• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    Sdílení zkuseností, postupů, rad, a nebo frustrace z komunikace s prislusnymi urady.
  • ŽÁDOST o elektronické oznámení o příchodu zásilek z ciziny - Stáhnout -urychlení procesu doručení zásilky o další kousek. Podepsat, oskenovat a poslat na email sklad.praha120@cpost.cz nebo na adresu na adresu Pošty Praha 120
    Pokud vám pošta vyměřila neoprávněně 180 kč, můžete podat elektronicky stížnost na ČOI ZDE. ČOI zas má ze zákona povinnost se tím zabývat.Podrobnosti viz nástěnka
  • rozbalit záhlaví
    PULKA
    PULKA --- ---
    CNV: ehm, kam? Snažím se tam zavolat, ale je to úplně marné, protože mi to nikdo nebere. A momentálně jsem v Norsku.
    CNV
    CNV --- ---
    PULKA: Napiš tam. Taky jsem tam jeden měla a nenapsat jim, už byl dávno zpátky v Americe. Tvrdili, že poslali avízo, a nic nepřišlo.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Ještě mi nedošel balíček z poloviny dubna, hodnota pod 22e.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    BADHORSE: měsíc je opravdu málo. Rovnou ti říkám, že ti řeknou, ať ještě počkáš. A maj pravdu, poště to prostě trvá víc, než měsíc, proto tu tahle diskuze je :)

    CNV: podaci cislo z USA threadless nemá, teda záleží, co tím myslíš, mají samozřejmě interní číslo zásilky, ale nemá nic společného s tracking číslem, či interním číslovacím systémem naší pošty
    CNV
    CNV --- ---
    BADHORSE: Jestli máš podací číslo z USA, tak napiš na vyclívací poštu dotaz, měli by být schopni ti odpovědět, jestli už tam balíček je.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BADHORSE: jenom mesic? nejakej narocnej na tu CP...
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    dneska to je mesic a tyden co jsem objednaval z threadlessu, a porad nic...volam na postu a pry ze tam nic nemaji..takze jdu reklamovat a at mi to poslou znova a upskou..mate nekdo zkusenost budou remcat nebo poslou bez kecu znova?
    ARZA
    ARZA --- ---
    DEMONOFANARCHY: v klidu, ja cekam uz od zacatku kvetna. ale taky uz jsem to vzdala a prachy mam zpatky na ucte, protoze ani z toho obchodu nebyli schopni to dohledat. Pak se ale nedivim prodejcum, ktery nechteji poslilat zbozi do CR
    KORDA
    KORDA --- ---
    A uz ho mam. Dneska to slo prekvapive dobre.
    JOSEF_MASOPUST
    JOSEF_MASOPUST --- ---
    ja vam zavidim, ze vam poslali nejaky oznameni, ja cekam na hadry z usa za dveste dolacu, ktery jsem objednal na zacatku cervna a standartne to chodilo do tydne od objednani, tedka zatim ani tuk :)
    KORDA
    KORDA --- ---
    Haha, tak tvuj comment prisel ve stejnou minutu jako oznameni od posty :]
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    KORDA: hele to ze dorazil na sklad jeste neznamena, ze prosel jejich celnim rizenim. Ono ti mozna nic neprislo, protoze oni o tom baliku jeste jako by nevedi, doukd neprojde jejich celnim procesem, tak nedostane prideleny jejich interni skladovaci cislo (aspon mi to tak vysvetloval nekdo na jejich lince).

    Pak teprve vyhotovej naky oznameni a bud elektronicky, nebo klasicky postou ti ho poslou.

    Me to elektronicky oznameni zafungovalo dobre, pekne mi dosla zprava na mail se vsema prílohama - ale az samozrejme po tom jejich celnim ohodnoceni, kdy urcujou, jaky DPH případně clo ti budou za zásilku počítat :)
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    KORDA: bez pruvodniho dopisu tam nabehnout nemuzes. tedy muzes, ale nejspis te poslou domu. sel tam takhle spolubydlici, presne podle trackingu videl, ze to tam je, a rekli mu, ze musi pockat na dopis.
    co jsem tam byl ja, tak ten dopis odevzdavas jako prvni vec, a podle nej to hledaj a daj ti original pruvodek (kopii dostanes v dopise). takze bez dopisu to asi nepujde.
    KORDA
    KORDA --- ---
    Koukam na tracking a balik je ulozen ve skladu. Muzu tam nabehnout i bez pruvodniho dopisu? (mimochodem, zadost o elektronicke oznameni prichodu jsem jim posilal pred 3 tydny a neprislo nic).

    Grazlove.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ENKIE: tohle je fakt na "vitej" :) plati to od dubna a resilo se to pulrok predtim
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    ENKIE: tak resilo se to tu urcite, ale tak chapu, ze nebudes procitat cely klub, jen me pobavilo, ze tu par mesicu mozna resime problemy s postou vs celni postou vs zpomalenim zasilek, a pak tu prijde nekdo, a rekne, ze "nejspis uz snizili hranici cla" :) to si neber osobne. Vitej, kdybys mel nakej problem, posluz si nastenkou :)
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    MAJKA: No ja tu nikde nenasel, ze by nekdo psal o tom, ze uz i ta posta sama ted takhle upozornuje na ty prodlevy, pro me je to neprijemna novinka.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    ENKIE: thank you, captain obvious :)

    To je jako prijit do diskuze o likvidaci sumavskych lesu kurovcem a udivene poznamenat, ze existujou brouci, co zerou stromy, nebo co :)
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    Toto mi dnes od nich prislo. Nejspis skutecne uz snizili hranici pro zbozi osvobozene od cla z 150 EUR na 22 EUR. Pekny humus. :(


    Vážení klienti,
    toto je automaticka odpoved, která potvrzuje příchod Vaší elektronické zprávy k vyclívací poště Praha 120.
    V souvislosti se snížením limitu DPH (ze 150 EURO na 22 EURO) došlo k rapidnímu nárůstu celně projednaných zásilek. Vzhledem k této skutečnosti dochází u zásilek k prodloužení doby celního odbavení.
    Omlouváme se Vám za komplikace a děkujeme za pochopení.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    muzu se zeptat, zkousel nekdo delegovat tu plnou moc pro projiti celniho procesu na jinou osobu?

    Nekde jsem zaslechla, ze je potreba mit nejake notarske overeni te plne moci, prijde mi to jako blbost... tak kdyby nekdo mel nahodou zkusenost..
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    NYX: no jo:) mas recht
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam