• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    JAMPA
    JAMPA --- ---
    ZUSKA: Můžeš zkusit Hanku Suberouvou. https://www.jogahormonalni.cz/
    AGRICULTEUR
    AGRICULTEUR --- ---
    Ahoj,
    Někdo jogasutru v Minarikove překladu v PDF.?? Vím že tudy kdysi proběhla ale nedaří se mi to vyfiltrovat
    ZUSKA
    ZUSKA --- ---
    Aloha,
    Měl byste někdo konkrétní doporučení na lekce hormonální jógy?
    Já dostala doporučení na paní, která to dělala u Jiřího z Poděbrad a ona to asi kvůli covid době vzdala :(
    Jasně, internet prohledat umím, jen by mě zajímalo, jestli máte někdo nějakou osobní zkušenost. Děkuji předem
    NUDLINEK
    NUDLINEK --- ---
    MEI: super :) no nedavno jsem s nostalgii vzpomínala na první běh, jak to bylo krásné a ze bych si to i zopakovala a odpočinula si od dětí.. určitě se ozvi jak jsi spokojena :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    AREDHEL: dekuji za tip, poridim
    LIA09: taky dekuju, treba se bude hodit

    jinak uz mam domluvenou soukromou lekci a snad s jejich pomoci pro me i bezny "zacatecnicky" kurzy budou pak uz de znalosti co kde hlidat. dekuju
    AREDHEL
    AREDHEL --- ---
    LIA09: tři dny nic a zrovna když se rozhoupu odepsat tak mě někdo předběhne :-D
    AREDHEL
    AREDHEL --- ---
    KRISKA: nikdo neodpovídá, tak já se vyjádřím i když bohužel tu správnou odpověď na dotaz neznám (tedy nejsem z Brna a nemůžu tam nikoho doporučit).
    Pokud moc nevíš jak do které pozice, pokusil bych se spíš podívat po uceleném kurzu pro začátečníky, kde by se věnovali principům a tomu jak co dělat správně.
    A jako literaturu ke studiu praxe i teorie můžu doporučit knížku Lenky Oravcové Jóga a jógová terapie - principy zdravého pohybu http://www.lenkaoravcovajoga.cz/kniha .
    Tomu jak se do které pozice správně postavit a na co se soustředit se věnuje dobře, pochopitelně a hlavně bezpečně.
    LIA09
    LIA09 --- ---
    KRISKA: Na přesnost a bezpečnost pozic dbá tradice podle Iyengara. V Brně u dr. Černého https://iyoga.cz/, nebo u jeho žáků ve studiu Yogena: https://yogena.cz/ Akorát teda obě studia jedou striktně formou kurzů, dá se zaplatit jednotlivá hodina na vyzkoušení, ale žádný otevřený lekce atd., ani nevím, že by někdo z učitelů dával individuální lekce, ale třeba by Ti to sedlo.
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    MEI: dej si tam hlídače
    MEI
    MEI --- ---
    Nechystá se někdo nastoupit od září?
    MEI
    MEI --- ---
    Tak konečně otevírají Jogovou terapii na FTVS. Jupi, ohromné se těším!
    MEI
    MEI --- ---
    ITCHYHEAD: Není dostupné, nicméně dekuji :-)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    prosim koho v brne kontaktovat na soukromou lekci?
    byla sem predloni 2x na joze (poprve) pak zas covid, zraneni a tak... a ted jsem se dostala znova - a v podstate se u toho spis placam, sice lekce pro zacatecniky ale vubec nemam sajnu jaky casti tela jak mam mit, jestli "pes hlavou dolu" mam mit rovny zada? kulaty? treba on rekne "muzete si pokrcit nohy" ale ja nevim jak ma vypadat zbytek cviku... vim, ze ty pozice se asi daji vyhledat na netu, ale i tak bych asi rada nejakou lekci, kde mi to nekdo poradne vysvetli abych to delala spravne. loni sem si zranila krcbi obratel a ve svym veku (pred branami 40) si myslim, ze je dost dulezity se to naucit spravne. kdyz sem se koukla kolem sebe tak bylo videt pres vytazeny ramena k usim/stazeny od usi pres rovny zada i hodne kulaty zada... nekdo pouzival podlozku takovou kostku aby se mohl hodne otevrit a nedosahl u jine pozice na zem, ja tam taky nedosahla tak sem se nemohla moc otevrit ke stropu a vubec nevim zda to vadi, nevadi... zda mam.mit rovny zada nebo muzou byt kulaty protoze jinak nedosahnu atd...

    predloni stejne studio, jina lekce a lektorka a ta si me po upozorneni ze sem nikdy necvicila jogu dost hlidala, bohuzel nevim, kdo to byl.

    za rady budu rada, je mi jasny, ze jedna nebo dve lekce me nespasi, ale pomohlo by mi treba se orientovat aspon v tech zakladnich prvcich se je naucit spravne... lektora jsem upozornila vcera ale v podstate proste zkorigoval jen kdyz sem treba mela spatnou ruku na zemi nebo spatnym smerem vytocenou, daval nejaky pokyny behem jako zpevnit trup, uvolnit ramena od usi... ale ty byly hodne obecny pro vsechny cvicence. chci to delat spravne a "pro zacatecniky" v nazvu lekce zrejme jen znamena lehci cviky.

    dekuju za rady. mrknu po netu ale nejakej osobni typ by byl asi cenejsi a na jistotu.

    dekuju.
    MEI
    MEI --- ---
    OT, snad to klub unese.

    Máte někdo knihu Vědomá autosugesce od Emile Coué a chtěli byste se jí zbavit? Případně, stojí za to hledat český překlad nebo je lepší jít po AJ či originální FJ?

    Vědomá autosugesce k získání úspěchu zdraví a štěstí | Knihy.ABZ.cz
    https://knihy.abz.cz/prodej/vedoma-autosugesce-k-ziskani-uspechu-zdravi-a-stesti

    Díky :-)
    MEI
    MEI --- ---
    XARGH: Já mužů jen poradit, ze fajn varianta je také on-line jogova lekce z oblíbeného studia nebo oblíbeného učitele.
    XARGH
    XARGH --- ---
    MEI: je to tak, trva. bohuzel jsem nenasel, jak dlouho jeste. ovsem pouze z linku, co daval KERRAY!
    nakup z aplikace samotne je stale za 1500 kc/rok, tak bacha.
    --
    Vzhledem k covid situaci a moznemu zavreni studii ze dne na den jsem koupil. Rad bych i doporucil svym blizkym, ale pro starsiho cloveka muze ale byt problem ta anglictina. Jake jsou pouzitelne aplikace v cestine, netusite nekdo?
    MEI
    MEI --- ---
    KERRAY: Potvrzuju, že appka je fakt skvělá. Sleva stále trvá.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Down Dog mají černopáteční slevy na jógovou aplikaci (což zároveň platí i na další aplikace, které mají, posilování, barre, těhotenská jóga) - rok za 12€

    Poslední rok to intenzivně používám - jde si nastavit libovolnou délku cvičení, obtížnost, styl, několik kanálů s hudbou (nebo samozřejmě bez), jde nastavit zaměření na část těla, a ta výsledná lekce se relativně smysluplně poskládá pokaždé jinak z různých kousků, takže je to příjemně pestrý. Na videu slečna cvičí a drží pozice, a k tomu posloucháte instrukce (zase jde nastavit, jak moc detailní).

    Zkušební doba je měsíc, ale za těch 12€ je to směšný - člověk může cvičit kdy chce a kde chce, nepotřebuje kvůli tomu nikam jezdit a nic dalšího řešit... na vánoční lockdown ideální, moc doporučuju.

    Down Dog | Great Yoga Anywhere
    https://www.downdogapp.com/

    Down Dog | Great Yoga Anywhere
    https://www.downdogapp.com/purchase
    KUATO
    KUATO --- ---
    AGRICULTEUR: Spandakarika je spolu s Siva sutrou jedim z hlavnich del kaulickych skol, ktere jsou dnes zname pod souhrnym terminem kasmirsky sivaismus, knihu Joga Spandakarika vydal Daniel Odier jako komentare k SK, je to docela pekne napsane imho. ukazuje to jiny proud indicke filosofie a praxe nez jak je joga na zapade dnes obvykle vnimana.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam