IN_DIE: teda jako začátečníkovi a holce bych poradila tu aero jogu - mohla by to být zábava a výborné uvolnění a protažení, pokud budeš časem cítit, že potřebuješ větší zátěž a něco víc rozpumpování srdce, můžeš případně zkusit i tu power
SNOWWHITE: pročetla jsem si ty odkazy a je to docela nářez. Obecně bikram nefandím, protože mi to přijde systém, který nerespektuje jednak individualitu cvičence a hlavně potřeby těla. A když vidím toho pana Bikrama, tak je mi zle. Škoda, že špiní krásný svět jogy.
Jinak hotka je v tomto ohledu vskutku jiná - nebo by alespoň měla být. Naštěstí v našem jogacentru cvičí vesměs dobrý uvědomělý lektorky, hlavně teda jedna a ta má pro to prostě cit, to je znát. Ásány na protažení střídají ty na posílení, zároveň vždy následují uvolňující pozice atp. Je to prostě o lidech a energii, kterou předají a pak se dá využít i to teplo i když je to asi věc relativně nepřirozená (pro většinu). Bohužel těch lidí/lektorů, kteří pro to mají opravdový cit a je vidět, že to vychází z dlouhodobé praxe a určitému (správnému) přístupu a tak nějak z hloubi je méně, ale dají se najít. Taky je třeba říct, že hotka nelze cvičit denně, ale dá se dobře prokombinovat právě třeba s cvičením doma + dalším sportem - ideální rekreační běh, tanec, plavání na rozpumpování srdce. Zároveň je důležité dát pozor na dehydrataci, ten den jíst lehce a uvědomit si, že po cvičení hotky je možná takový citlivější.
Já příští rok jdu na akreditační kurz jogalektora, tak doufám, že po absolvování předám jen to pozitivní co se dá z hot jogy vzít.