• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    ZOBAAK
    ZOBAAK --- ---
    ahoj, rád bych koupil nějakou cestovní podložku na jógu, do 3 mm tloušťky... něco jako Manduka Travel (tloušťka 1,5 mm) apod. Jenže, nedaří se mi najít žádnou, která by měla rozměry alespoň 70 x 185 cm, lépe kolem 75 x 190 cm. Menší určitě nechci, už mám Bodhi Rishikesh 80 XL a celkem spokojenost (80x200 cm, 4,5mm). Využití hlavně na Ashtanga Vinyasa jógu. Nevíte o něčem?
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    ARALIKA: Zkus filtrovat tady v diskuzi, něco na měla najít.
    ARALIKA
    ARALIKA --- ---
    Můžu takový obecnější dotaz - chystám se koupit si svojí podložku na jógu - jsou kritéria na která se mám při výběru zaměřit/nějaká doporučení? Jsem věčný zapálený začátečník.
    JANITA
    JANITA --- ---
    SIRKA:
    LAKSHMANA:
    EZKATER:
    Ani nevíte, jak jste me potěšili :) děkuji.
    EZKATER
    EZKATER --- ---
    JANITA: To znám, tím jsem prošla nejednou...rok praktikuji pravidelne, mam zavislost, je mi krasne...pak prijde narocnejsi obdobi, zabalim to treba az na pul roku uplne, pak se do toho tezko zase dostavama, a tak dokola...ted jsem v obdobi, kdy se do toho chci zase ponorit, jako motivaci jsem se prihlasila na nejruznejsi workshopy, tak snad to pujde...drzim palce, myslim, ze dulezity je to nepolozit definitivne.
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    JANITA: Ano, to se stane během let mnohokrát. Je to nedílná součást procesu duchovní transformace a má v něm své místo. Mnohdy se nám zdá, že se jóga přerušila, jen abychom za čas zjistili, že to se jen přesunula na jiné místo v našem životě. Když vydržíš a budeš trpělivě živit zvědavost a touhu po poznání, jóga bude pokračovat. A třeba si časem začneš všímat, že se z podložky rozšiřuje do dalších a dalších oblastí tvého života, až nakonec bude vlastně víceméně všude. A tak jednou provždy zatočíš s přerušováním. Přeju hodně zdaru! :-)
    SIRKA
    SIRKA --- ---
    JANITA: ano, stalo se mi to už několikrát, když se mi z domácí praxe vytratila radost a zbyla jen nucená povinnost, tak jsem ji na nějakou dobu vynechala (klidně i přes půl roku) a ráda se k ní zase vrátila (většinou s navštěvováním pravidelnýho kurzu)
    JANITA
    JANITA --- ---
    Stalo se vám, že jste z nějakého důvodu přerušili každodenní praxi na delší dobu a pak jste se do toho pomalu (horko-těžko) znovu dostávali?
    To se mi teď děje... náročné období a spousta věcí k řešení.. cvičila jsem dost nepravidelně, což je vidět na formě, těle i psychice.. pochopila jsem, co mi jóga dávala, až když jsem jí cvičit přestala... Tak přeju, ať se vám to nestane. A když ano, tak ať najdete sílu začít znovu.
    Držte mi palce.
    LILITH_
    LILITH_ --- ---
    OVECZK: Děkuju :)
    OVECZK
    OVECZK --- ---
    LILITH_: no ashtangu podle youtube určitě nezkoušej, ať si něco neuděláš :) už jenom ty pozdravy s odskokama jsou docela věda a je potřeba, aby ti někdo mrknul na lopatky, bedra apod. Ze začátku to může být fyzicky náročnější, ale dobrej lektor ti zadá jen ásany, který zvládněš a který si můžeš postupně zdokonalovat domácím cvičením a postupně tě nechá v sérii jít dál. Pokud jsi rozhodnutá jít do ashtangy, tak těch 40km ke zkušenému guru je ještě docela ok, myslím :)
    LILITH_
    LILITH_ --- ---
    OVECZK: Ahoj, moc děkuju za recenzi. Mám to sice jen nějakých 40km, ale spíš mi to nevychází čaově z práce, ale jestliže to za to fakt stojí, tak si to nějak zařídím. Jsem úplnej začátečník a ráda bych se hned ze startu naučila cvičit správně, což se obávám, že podle lekcí z youtube nedám....
    OVECZK
    OVECZK --- ---
    LILITH_: Ahoj, poblíž nevim, ale zrovna u Ajaye v Hradci studovala kamarádka asi rok, dojížděla až z Brna a byla teda dost nadšená. Nevim, jak to máš daleko, nicméně tenhle guru za nějaký to cestování prý stojí.
    LILITH_
    LILITH_ --- ---
    Ahoj, mám prosbu, víte o nějakých kursech ashtangy v HK a okolí, ideálně Rychnov apod? Našla jsem jedinej v HK http://www.yogasurya.cz/ a i to mám dost z ruky.... Předem děkuju.
    SNOWWHITE
    SNOWWHITE --- ---
    Yoga guru Bikram Choudhury must pay $6.4 million in punitive damages, jury decides - LA Times
    http://www.latimes.com/local/lanow/la-me-ln-bikram-yoga-lawsuit-20160126-story.html

“I have to borrow money from my family and friends,” he told jurors. “I have no money.”

Under cross-examination, Choudhury admitted keeping a fleet of up to 40 luxury cars — including Bentleys, Ferraris and Rolls-Royces — in a Van Nuys garage. He said he gave the vehicles to the state to start a school, the “Bikram auto engineering school for children.”

The remarks drew smirks and laughs from several jurors. A spokeswoman for the governor told The Times no such agreement exists.

:D
    ERUVEO
    ERUVEO --- ---
    HELLENKA
    HELLENKA --- ---
    PEETIK: úterý od 19h Vinjasa v Lotusu v Dlouhý (centrumlotus.cz)
    nebo čtvrtek od 18:30 Iyengar na Masarycce (Iyengar.cz)
    oboje možno navštěvovat nárazově
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    Zdravím, poradíte nějaké místo kam na jogu v pozdnější hodině? Končím v práci kolem půl šestý až šestý na Stodůlkách. Potřeboval bych se zase rozhejbat a sem neustálý začátečník. Dík
    KAREN
    KAREN --- ---
    TADEAS: ti nekdy dovezu.)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    KAREN, LAKSHMANA: vase podlozky rad adopotuju, tohohle typu uz jsem adoptoval dve a mam je rad :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam