SLAUGHTER: me uprimne nebavi se s tebou bavit. uz nekolikrat jsme si tu dali kolecko, kde jsem na tebe reagoval a tys mi nazpatek odpovidal na neco, co jsem nenapsal, protoze sis to poradne neprecetl a ted mam pocit ze je to tu zas.
- do beta-blokatoru se neopiram (proc bych to delal? zadny jsem nikdy nezkousel a nazor na ne tudiz nemam a ani mit nemuzu.
- nikde jsem nenapsal ze se kvalita kumbhaky odviji od delky zadrze
- nikde jsem ani nenapsal, ze by bylo pro jogovou cestu zadouci zadrzovat co nejdyl dech (natoz z toho delat soutez)
- ad kevala kumbhaka: kdyz napises 'preferuju kevala kumbhaku', je z toho jasny ze jsi bud ultra-pokrocilej jogin co dokaze hodinu nedejchat nebo diletant, co pouziva spatne nazvoslovi.
YOGAṬAṬṬVA-UPANISHAḌ: By thus retaining the breath as long as he likes, kevala kumbhaka (cessation of breath without inspiration and expiration) is attained. When kevala kumbhaka is attained by one, and thus expiration and inspiration are dispensed with, there is nothing unattainable in the three worlds to him.
narazili jsme na to spolu uz nekolikrat, naposled u popisu slozek mysli. muzes stokrat rikat, ze veci vidis jinak, ale jogovy popisny terminy opravdu nejsou prilis ohebny nebo diskutabilni, minimalne pokud nectes plynule v sanskrtu a nemas nastudovany sutry, vedy atakdal. nesouhlasit se mnou klidne muzes, ale podloz to argumentama, v tomhle pripade idealne citacema z textu, ne urazenym povidanim o tom, ze jsi cekal slunickovejsi reakci.
- ad JUNIOR: prisel, uz zpusobem jakym uvedl svuj prispevek (Přijde mi roztomilé jak všichni tady popisují cestu k cíli...) zasel vitr, sklidil bouri. prekvapuje te to? chtel bys slunickovejsi reakci? a proc, kdyz si rekl presne o tu, kterou dostal?