AIM_FREEMAN VALOR: dneska mi muj ucitel filosofie navrhl (pro me uplne zasadni a novej) uhel na vec - totiz Bhakti smerem ne k vnejsimu bohu/principu, ale tomu vnitrnimu. tzn neni potreba si vymejslet boha kdyz na nej neverim, ale muzu vsechny tydle plody odevzdavat bozskymu principu v sobe. priznavam se ze to jeste travim, ale kazdopadne to se mnou souzni daleko vic nez Bhakti smerem ven.
HANY33: to je moc krasnej prispevek, takhle nad ranem me uplne potesil, dik! stav, kdy objektem meditace je vlastni mysl (tzn ne hmotnej objekt nebo jeho jemny vlastnosti) a pohyby mysli mizej zni jako Nirvicara Samapatti, tzn hranicni stav mezi meditaci (Dhyana) a Samadhi. prelety nad domem bych ale nechal Harry Potterovi, nejsou znamkou niceho jinyho nez ze se 'neco deje' :))
jedina inkarnace, ve ktery muzes dusevne pracovat (palit samskary) je ta lidska s telem. v zadny jiny inkarnaci, ani vyssi ani nizsi to nejde. tzn pokud se inkarnujes do vyssich dimenzi, je to maximalne prekazka na ceste - zadnej konec utrpeni - nakonec se stejne vratis zpatky sem a tady si to budes muset doresit.
no a tahle definice ma vadu v tom, ze neni co spojovat - spojenej uz jsi, tahle absolutni podstata je vsepritomna, vsepronikajici, takze se nemuze stat ze bys s ni nekdy propojenej nebyl. jen to nevis. anebo mozna trochu vis. tzn zastaveni zmen mysli (cita vrtti nirodha) povazuju za presnejsi definici, neb v okamziku kdy zmeny (pohyby) zastavis, podstata se projevi. jestli mi rozumis...
smajliky jsou odrazem stavu mysli, takze si je s dovolenim necham...
:)
JAZZZ: ano, je to paskvil (tydle teply jogy). teplo pomaha, ale joga te zahreje sama. zkus zajit na lekci ashtanga vinyasy, vinyasa flow nebo prana vashya
GRANTORINO: bikram joga je nesmysl, kterej ma s jogou spolecnyho asi tolik jako liposukce nebo botox. fotil jsem s tema dvema slecnama, co ji s velkou slavou privezly do cech a ani jedna z nich nema zadny hlubsi znalosti o joze, o samotnejch asanach ktery tam pouzivaj nebo o tom k cemu by to cely melo bejt. z toho jak cvicej je navic evidentni ze samy svoje tela ani necejtej, no smutnej pribeh.
a k otazce - ucitel, kterej te opravuje/tlaci aniz by bral v potaz tvuj aktualni stav (presto, ze se o nej s nim podelis) neni ucitel ale dement. totiz jedinej, kdo muze fakt cejtit tvoje telo nebo jak na tom aktualne jsi...neni nikdo jinej nez ty.
tzn ja bych utikal tak rychle jak bych mohl...
jestli chces jogou hubnout nebo si formovat postavu, jdi na jakoukoliv dynamickou jogu - ashtanga, vinyasa flow, power joga - to te zahreje stejne tak, telo zformuje lip a v mezich jeho moznosti a navic pri ni nedostanes infarkt.