• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    CMLKA: ahoj
    hot yoga je takový moderní trend, z toho vychátzí i cena lekcí a asi teda i kvalita, i když ta bude vždy záležet na cvičiteli :)))
    filtruj ještě pojem "bikram" bikram joga se to taky někdy nazývá...

Imho je lepší to rozdělit na dvě samostatné jednotky a zacvičit si jogu a pak jít do sauny, ale to je můj osobní názor :-) Imho to není moc zdravé cvičení, ale čistě logicky by to mělo zvýšit flexibilitu... To Ti ale výrazně zvýší i "běžné" cvičení jogy...
    NYA
    NYA --- ---
    KLUZAU: ok. nejrřív asi zkusím tu karmajogu a dám sem třeba vědět, jaký to bylo :)
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    NYA: učí to samé, měla lekce v yogame, ale kde učí teď, to nevím
    NYA
    NYA --- ---
    KLUZAU: díky. tu Lucii Konigovou jsem našla na stránkách Akashy a to se mi líbilo. Jaruška vůbec nevím kdo je, ta učí taky v Akashe?

ta karmajoga vypadá dobře, vyzkouším je :) cena je teda neuvěřitelná
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    trochu jsem tu hledala, nicmene posledni prispevky jsou tak cca rok stare, chodite nekdo pravidelne na hot jogu? a mluvilo se tu i tom studiu Hotyoga42, ale ty ceny mi prijdou fakt sileny...to ten dum jogy je jakz takz prijatelny....
    fakt to funguje? ve smyslu zlepsi se ta flexibilita? A nevadi, ze jsem na joze byla naposled tak pred 5-6 lety?
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    NYA: co třeba jemná jóga? v Praze docela dobře cvičí jemnou jogovou terapii Lucie Konigova a Jaruška, kam lze přijít jen na skok, když se s nimi předem domluvíš. Je to hodně lehací, protahovací a duchovní. Není to moc levné ale. Naopak jsem slyšel o otevřených lekcíh karmajoga.cz, kde se prý řídí heslem "jóga pro všechny", stojí 85kc za lekci, je tam i jemná jóga - ale nemám s tím zkušenost.
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    NYA: jasný, tady duchovno moc není, "takhle se protáhněte" a "odpočívejte" tam bylo, ale je to úplně něco jiného nez DY. Nebo zkus zeptat Honzala (jogin.cz)
    NYA
    NYA --- ---
    DAWYT: díky Davide. akorát teda nevím, jestli je tohle úplně to co hledám .. se mi nelíbí to "kondiční gymnastiky"
    bych si přestavovala něco jako "takhle se protáhněte" a "odpočívejte" a trochu nějaké meditace a duchovna .. nevím, možná si trochu vymýšlím. ale takhle nějak to vnímám, že by mi teď vyhovovalo.
    doma mám fyzické práce dost, tak nehledám nic náročného. spíš uvolňovat tělo a mysl, abych se cítila dobře.
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    NYA: sem (http://www.jogini.cz/) jsem dřív chodil, je to hatha (vychází to z Lysebeth) ale nesmíš se nechat strhnout gymnastickými vlivy. Je to tedy na hony vzádleném tomu co jsme zkoušeli v pátek na dynamické hodině.

Nicméně je to asi nejlevnější možnost v praze a pokud si tam budeš dávat ty prvky z dynamické, tak by to mohlo být dobré.
    NYA
    NYA --- ---
    ahoj, ráda bych cvičila jógu, věděli byste mi prosím poradit, kde by to bylo dobré?

nebydlím v praze, ale každý týden tam dojíždím do práce na pár dní, nemá to ale přesnou pravidelnost. tak by i vyhovovaly kurzy, kam mohu občas přijít (cca jednou týdně) si zacvičit a naučit se cvičit doma.

dřív jsem cvičila tibetské meditační a pohybové cvičení Kum Nye, asi rok jógu podle van Lysbetha, pak tři roky Tai Chi a kung fu. teď nemám žádnou praxi a pohyb mi chybí, proto si myslím, že jóga by byla fajn pro zdraví, udržení dobré kondice a vůbec vnitřního komfortu, který cvičení přináší.
    nechci ale cvičit nějak intenzivně a pravidelně, ani pravidelnou docházku na kurzy nemohu splnit.

věděli byste prosím o něčem?
    chtěla bych učitele dobrého.
    moc se v tom nevyznám, ale líbí se mi hata jóga nebo jsem teďka zkoušela dynamickou jógu, to bylo taky bezva.
    naopak bych asi nechtěla cvičit něco jako je vinjasa ...
    jo, a taky by bylo fajn, pokud by lekce nebyly moc drahé..

děkuju, pokud máte nějaké doporučení
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    How I Teach Ayurveda | Matthew Remski
    http://matthewremski.com/wordpress/how-i-teach-ayurveda/

How I Teach Yoga Philosophy | Matthew Remski
    http://matthewremski.com/wordpress/how-i-teach-yoga-philosophy/
    MISSSUNNY3
    MISSSUNNY3 --- ---
    STQ
    STQ --- ---
    IOM_NUKSO: je jisty ze daleko vic se o ni dozvis v klubech o tib. buddhismu nez tady
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    YMLADRIS: jo, mam na mysli tibetskou jogu pohybu, trol khur, kterou na zapad prinesl Norbu.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    FLUMO: a nemysli on budhistickou jantrajogu dle vairocany? tam zadna predstavivost nehraje roli, jsou to sady pozic postupne v pohybu
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    IOM_NUKSO: jestli ti jdou meditacni techniky zalozene na predstavivosti, tak je to pro tebe. zkusenosti drobne mam, ale tantra pokud je mi znamo je v CR lepe zastoupena buddhisty. Jogu moc neporaditm: obcas zaskocim treba na akci gejzi timcaka http://savitamusic.com/spolupracovnici/ vlastne by me taky zajimaly odpovedi ostatnich na tvou otazku
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Z nespecifickeho intuitivneho dovodu sa mi paci yantra yoga, ale zatial o tom vela neviem.
    Mate s tym nejake skusenosti?
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    LOUELLE: z englandu to bude asi lepsi:

Amazon.co.uk: Four Chapters on Freedom: Commentary on the Yoga Sutras of Patanjali
    http://www.amazon.co.uk/...ds=Four+Chapters+on+Freedom%3A+Commentary+on+the+Yoga+Sutras+of+Patanjali

pokud budete delat nejakou objednavku z amazonu, muzeme spojit sily a usetrit na postovnym, tuhle knizku bych si vzal taky, když tak pocta
    STQ
    STQ --- ---
    LOUELLE: Iyengaruv komentar je docela vpoho. a kdybys pak mela hodne stesti/penez tak verze Satyananda Saraswati je skvela, ale bohuzel vyprodana (aspon kdyz jsem ji shanel ja).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam