• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    JANITA
    JANITA --- ---
    JANITA: ale dneska jsem zrovna při savasaně přemýšlela (teda pozorovala své myšlenky :)), že nedělám pranájámu... nebo jenom s učitelem. A taky chanting... zpívám jenom ty matry, co umím a ty jsou 2-3. Musím jít do sebe!
    JANITA
    JANITA --- ---
    LAKSHMANA: hehe :)
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    JANITA: No vidíš a jseš z toho venku, viď? :-)
    JANITA
    JANITA --- ---
    LAKSHMANA: tak beru jogovou praxi jako meditaci v pohybu, takže já :)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    protože v pravý nosní dírce ústí pingala nádí (solární dráha), v levý ida nádí (lunární dráha) a některý formy pranajámy vedou pránu např. jen jednou drahou při nádechu a druhou při výdechu. K čemu tohle vůbec je, tak třeba tady
    TantraJÓGA.cz °°° Jógické nauky a texty > Kundaliní śakti a její jógické podoby > Tantrické pojetí hadí síly a význam sádhany v kundaliní-józe
    http://www.tantrajoga.cz/hlavniokno.php?rub=jogicke_1_0
    SAUMENSCH
    SAUMENSCH --- ---
    Když si dám vyhledat pranayama, vyskočí mi obrázky, kde se zacpává půlka nosu - proč prosím? :)

LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    A kdo přes vánoce meditoval?
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    JANITA: vic nez normalne :) konecne byl cas
    GEGE
    GEGE --- ---
    JANITA: ne, citim se provinile, jeste si to musim vynahradit
    JANITA
    JANITA --- ---
    A jestlipak jste cvicili o svatcich? :)
    SAUMENSCH
    SAUMENSCH --- ---
    STQ: Hm díky, dost logický a mě to nějak vůbec nedocvaklo :)
    GEGE
    GEGE --- ---
    když už ste tu u výměny zkušeností, tak můžu vřele doporučit Márketu z euforie.cz na Andělu. nikdy předtím jsem na jógu nechodil, tady jsem byl zatím na třech lekcích a vždy se cítím skvěle - protáhnut, promasírován, rozdýchán, uvolněn :) některý cviky jsou zatím na mě hodně náročný, ale o to víc vidím posun každý týden.
    STQ
    STQ --- ---
    SAUMENSCH TORUVIEL: ona ta pozice hlavne ma vic variant, kde v kazdy jde o neco jinyho :) muze jit o protazeni (spodni casti) zad, pak dava smysl se trupem snazit co nejvic pritisknout ke stehnum a propnuty nohy nejsou podstatny . muze jit o protazeni zadni casti stehen, tam propnuty nohy smysl davaj. nebo muze jit o posileni hlubokejch brisnich svalu a tam je to skoro jedno...
    takze bych predpokladal ze ucitelka vi proc s vama dela tu konkretni pozici a co vam chce protahnout...:)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SAUMENSCH: Tak zrovna tohle s těma nohama (tedy že nepropínat) už jsem slyšela asi od 4 různejch (a imho dobrejch) lektorů. Ale choď k té lektorce delší dobu, abys mohla trochu pochopit její přístup komplexněji.
    SAUMENSCH
    SAUMENSCH --- ---
    STQ: Jasně že jsem poslouchala.. :) Jen mě zajímá i názor ostatních zrovna na tohle, víc hlav víc ví a taky těch lektorů je dneska nespočet a neříkejte mi, že všichni tomu rozumí tak jak by měli?
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    já byl na ashtanze jen u Dalibora Štědronskýho a můžu jen doporučit. Klade důraz na to, aby joga měla terapeutický účinek a ne aby se člověk dostával do nějakejch cool hadích pozic, zmiňuje to podstatný. Hlavně se po jeho bloku pro začátečníky člověk stane soběstačným a může cvičit sám doma. :-)

SAUMENSCH: To máš jak s doktorama. :-) jinak moje zkušenost, že v sem měl nohy natažený a časem (docela krátkym) sem na tu zem stejně dosáhnul. Propnutý by ale bejt neměly, jakože kolena by neměly bejt zamknutý
    STQ
    STQ --- ---
    SAUMENSCH: ja bych poslouchal ucitele, asi vi proc to rika :)
    SAUMENSCH
    SAUMENSCH --- ---
    Tak jen hlásim, že jsem si zašla na lekci a prostě paráda! Vím, že jsem neobjevila Ameriku, ikdyž pro mě asi jo...konečně mě totiž jóga bavila a bolí mě krásně všechny svaly.
    Byla jsem v Domě jógy na Andělu u pani Kučmášový - máte někdo zkušenosti? Byla jsem fakt moc spokojená, jenže józe nijak zvlášť nerozumím a třeba by mě zajímalo jak je to s nohama ve stoje, mají být natažené a klidně nedosáhnout rukama na zem, nebo pokrčené a mít ruce na zemi? Lektorka řikala kašlete na propnutý nohy (když to samozřejmě člověk ještě nezvládá) a klidně je mějte pokrčený. Každý říká něco jiného a mě to dost s...! ;)
    A taky prosím typy někdě na Chodově, Opatově?
    TANGERINE
    TANGERINE --- ---
    SRNECEK: Za mě určitě Katarina Mikulandová, občas k ní chodím na individuálky a je úžasná.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    SRNECEK: byla jsem tam na jedne lekci, je to prijemny prostor a chystam se zase.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam