• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    GRANTORINO: ale prosimte, to nedelej
    priste uz budes chytrejsi. jestli chces neco spalit, tak podpal nejakou budouvu v ktery se zrovna nachazi kalousek, tim mu to aspon oplatis :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    no tak jedna ta sukně měla vyjít na cca 800,- a za tuhle cenu to neseženeš ani neušiješ, obvyklá cena je 1200-2000,-
    jenže ted se clem a tim poplatkem už je to vpodstate za 1000,- a me nenapadlo, ze se to tak púrodrazi :O fakt s tim nemam zkusenosti, zatim ostatni veci jsem mela bez postovnyho a nevedomky porad do toho limitu, takze spokojenost, ale ted jsem se napalila :O
    ani z tech sukni ted nemam radost mam chut je vzit a spalit, možná je radši prodám, nechce se mi na to koukat...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    GRANTORINO: v eu si to nikde nesehnala ? na anglickym ebayi byvaji docela zajimave veci taky, ale samozrejme ze netusim nic o tom co ty nakupujes
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    takže moc děkuji celní správě za další výdaje za zásilku, clo 846,- + 96 kč , tímto se moje zásilka natolik prodražila, že ve výsledku nejen neuštřím, ale holky ve skupině mě asi zabijou,... a asi budu muset začít krást, jinak to nevidím...
    prej 20%dph a také z vlastního poštovného clo, opravdu skvělé, stát už neví komu brát, tak si to bere od všech, příště těch šest sukní objednám po jednom kusu abych se vešla do limitu (!) a neplatila zbytečně clo :)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    docela dobře napsanej výcuc jak postupovat.
    Na co se připravit, nakupujete-li zboží ze zahraničí? - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/na-co-se-pripravit-nakupujete-li-zbozi-ze-zahranici/
    MICA
    MICA --- ---
    SKOKY: Skoro začínám mít pocit, že se ti to daří ;)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    GRANTORINO: musim trochu zlepšovat 120tce image:-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    jo... i tak moc děkuju za rady :)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    GRANTORINO: podle mě nemusíš nikomu dávat vědět, že si přijdeš osobně. Naopak. Jestliže pošleš nějaký dokumenty a pak chceš přijít osobně, tak to bude problém, protože by ti to už mohli začít proclívat deklaranti.
    Jako doklad stačí právě vytisknout ten paypal nebo i řádek na účtu či fakturu. A upřimně nevim jak to udělat, když nemáš tiskárnu. Můžeš to zkusit vzít na flashce a třeba ti to celníci vytisknou nebo se jen podívají. nevím. Bohužel tu zítra nejsem aby ti to vytisknul (jedu dnes noční :-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SKOKY: jo super, to vypadá velmi srozumitelně, přesně tak o bude, jojo, jsem z Prahy, takže do do té Plzeňské se dostanu třeba i zítra, takže jestli jsem to z toho papíru pochopila, tak píšou, že mam info o tom, že to chci osobně napsat na email, takže když to ted pošlu, musím čekat na odpoved, nebo tam muzu hned zitra treba po 11h zajet a nečekat na odpoved? a teda to co tam píšou, jakože mám vzít nejaký doklad o platbě, stačí jeden z těch vypsaných, ale nemám scan ani nic žádnej papír v ruce, to všechno šlo přes internet a nemám ani tiskárnu, takže co kdybych jim poslala jakože printscreen z paypalu jako přílohu?
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    GRANTORINO: Pošta ti pravděpodobně poslala avízí (kde je složitě napsaný co po tobě chce), plnou moc na vyclení zásilek + formulář na posílání elektronických avíz (pokud vim, tak nic jinýho aktuálně neposíláme:-) takže je třeba podepsat plnou, nejrychlejší je nascenovat a poslat na sklad.praha120@cpost.cz do předmětu napiš podací číslo nebo skladové. A podle toho co je napsané v tom avízu doplnit další dokumenty. Jestliže tam připojíš fakturu nabo výpis z paypalu a když napíšeš čestné prohlášení, že se jedná pro soukromé účely na soukromé vystoupení tak tim nic nezkazíš. (víc toho podle mě nebudou chtít). V pondělí ráno to zaevidujou a tak do dvou dnů max to odejde z pošty (bude to vyclené s poplatkem 180CZK!)

    Případně jestli jsi z Prahy a máš čas, přijď osobně na P120 v Plzeňský. 3. patro na přepážky(dveře vpravo od schodiště). Přepážka č. 1 kde ti dají průvodní dokumenty. ty vezmeš a půjdeš na stejném patře k celníkům, kde uhradíš celní dluh. Poté z5 na přepážku č. 2 kde ukážeš dokumenty od celníků, zaplatíš 96 CZK a dostaneš obratem do rukou zásilku

    jestli se nemůžeš dostavit osobně a potřebuješ to do čtvrtka, tak mi písni zprávu dohodneme se co je třeba mi poslat a nechám ti to vyclít v pondělí přednostně :-), přičemž to snad už v pondělí večer odejde ze 120tký a v úterý by to měla mít již tvoje pošta a doručit ti to.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    prosím o radu, takže poprvé jsem z USA objednala balík v hodnotě 161+54 dollarů /+ je poštovný/, kupovala jsem na ebay a platila jsem přes paypal, je to šest stejných sukní pro vystupování pro skupinu a ted jsem bezradná...
    přišel mi dopis z celní správy, takže chápu, že nějak něco musím vyplnit a možná ted doplatit, ale nechápu z těch papírů skoro nic...kromě toho, že mi teda s naučtujou 96,- kč za to, že mě takto ještě zkomplikovali přebrání zásilky..
    a taky to potřebujeu do příštího čtvrtka mít v ruce
    takže je lepší zajet na ten celní uřad osobně nebo to mám řešit papírově
    jsou ty sukně neobchodního charakteru, když si to bereme jenom mezi sebou jako kamaradky na vystupování?
    děkuju za rady
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    TOOMIX: hezké slyšet, že to taky kurví někdo jinej než ČP :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Tak mi došel poslední ze tří balíčků, po 4 týdnech, ten nejdražší, za 22$. Brzdí to pošta v Číně, prodejce psal, že to odeslal někdy 29.7., na balíčku je datum 20.8, no a teď mi to přinesla pošťačka, že se jí to nevejde do schránky
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    NAVARA: no, to bude jako z Hong Kongu teda no. Minimálně 2 tejdny...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TOOMIX: no "Economy" je neco jineho nez standard... byva to takovy ten tarif 2-8 tydny "az se naplni kontejner tim smerem"
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SKOKY: trochu jsem se spletl, mělo to být takhle

    Free shipping

    Czech Republic

    Economy Int'l Shipping
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    TOOMIX: tak sem se ti na to chtěl podívat, ale nějak si nevím rady s tím "standard international shipping". Jakej typ zásilky to je? (rekomando, balík, EMS, EPG...) Teoreticky jestli si šetřil, tak to může jít lodí a za tři měsíce to tu bude:-)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    BUFO_VIRIDIS: trochu nad limit :-) Máš kliku
    BUFO_VIRIDIS
    BUFO_VIRIDIS --- ---
    SKOKY: 90 dolarů:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam