• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    FEEDER
    FEEDER --- ---
    ahoj, měli byste tip na nějakou dobrou jogovnu v praze (čim blíž vinohradům, tim líp), kam se dá pořídit permanentka a chodit třeba každej den? mám čas dost nepravidelně a platit si lekce jednotlivě by mě vyšlo na draho. díky
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    Yantra is a rhythm. It takes time to discover it. Interview with Fabio Andrico | Wild Yogi
    http://wildyogi.info/en/issue/yantra-rhythm-it-takes-time-discover-it-interview-fabio-andrico-0
    ZOBAAK
    ZOBAAK --- ---
    OVECZK: díky za tipy - už jsem se díval na obojí, ale pro mě je dost podstatná ta šířka aspoň 70 cm. Jade uvádí u Travel Mat (má asi 3,2 mm) sice 74" délku (což by mělo být dokonce téměř 188 cm, takže pro mě ok), ale jen 24" šířku (necelých 61 cm), a u Harmony Mat XW jsou sice rozměry 28" x 80" (71 x 203 cm), ale tloušťku to má téměř 4,8 mm. Lululemon rozměry jsou jen 66 x 180 cm max., ale já bych rád aspoň těch 70 x 185 cm (jinak to pro mě nemá moc smysl kupovat, mám už ten Rishikesh 80XL).
    OVECZK
    OVECZK --- ---
    ZOBAAK: Zdravím, vím, že Jade dělá cestovní podložky 3mm ve dvou délkách, ta delší je cca 183cm, ale u nás mívají shopy jen tu kratší verzi, tak bych být tebou zkusila zapátrat na amazonu...
    ještě jsou dobré tenké podložky Lululemon, mají je teď tři známí, ale myslím, že ty 3mm jsou jen 180cm dlouhé.
    ZOBAAK
    ZOBAAK --- ---
    ahoj, rád bych koupil nějakou cestovní podložku na jógu, do 3 mm tloušťky... něco jako Manduka Travel (tloušťka 1,5 mm) apod. Jenže, nedaří se mi najít žádnou, která by měla rozměry alespoň 70 x 185 cm, lépe kolem 75 x 190 cm. Menší určitě nechci, už mám Bodhi Rishikesh 80 XL a celkem spokojenost (80x200 cm, 4,5mm). Využití hlavně na Ashtanga Vinyasa jógu. Nevíte o něčem?
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    ARALIKA: Zkus filtrovat tady v diskuzi, něco na měla najít.
    ARALIKA
    ARALIKA --- ---
    Můžu takový obecnější dotaz - chystám se koupit si svojí podložku na jógu - jsou kritéria na která se mám při výběru zaměřit/nějaká doporučení? Jsem věčný zapálený začátečník.
    JANITA
    JANITA --- ---
    SIRKA:
    LAKSHMANA:
    EZKATER:
    Ani nevíte, jak jste me potěšili :) děkuji.
    EZKATER
    EZKATER --- ---
    JANITA: To znám, tím jsem prošla nejednou...rok praktikuji pravidelne, mam zavislost, je mi krasne...pak prijde narocnejsi obdobi, zabalim to treba az na pul roku uplne, pak se do toho tezko zase dostavama, a tak dokola...ted jsem v obdobi, kdy se do toho chci zase ponorit, jako motivaci jsem se prihlasila na nejruznejsi workshopy, tak snad to pujde...drzim palce, myslim, ze dulezity je to nepolozit definitivne.
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    JANITA: Ano, to se stane během let mnohokrát. Je to nedílná součást procesu duchovní transformace a má v něm své místo. Mnohdy se nám zdá, že se jóga přerušila, jen abychom za čas zjistili, že to se jen přesunula na jiné místo v našem životě. Když vydržíš a budeš trpělivě živit zvědavost a touhu po poznání, jóga bude pokračovat. A třeba si časem začneš všímat, že se z podložky rozšiřuje do dalších a dalších oblastí tvého života, až nakonec bude vlastně víceméně všude. A tak jednou provždy zatočíš s přerušováním. Přeju hodně zdaru! :-)
    SIRKA
    SIRKA --- ---
    JANITA: ano, stalo se mi to už několikrát, když se mi z domácí praxe vytratila radost a zbyla jen nucená povinnost, tak jsem ji na nějakou dobu vynechala (klidně i přes půl roku) a ráda se k ní zase vrátila (většinou s navštěvováním pravidelnýho kurzu)
    JANITA
    JANITA --- ---
    Stalo se vám, že jste z nějakého důvodu přerušili každodenní praxi na delší dobu a pak jste se do toho pomalu (horko-těžko) znovu dostávali?
    To se mi teď děje... náročné období a spousta věcí k řešení.. cvičila jsem dost nepravidelně, což je vidět na formě, těle i psychice.. pochopila jsem, co mi jóga dávala, až když jsem jí cvičit přestala... Tak přeju, ať se vám to nestane. A když ano, tak ať najdete sílu začít znovu.
    Držte mi palce.
    LILITH_
    LILITH_ --- ---
    OVECZK: Děkuju :)
    OVECZK
    OVECZK --- ---
    LILITH_: no ashtangu podle youtube určitě nezkoušej, ať si něco neuděláš :) už jenom ty pozdravy s odskokama jsou docela věda a je potřeba, aby ti někdo mrknul na lopatky, bedra apod. Ze začátku to může být fyzicky náročnější, ale dobrej lektor ti zadá jen ásany, který zvládněš a který si můžeš postupně zdokonalovat domácím cvičením a postupně tě nechá v sérii jít dál. Pokud jsi rozhodnutá jít do ashtangy, tak těch 40km ke zkušenému guru je ještě docela ok, myslím :)
    LILITH_
    LILITH_ --- ---
    OVECZK: Ahoj, moc děkuju za recenzi. Mám to sice jen nějakých 40km, ale spíš mi to nevychází čaově z práce, ale jestliže to za to fakt stojí, tak si to nějak zařídím. Jsem úplnej začátečník a ráda bych se hned ze startu naučila cvičit správně, což se obávám, že podle lekcí z youtube nedám....
    OVECZK
    OVECZK --- ---
    LILITH_: Ahoj, poblíž nevim, ale zrovna u Ajaye v Hradci studovala kamarádka asi rok, dojížděla až z Brna a byla teda dost nadšená. Nevim, jak to máš daleko, nicméně tenhle guru za nějaký to cestování prý stojí.
    LILITH_
    LILITH_ --- ---
    Ahoj, mám prosbu, víte o nějakých kursech ashtangy v HK a okolí, ideálně Rychnov apod? Našla jsem jedinej v HK http://www.yogasurya.cz/ a i to mám dost z ruky.... Předem děkuju.
    SNOWWHITE
    SNOWWHITE --- ---
    Yoga guru Bikram Choudhury must pay $6.4 million in punitive damages, jury decides - LA Times
    http://www.latimes.com/local/lanow/la-me-ln-bikram-yoga-lawsuit-20160126-story.html

“I have to borrow money from my family and friends,” he told jurors. “I have no money.”

Under cross-examination, Choudhury admitted keeping a fleet of up to 40 luxury cars — including Bentleys, Ferraris and Rolls-Royces — in a Van Nuys garage. He said he gave the vehicles to the state to start a school, the “Bikram auto engineering school for children.”

The remarks drew smirks and laughs from several jurors. A spokeswoman for the governor told The Times no such agreement exists.

:D
    ERUVEO
    ERUVEO --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam