• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím, mám dotaz ohledně shankaprakshalany. Mám ji rád, ale protože je pití přesolené vody nepříjemné a někdy se mi z toho až začne motat hlava, zkusil jsem alternativu. Namísto slané vody jsem si udělal cibulový vývar, který jsme osolil jen cca poloviční dávkou soli. Možná ani ne. Zajímalo mě hlavně, jestli to "poteče těmi správnými trubkami". A ono teklo a bylo to příjemné nebo řekl bych "normální. Člověk popíjí zeleninový vývar, cvičí, a po chvíli začne běhat na záchod. Výhoda pro mě je ta, že takto dokážu shanku praktikovat klidně i jednou týdně, zatímco ty dřívější nepříjemné procesy, kdy se mi zvedal žaludek, jsem absolvoval tak jednou za rok.

Máte někdo podobnou zkušenost s podobně "alternativním" způsobem téhle očisty? Případně názor na množství soli, které se při ní používá? Já doteď nevím, zda ta sůl má význam pouze ten, že zajistí, aby "to teklo" do střev namísto do močových cest, anebo i funkci čisticí a proto se doporučuje tak vysoká koncentrace.

Budu rád za jakékoli info. Díky.
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    AGNESK: ano mam, do pošty prosím :)
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    Ahoj, neabsolvoval jste někdo celoživotně vzdělávací program Pohyb a zdraví-joga a jogová terapie na fakultě tělovýchovy a sportu UK v Praze? Měla bych pár dotazů :) Děkuji.
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    KAREN: jj, je to tak 120 m2, takže i systémy jako joga v denním životě, zkrátka zacvičí si tam pohodlně 25 lidí
    KAREN
    KAREN --- ---
    DACUBE: jen pro upresneni: ta velka chata je to, kde se delaval ze zacatku chillout?
    DACUBE
    DACUBE --- ---
    Omlouvám se za spam
    Na tomto a podobně orientovaných auditkách se občas objedvuje poptávka po vhodném prostoru na retreaty. Rýsuje se tu možnost kempu, jedna velká chata s prostorem vhodných na skupinové cvičení, meditace, semináře atd. Někdo ho možná znáte jako dějiště festivalu Cosmic Frog.
    každopádně je zde teď nový správce, luxusní jednání i přístup. Neskutečný genius loci, silná místa a příroda Chřibů v okolí.
    STQ
    STQ --- ---
    JANITA
    JANITA --- ---
    SARKALINA: uf :(
    ZIKE
    ZIKE --- ---
    MARKYYTKA: mám osobní žkušenost s oběma a oba jsou učitelé světového formátu. Takže dopuručuji.

Akorá ten workshop s Johanem je zrušený, ale on stejně přijede a v pátek je aspoň jam v Akashe ...
    KAREN
    KAREN --- ---
    MARKYYTKA: ja osobni zkusenosti nemam, jen to tak sleduju z povzdali, jestli mi nakej ten vikend nevyjde...
    MARKYYTKA
    MARKYYTKA --- ---
    ZOID: díky za tip, docela zajimavej prehled...
    MARKYYTKA
    MARKYYTKA --- ---
    ZIKE:
    KAREN:
    takže osobní zkušenosti dobrý? ;)
    MARKYYTKA
    MARKYYTKA --- ---
    SARKALINA: hah :) protoze jsi me navnadila tim vikendem v rakousku, co nevyjde, tak jsem chtela zjistit, jestli mame nejaky jiny moznosti... :)
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    KAREN:

Drazí přátelé,

obracíme se na vás v souvislosti s nešťastnou událostí, která nás všechny velmi zasáhla a zarmoutila.

Naše drahá přítelkyně a vzácná bytost Bělka Chylíková předminulou neděli zemřela.

K velkému citovému strádání se přidala i značná finanční zátěž pro její rodinu, která již tak žije velmi skromně. Bělce totiž vypršelo cestovní pojištění a vzhledem k tomu, že k neštěstí došlo v Řecku, bylo nutné zajistit velmi nákladnou repatriaci. Částku si rodina nemohla dovolit a zajistil ji někdo jiný, tomu je nicméně nutno peníze vrátit.

Obracíme se na Vás s prosbou: pokud je ve vašich možnostech poslat na účet Bělčiny sestry Jitky Antolíkové, které jsme pomoc nabídly, jakoukoli částku, rodině to velmi pomůže. Číslo účtu je: 670100-2212649505/6210.

Pokud pro vás finanční pomoc není možná, podpořte prosím Bělčinu rodinu meditací, modlitbou, vlídnými a soucitnými myšlenkami či slovy nebo jakýmkoli jiným způsobem. Oceníme i to, pokud zprávu pošlete dalším lidem, kteří Bělku znali a měli rádi.

Ze srdce vám děkujeme a vaší pomoci a podpory si vážíme.

Lucie, Tereza a Laura
    KAREN
    KAREN --- ---
    SARKALINA: nedostanu se tam - neni to jen pro cleny jakysi skupiny??
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    Jinak nevim jestli se k Vam doneslo..ale pro ty co znali Belu a maj pocit, ze by chteli prispet na repatriaci jeji telesny schranky zpet do CR:

https://www.facebook.com/events/1635252940094394/
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    MARKYYTKA: proc se nezeptas me ? .-]
    ZIKE
    ZIKE --- ---
    MARKYYTKA:
    KAREN:
    Jo, Jacob je skvělej a náš velký učitel :)

Jinak o víkendu tady bude ještě Johan. Opravdu super hravý člověk a výborný acro jogín. Určitě doporučuji, bude to zážitek. Já jsem na něm byl před rokem, když tady byl poprvé, ale letos mi to nevyjde :/

Akasha-joga srdcem
    http://www.akasha.cz/#!yohann-acro-june-eng/c1lbv

KAREN
    KAREN --- ---
    MARKYYTKA: narazila jsem na

Akasha-joga srdcem
    http://www.akasha.cz/#!jacob-handwerker---acro-in-june/c8og

v ty akashe to docela sypou, maj i pravidelny lekce v ramci kurzu, tak muzes kouknout
    ZOID
    ZOID --- ---
    MARKYYTKA: Mrkni (nebo případně sleduj, zda se tam něco neobjeví) kalendář zde: http://acrofestivalstopa.cz/#/calendar
    (dole na stránce)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam