• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    Sdílení zkuseností, postupů, rad, a nebo frustrace z komunikace s prislusnymi urady.
  • ŽÁDOST o elektronické oznámení o příchodu zásilek z ciziny - Stáhnout -urychlení procesu doručení zásilky o další kousek. Podepsat, oskenovat a poslat na email sklad.praha120@cpost.cz nebo na adresu na adresu Pošty Praha 120
    Pokud vám pošta vyměřila neoprávněně 180 kč, můžete podat elektronicky stížnost na ČOI ZDE. ČOI zas má ze zákona povinnost se tím zabývat.Podrobnosti viz nástěnka
  • rozbalit záhlaví
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SKOKY: kdyby ses mi podíval, bylo by to fajn ;) to tričko totiž nutně potřebuju :)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    TOOMIX: tak samotná doprava bude rychlá. Přímej spoj asi neni (můžu mrknout zítra), takžejestliže to jejich vyměňovací pošta odešle tak do max dvou dnů to bude na 120tce.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Nenechával jste si někdo náhodou posílat něco z Jakarty v Indonésii jakožto Standard international shipping? Bych potřeboval vědět, jestli to bude trvat jako z Číny nebo i dýl. Prodejce píše 10-21 pracovních dní, ale na to bych moc nevsázel...
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    BUFO_VIRIDIS: tam záleží jestli clo bylo vyměřeno a pošta ho od tebe zapomněla vybrat nebo ho deklarace vůbec nevyměřilo. V prvnim případě to půjde na účet toho zaměstnance, to to měl vybrat. V druhym případě bych to vůbec neřešil (pokud to nepotřebuješ třeba kvůli účetnictví :-) Máš-li zásilku doma tak už po tobě pošta nemůže nic chtít. Btw na kolik byla celá ta zásilka?
    BUFO_VIRIDIS
    BUFO_VIRIDIS --- ---
    Tak mi přišla zásilka triček z USA po měsíci (pokrok), ale co je divné, nebylo mi účtováno dph, i když byla zásilka nad 20E (clo být účtováno nemělo). Vždycky jsem dph musela při převzetí zásilky doplatit. Snad nebudu mít někde na ouřadě nějaký dluh...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    tak mé 3 zásilky brzdí pošta v Hong Kongu/Číně. 27.7. mi psal prodejce, že odeslal, dneska přišel první balíček, je na něm datum 13.8.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    TABORACEK: tohle určitě neni první tento případ. Tak sem ho teď řešil s kolegyní z deklarace a...
    Když ti to už oni posílaj z5 tak by tam měli jasně uvést, že se jedná o opravované znovu zaslané zboží. Důležitý je, aby si měl průvodku k tomu, jak si to ty posílal zpátky jim do ciziny na tu opravu. Tohle + nějakou dokumentaci (ohledně té reklamace a posílání jim z5) s tou firmou, pak zašleš celníkům a oni na to nebudou nic vyměřovat.
    Mohl by nastat menší problém a to, že zásilka přijde na 120tku a nebude dosatečně označeno, že už to tu jednou bylo a pošta toznovu vyclí. V tom případě, by ti přišla domu zásilka s poplatkovym lístkem. Tam by bylo třeba potom ZNOVU zaplatit to clo/DPH a požádat o vrácení.
    Jestli už máš podací číslo zásilky, tak mi ho pošli. Bohužel mám od zítra do konce týdne dovolenou, takže bych to nemohl hlídat, ale zaúkoloval bych případně kolegu, ať tu zásilku odchytí:-)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    KALIBAN: bylo by fajn kdybys to pak nejak sepsal. Zatim jsem cetl jen teorii a podle vseho ani posta ani celnik nevi jak to presne pojmout...
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    KALIBAN: s největší pravděpodobností se to zasekne na 120tce v dočasnym skladu(tzn 96CZK) mno a potom proběhne pár emailů, kde doložíš že už tu ten motor jednou byl a mělo by se to propustit(bez dalších poplatků
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    SKOKY: jasne, jen jsem zvedavej, jak to bude probihat.. jeslti mi to prijde az na nasi postu, kde po me budou chtit dph + 196kc nebo co
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    KALIBAN: když si jim to tam posílal na tu opravu, máš k tomu nějaký papíry? Podle mého je teď budeš muset dokládat poště, že se to v podstatě pouze vrací.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    Tak me tedka ze statu posilaj opravenej motor s regulatorem... to jsem moc zvedavej, co s tim celnice udela. Kdyz to byla oprava a ne nakup novyho. Tusim ze to bude velka legrace.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    TOOMIX: prázdniny by na to vliv mít neměli (minimálně u nás)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SKOKY: nevim no. Od tohohle prodejce mi chodilo vše do 14 dnů, ale tak jsou prázdniny, ještě počkám
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    SKOKY: ja jsem zly konzument a zastavam nazor ze je to urcite chyba cp, until proven otherwise. Nicmene s temi cinany je to obcas dost tezke, tam jsem ochotny. Udelat vyjimku:)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    TABORACEK: záleží jestli to půjde pozemní cestou nebo přes Frankfurt letecky:-)

    TOOMIX: o ničem nevim, takže ne:-) Jestli to má podací čísla, tak si je můžeš vyhledat kde aktuálně jsou (případně mi je pošli do pošty), jestliže to bylo posláno obyčejně tak můžeš jen čekat, jako neprioritní materiál to může trvat trochu dýl (i když 3 tejdny je docela dost). Jak psal Nine_of_Nine, chyba může být nejen u nás :-)
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    TOOMIX: Jako prijemce to nevidim globalne v poslednich 3 tydnech mi dorazili 3 zasilky (z toho jedna doporucene)/shodou nahod tez do HK ;-)/.
    Hodnota temer stejna.Stejne to aspon me vetsinou visi na Hong Kong post pripadne China post.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    není teďka nějaký problém u zásilek z Hong Kongu? Dnes je to 3 týdny, co mi byly odeslány 3 balíčky v hodnotách 2$, 1$ a 23$, pořád nic. Vždycky mi to chodilo do 14 dnů
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    SKOKY: jeden po CR a druhy do reichu, tak uvidime jak to dopadne, pocitam ze v reichu to bude podstatne driv:)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    TABORACEK: tak pokud si to už podal, tak to zítra ráno už nebude v ČR (záleží teda kam to posíláš, do nějkterejch zemí se neposíla denně)
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    TABORACEK: do ciziny je to v pohode -- to nedorucuje ceska posta
    jednou takhle mama posilala 2 balicky, jeden mne do nusli a druhy sestre na tchaiwan
    balicek na tchaiwan dosel za tyden, balicke do prahy se po mesici vratil jako nedorucitelny (pro overeni pak na stejnou adresu poslala pohlednici, ta dosla za 2 dny)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam