• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AXTHEBBrmlab hackerspace Prague

    Hackerspace

    Pražský hackerspace Brmlab. - Nová adresa Pod Kapličkou 20 (na želivského)
    Meetup kazde utery od 19h; Vchod z jihu https://mapy.cz/s/2uIax, za dvermi doleva, 2. patro IRC: #Brmlab

    PiSec v Písku.

    Base48 v Brně.

    Ostravská Labka - [ Labka : Hackerspace Ostrava : uvazovali jste nekdy nad tim, ze si vyrobite samici robota? ] (labka suspended)

    ROH - Pražský mikrohackerspace ROH

    Bordel Space (paralel polis) v praze

    mailing list brmlabu: brmlab@brmlab.cz (shitstorm included) FAQ brmlabu: https://brmlab.cz/faq

    A nově tu máme hackerspace TAKT praha TAKTPRAHA


    ostatní
    [Noisebridge]
    rozbalit záhlaví
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    BLACKHEAD:
    GYGAL:
    nechal jsem box, usb tv a telefon v tašce v social roomu v brmlabu na prvním stole vpravo za vstupem :-)
    GYGAL
    GYGAL --- ---
    MEJLA77: Beru evolve box na disk a avermedia USB
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    MEJLA77: ještě co to vlastně je... je to "electronic ballast", jak se můžete na jedné fotce dočíst :)

    První foto zachycuje box na sata disk, byl funkční, jen ten kabel, co se do něj zastrkuje (viz foto 2) a vypadá jako ps2 občas vypadával, tak se s tím nesmělo moc hýbat, což u nás moc nejde :) Měl by fungovat, ale záruku na nic nedávám... a peníze nevracím :) Mám doma další dva boxy, takže mi nebude chybět, koupil jsem si jednou disk tady na nyxu a dostal ji k tomu disku...

    Třetí foto je rodina umírajících myší, asi by se daly zachránit, IMO mají někde nalomený kabel, tipuji, že přímo u myšky, možná by to mohlo jít o kousek zkrátit a mohly by zase radostně běhat a pištět. Nemají kuličky, čili jsou vyzbrojeny buď laserem nebo noční optikou :)

    Čtvrté foto je vlastnoručně utočený vánoční věnec neblikajících led diod, jen to přestalo svítit, tipuji to na mrtvou krabičku, ale fakt té elektrice nerozumím, tak se v tom nehrabu, navíc dcera povyrostla a už to nevyžaduje zapínat před spaním... tak jsem to zatím přežil :)

    Páté foto jsou dvě ustřižené šňůry, ke sluchátku bych to asi nepřipojoval, ale pokud potřebujete novou šňůru ke starému spotřebiči a umíte si to zapojit, tohle by se mohlo hodit - jedna je dvoulinka a druhá trojlinka, další linky už nemám...

    Šesté foto je skupina třírychlostního větráku - vrtule má plastový šroub a ten se při zapnutí povoluje a takové to na čem to stálo už umřelo, klec je trochu pomačkaná, asi by šla resuscitovat, čili jde vlastně o recyklovatelný třírychlostní motor; vedle větráku je 700 W toastovač - na posledních třech fotkách jsou detailní pohledy na DIY variabilní zavírání pomocí suchého zipu, tedy i více naložený toast jde přivřít do tohoto výdobytku techniky, teflon trochu odešel, tak jsme ho používali s pečícím papírem uvnitř, fungoval u nás dlouho, než ho nahradil obdobný spotřebič většího výkonu a větší pečící plochy - tedy toastovač by měl být taky funkční; následující kus je hd ready digitální tuner AVER, měl by fungovat, ale televze mě nebaví a tenhle hw zrovna není podporovaný pod linuxem, tak jsem ho ani neotestoval...
    Pak už je to spíše k umělecké produkci - telefon sony ericson, vypadá zachovale, ale nemám nabíječku, neotestuji tedy jeho funkčnost, bezdrátová klávesnice bez myši a usb hajzlíka zn. redstar, držák na takovou krátkou zářivkovou trubici, kryt se rozbil a zářivka taky, tak už máme ledky a tenhle kus už nepotřebujeme... s tímto kusem souvisí i dvě následující fota s detaily.
    Takový ten malý stříbrný hajzlík je nějaký bezdrátový modul k meteostanici, asi by to mělo mít nějaké čidlo a nějaký bezdrátový modul, ale jaký typ už netuším...

    Poslední souhrnné foto - čtvrté od konce - je set ultralevných sluchátek od tchána a nějakých vraků - asi je to použitelné jako sbírka různě dlouhých drátů :)
    Dvě nokia nabíječky - tlustý konec, ale obě se chovaly divně, jedna má slabý výkon a nenabila naplno baterii a druhá ta riginální má poškozený kabel hned u té krabičky a občas to nenabíjelo...
    Mikro usb ultrakrátký kabel od novoty nefungující - možná je to pro přenos dat a já jsem s tím chtěl tuším nabíjet, každopádn ěmám pocit, že nefungoval, ale ruku do ohně dávat nechci :)
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    Ahoj,
    už jsem to tady (ne)dávno avízoval, chci se zbavit nějakého elektro-odpadu, tady je pár fotek... kdyžtak napište, co byste chtěli, nebo stačí napsat jen komplet a dovezu to vše do brmlabu - dvě igelitky, ale nejsou moc plné.)























    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MITHRANDIR: tak pohrabej. ale jako visjak cim vic intel...
    MITHRANDIR
    MITHRANDIR --- ---
    SPECZ: Ve skladu mame nejake stare 1U skrine, pripadne jeste buch nasel neco ze stareho odesleho switche. Vybirat se da.
    Rozmer to ma takovej, ze se tam vejde RPI, Alix, pripadne mozna by se tam dal nacpat i notebook, ale spis bych preferoval neco na zpusob Alixu (muzu asi i poskytnout)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    AQUARIUS: normalne tam dame bash, co to pri prehrati podtaktuje :-D
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    HARVIE: mozna by bylo fajn vymyslet neco, co v dubnu nebudes muset predelavat :)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    SPECZ: obyc raspberry nestaci? dyt na nej lidi davaj chladice... na nej strikni misto chladice montazni penu a je po zime/vlhku ne? :)
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    RAINBOF: Budem tam muset strčit něco odolnějšího + na zimu přidat vyhřívání ...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    radar je down. na strese je notas a kdyz je vlhko tak chcipe. je fuk zda mrzne nebo chcije.
    sysop to zkratil na otazku: "nemas nejaky cisco ? potrebuju z nej pixlu do racku"
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    MITHRANDIR: no mame hromadu ruznejch tech pozustatku z casu od crusaderu nebo co to bylo... treba by neco z toho slo pouzit
    MITHRANDIR
    MITHRANDIR --- ---
    SPECZ: torzo staryho NTB bez obrazovky, asi 15palcovej.
    HARVIE: potiz je s tim, ze to tam nejde rozumne pridelat ... bud neco co se da pridelat do racku, tj. U case nebo neco mensiho co se ke strane prisroubuje. Nebo aspon policka do racku na kterou se to pridela
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    SPECZ: myslim, ze tam byl nakej starej notas
    MITHRANDIR: kdyby byl nakej problem s mistem, tak by teoreticky brmlab moh zaplatit vetsi rack s tim, ze ten stavajici by sme si vzali zpatky na protiucet.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    MITHRANDIR: Popravdě ani pořádně nevím co je tam za HW, já jen vychytal naladění antény+předzesilovče a poslal jsem to dál ...
    MITHRANDIR
    MITHRANDIR --- ---
    SPECZ: Bylo fajn az tam pudete, tak to rovnou vymenit za neco mensiho, nez ten kram co tam je tedka. Dost by to zlepsilo dispozice s mistem v tom rozvadeci na strese. nehlede na to ze ten kram tam ted jentak volne lezi, coz se mi moc nelibi.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    SPECZ: neboj, od středy/čtvrtka má být zase nad nulou... :-P
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    SPECZ: no zlobilo to dlouho predtim nez zaclo mrznout :-P
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    HARVIE: Je nejspíš něco špatně s HW který je na střeše, a dokud mrzne tak nás k tomu nepustěj kvůli riziku poškození izolace střechy.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    GANDALFSEDY: Nekde nahore se tam musi zakliknout z jakyho zdroje to ma tahat data... Ale je mozny, ze SDR na brmlabu nejede, cimz to ztraci kouzlo.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Shenzhen: The Silicon Valley of Hardware (Full Documentary) | Future Cities | WIRED
    https://www.youtube.com/watch?v=SGJ5cZnoodY


    na 22:12 makerhub pro deti :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam