(psychadelicke substance). A v tom je tvoje zasadni slabina.
    Taky ti povim jednu sokojuci informaci: guru, duchovni ucitel je taky zkratka.

    No jinak ja cekam, az se tu bude konecne probirat napriklad masturbace nebo porno.

    Jinak me prijde, ze se tady casto resi dost hathajoga(pozice) a ruzny ocisty, pak jsem zvedavy jestli prijedes a budes rikat, ze telocvik neni joga, ze telo je telo a joga je joga:-)
    LILY
    LILY --- ---
    TORUVIEL: však to tu zatím nikdo neutnul, evidentně se tomu tématu daří víc, než mnoha jiným. Ale taky to neznamaná, že některá témata (konkrétně třeba toto) jsou si rovnější, než jiná. :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    DARUMA: Já to chápu. Nic neexistuje samo o sobě.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    TORUVIEL: Vidis a ja zase nechapu, ze se spousta lidi nedokaze drzet tematu klubu. Kazdej z nas nechape neco jinyho.;-)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    STQ: Muj hlavni argument je, ze pouzita metoda a jeji specifika determinuji dosazeny cil.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Já tohle omílání toho, že je něco off topic moc nechápu. Ano, hlavní téma je jóga, ale když třeba s někým budu konverzovat o józe a řeč se stočí k psychedelikům, tak to přece neutnu s tím, že jsme odbočili od tématu (nebo s tím hned přeskakovat do vedlejšího klubu...tam by vás zase třeba vypráskali s tím, že se tam nemá řešit jjóga :o). Všechno má nějakej smysl, třeba i tahle diskuze někomu něco ukázala ani o tom nevíme. Nebojím se, že by se to tu řešilo stále, časem už nebude co řešit (teď už mi to téma přijde docela vyčerpané).
    LILY
    LILY --- ---
    LAKSHMANA: rozhodně je dobře, že tu téma drog bylo zmíněno, ale jak píše Daruma, pokud by konkrétně v tomto auditku měly mít drogy plus všechno kolem nadále stějně prostoru, jako jóga plus všechno kolem, tak by se to tu mohlo přejmenovat na "rostliny síly, psychedelika, fetování, jóga a jiné", případně "metody sebepoznání", protože způsobů sebepoznání je opravdu mnoho.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    LAKSHMANA: Jóga je specifický nástroj sebepoznávání, droga je specifický nástroj sebepoznávání. Droga generuje instantní prožitek a jedná se umělou látku. Jóga je postupný proces sebepoznávání, přičemž to slovo postupný proces je klíčové. Droga je zkratka, jóga nikoliv. Proto se jedná o dvě naprosto rozdílné metody. S tvým argumentem bychom se tady mohli bavit také o potápnění, swingers party nebo o závodech formule 1, protože jistě pro někoho mohou být tyto činnosti také metodou sebepoznávání.
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    IMO:

    Jóga je soubor nástrojů sebepoznání. Psychedelikum je nástroj sebepoznání. Proto patří téma psychedelik do auditka Jóga.
    LILY
    LILY --- ---
    URZA: ty anglické pasáže jsem přeskočila, tak mi možná něco uniklo, každopádně nechápu, jak dosáhuješ bodu č. 2 (odzasekávač).
    Aspoň má osobní zkušenost mi to neumožnila. Psychedelika mi rozhodně nikdy neukázala, co se děje či kde jsem dělala chybu (leda bych vůči jejich ukazování byla slepá a to by se pak v tomto bodě tak jako tak míjela účinkem).
    STQ
    STQ --- ---
    DARUMA: zato furt cekam na nejaky ty tvoje argumenty k veci...:)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    STQ: Ano, relativizování ti jde dobře. :-)
    STQ
    STQ --- ---
    ...ale tezko muzes prohlasovat ze 'na to jdes bez chemie', protoze to je nesmysl. bez chemie se na to snazi jit Hare Krishna...
    STQ
    STQ --- ---
    DARUMA: ne, pit caj je podobny jako uzivat efedrin, s lsd to nema nic spolecnyho. oboje nejak ovlivnuje mysl a oboje je nastroj, kterej si bere z rezerv tela, ale kdyz vis proc to delas, co od toho muzes cekat a delas to vedome tak ti muze pomoct. efedrin stejne jako caj stejne jako lsd.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    STQ: Tohle je sice dost proflaknutej argument, ale dost blbej argument. Ano, z urcityho uhlu pohledu je vsechno chemie, ale prosim te ber v potaz o cem se tady bavime a nesnaz se mi nakukat, ze pit caj je stejne jako brat LSD.
    STQ
    STQ --- ---
    DARUMA: totiz jakmile jsem zacal mit trochu jemnejsi vnimani, zjistil jsem ze cokolada funguje temer stejne jako mdma, jen na jemnejsi urovni. a ma skoro stejny i doby ucinku a dojezdy. stejne tak kava funguje takrka totozne jako amfetaminy, se stejnym najezdem, kratsi dobou ucinku a podobnejma nasledkama.
    o cukru, korenich, cibuli a cesneku ani nemluvim...
    tak nevim jestli na to jdes opravdu bez chemie (rozumej latek menicich vedomi)...:)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    DARUMA: "When you get the message, hang up the phone." Watts
    Jenom to tady čtu, ale tak nějak mi přijde přirozený, že věci nejsou čistý, ale že se vše mísí, tudíž nikdy to tu nebude jen o józe, ale o všem, co s tím souvisí. A když někdo dělá jógu a k tomu má drogy, tak proč to taky nerozebrat zde?
    Já v tom nějak rozdíl nevidím, celý naše tělo je chemie, denně do něj cpeme chemii, všechno nás nějak ovlivňuje, ať už jídlo, pití, ...jakékoliv informace, které se do nás-našeho těla dostávají. Drogy jsou jen dalším druhem informace.
    STQ
    STQ --- ---
    DARUMA: a kavu a caj taky nepijes? a cokoladu nejis? a nekorenis a nesolis?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam