• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    SKOKY: Díky moc. Jo, a zaplatilA, jsem děvče :).
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    QUORRA: Takže jsem se tu lehce optal a na celním prohlášením by měla být uvedena skutečná cena zboží, kterou si zaplatil. Tzn v tvém případě cena po "slevě".
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    MICA: zatím si nikdo nestěžoval pokud vim
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    SKOKY: Díky moc!
    MICA
    MICA --- ---
    Sdělit SKOKYmu své nacionále může být strategická chyba! ;D
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    QUORRA: zejtra se ti na to zeptám a dám vědět. Podle mě ale, budou brána cena na faktuře. Mělo by tam ale být uvedeno že cena je 50 USD - sleva 30USD. takže by měla výsledná cena být 20 a z toho by se to mělo počítat
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    TABORACEK: No fakticky jsem nezaplatila 50, ale tech 20 (kredit mam ne proto, ze tam mam penize ulozeny, ale kdyz nekomu doporucis svuj kod a ten clovek si objedna, tak ti do da odmenu nejaky procenta z toho...tak se mi nastradalo treba 30 dolaru z tech odmen, ale fakticky to puvodne moje penize nebyly)...

    MICA: Nebude, jsou to nejaky kosmeticky sragory :).
    MICA
    MICA --- ---
    TABORACEK: Jestli ten balík nebude moc velkej a těžkej tak to projde :-P
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    QUORRA: Procliva se podle toho co je napsano na fakture, pripadne na celni deklaraci. Tedy pokud ti tam prodejce napise ze to stalo 20USD, tak ne (tedy celnik to muze jeste prehodnotit jak se mu zlibi).

    Litera zakona je samozrejmne takova, ze se procliva to jakou to ma hodnotu. Tedy v tomto pripade 50USD. Fakticky jsi zaplatil(a) 50USD, tedy DPH by se platit melo...
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    Když si něco objednám z e-shopu, kde mám předem už nějaký kredit - napříkla zboží stojí 50 dolarů, kredit mám 30, to znamená, že zaplatím jen 20...budu z toho muset platit DPH, když jsem reálně zaplatila 20, ale hodnota je 50?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKOKY: tak to ti nepreju
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    ANDY_WARHOL:konkrétně sčítání nikoliv, ale že si vzala za )kol velkej job, kterej nedokáže sama se svejma lidma zvládnout, takže teď musim jít v neděli třídit do Malešic nějaký pitomý noviny, protože nemaj dost lidí (dobrovolně povině:-(
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    coze ? snad ne, kdyz bylo minulej rok
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    To zase jednou ČP něco zfušovala. Druhé sčítání lidu je tady a já to chudáček odnesu :-(
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    tak dneska vyresino. prekvapive velmi mili lide, kteri poradili a pomohli. takze diky, mam o trosicku lepsi nazor na postu. kez by se takhle chovala i normalni posta.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    DRACONIK: pošli mi číslo zásilky do pošty (podací nebo skladový). Kouknu se ti od kdy je ta doba braná a co tak trvalo. Mrknu na avízo co sme ti poslali a řeknu ti pak lajcky co je třeba udělat aby si zásilku v klidu dostal :-)
    Btw bez té plné moci to ale nepůjde, leda že si to vyzvedneš osobně nebo si najdeš jiného celního deklaranta. (nebo dej plnou moc na zpracování pouze jedné konkrétní (této) zásilky
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    SKOKY: balik sel nevim jakou cestou, to jsem na obalce nepoznal. rozhodne kdyby slo, tak vyuziju rychlejsich sluzeb:) Ale v pohode, jsem relativne trpelivej clovek, takze jsem vydrzel do stastnyho konce. Prave mi prislo, ze mam balik na poste. No a nerozumim tomu moc. jak poznam, jestli ma zbozi obchodniho nebo neobchodniho charakteru? plnou moc opravdu davat nehodlam a nechapu, proc mam psat mail o tom, ze si chci vyzvednout balik. poplatek ok, ocividne jsem na postovnym zaplatil malo a ceska posta potrebuje vydelavat. navic mi pisou, ze si mam vyzvednout zasilku do dvaceti pracovnich dni, jinak mi ten balik poslou zpatky. Jenze datum ulozeni zasilky je 31. 8. 2012 a ja ten dopis dostal dneska! Co to jako je? Skoky, diky za ochotu a snad se moje nahlizeni na ceskou postu zlepsi.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    DRACONIK: A zásilka ze Singapuru ti šla letecky nebo pozemně? Např zásilky z Indie co jdou pozemně jdou třeba tři měsíce. Jde o to jak moc chceš na zásilce ušetřit. Zaplať si EMS a máš jistotu, že na každý vyměňovací poště jí budou zpracovávat přednostně a nezdrží se tam víc jak jeden den. (pokud se teda nečeká na leteckej spoj, co nelítá každý den).
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    SKOKY: to mi nerikej, ze blbej balik z usa trva dorucit dyl, nez pet tejdnu. Pitomej balicek ze singapuru jsem tu mel do dvou tejdnu, tak nechapu, co trva pet tejdnu na ceste z usa. Btw mam bohuzel hodne spatnou zkusenost s postou vseobecne, tak vim, ze mnohdy je vubec obtezujici pro postaka oznameni vubec hodit do schranky. ale zatim neremcam, cekam jen na to, kdy si budu moct vystat hodinovy cekani na vydani baliku:)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    DRACONIK: bez podacího čísla ti stejně nikdo nepomůže. Jestliže je zásilka už v ČR (ať už na P120 nebo už ve hlavní přepravní síti) tak ti buď bude doručena do dne nebo ti přijde avízo, že byla zastavena na P120 kvůli celním blbostem. Předpokládám, že Thereadless posílaj z USA. Jestliže to poslali tim nejlevnějšim způsobem, tak to půjde lodí!!takže si vem že než se to dopraví na východní pobřeží - Hamburk - Cheb - P120, tak to může docela dlouho trvat. navíc tyhle zásilky jsou nezapsané. Podací číslo mají většinou LC... ale to není v mezinárodní databázi. Kdyby to šlo letecky i neprioritně, tak to tu už dávno bude.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam