• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    To zase jednou ČP něco zfušovala. Druhé sčítání lidu je tady a já to chudáček odnesu :-(
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    tak dneska vyresino. prekvapive velmi mili lide, kteri poradili a pomohli. takze diky, mam o trosicku lepsi nazor na postu. kez by se takhle chovala i normalni posta.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    DRACONIK: pošli mi číslo zásilky do pošty (podací nebo skladový). Kouknu se ti od kdy je ta doba braná a co tak trvalo. Mrknu na avízo co sme ti poslali a řeknu ti pak lajcky co je třeba udělat aby si zásilku v klidu dostal :-)
    Btw bez té plné moci to ale nepůjde, leda že si to vyzvedneš osobně nebo si najdeš jiného celního deklaranta. (nebo dej plnou moc na zpracování pouze jedné konkrétní (této) zásilky
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    SKOKY: balik sel nevim jakou cestou, to jsem na obalce nepoznal. rozhodne kdyby slo, tak vyuziju rychlejsich sluzeb:) Ale v pohode, jsem relativne trpelivej clovek, takze jsem vydrzel do stastnyho konce. Prave mi prislo, ze mam balik na poste. No a nerozumim tomu moc. jak poznam, jestli ma zbozi obchodniho nebo neobchodniho charakteru? plnou moc opravdu davat nehodlam a nechapu, proc mam psat mail o tom, ze si chci vyzvednout balik. poplatek ok, ocividne jsem na postovnym zaplatil malo a ceska posta potrebuje vydelavat. navic mi pisou, ze si mam vyzvednout zasilku do dvaceti pracovnich dni, jinak mi ten balik poslou zpatky. Jenze datum ulozeni zasilky je 31. 8. 2012 a ja ten dopis dostal dneska! Co to jako je? Skoky, diky za ochotu a snad se moje nahlizeni na ceskou postu zlepsi.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    DRACONIK: A zásilka ze Singapuru ti šla letecky nebo pozemně? Např zásilky z Indie co jdou pozemně jdou třeba tři měsíce. Jde o to jak moc chceš na zásilce ušetřit. Zaplať si EMS a máš jistotu, že na každý vyměňovací poště jí budou zpracovávat přednostně a nezdrží se tam víc jak jeden den. (pokud se teda nečeká na leteckej spoj, co nelítá každý den).
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    SKOKY: to mi nerikej, ze blbej balik z usa trva dorucit dyl, nez pet tejdnu. Pitomej balicek ze singapuru jsem tu mel do dvou tejdnu, tak nechapu, co trva pet tejdnu na ceste z usa. Btw mam bohuzel hodne spatnou zkusenost s postou vseobecne, tak vim, ze mnohdy je vubec obtezujici pro postaka oznameni vubec hodit do schranky. ale zatim neremcam, cekam jen na to, kdy si budu moct vystat hodinovy cekani na vydani baliku:)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    DRACONIK: bez podacího čísla ti stejně nikdo nepomůže. Jestliže je zásilka už v ČR (ať už na P120 nebo už ve hlavní přepravní síti) tak ti buď bude doručena do dne nebo ti přijde avízo, že byla zastavena na P120 kvůli celním blbostem. Předpokládám, že Thereadless posílaj z USA. Jestliže to poslali tim nejlevnějšim způsobem, tak to půjde lodí!!takže si vem že než se to dopraví na východní pobřeží - Hamburk - Cheb - P120, tak to může docela dlouho trvat. navíc tyhle zásilky jsou nezapsané. Podací číslo mají většinou LC... ale to není v mezinárodní databázi. Kdyby to šlo letecky i neprioritně, tak to tu už dávno bude.

    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    cau,
    uz je to tak pet tejdnu, co sem si nechal poslat balik tricek z threadless. bohuzel nemam cislo zasilky a vlastne ani moznost sledovani zasilky. Skoky rikal, ze potrebuju posting number, coz mi threadless ocividne neumi dat a ze podle toho by se dala zasilka kdyztak najit. Nevim teda, kde vlastne balik je. Nechaval sem si to posilat na adresu do prace, coz by posta mela zvladnout. Mam zkusit zajit na neblizsi postu nebo nekam volat?
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    MARWIN: ovsem celnik si to muze vylozit vime jak...
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    NAVARA: no prohibice je snad 'zakaz prodeje' u nas ti to nikdo neprodal...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    podlehaji zásilky z Laphroig,GB prohibic a kontroluje to nekdo? :)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    Trochu mimo, ale ukázka že jsou asi i horší pošty než ta česká. Snažim se dohledat doporučenou zásilku kterou jsem posílal do Gruzie. V mezinárodnim sw nám Gruzie neposkytuje vůbec žádné informace o zásilkách (je to vzájemný), když jsem se chtěl podívat na jejich stránky, tak vyhledávání zásilek je nefunkční. Takže jsem jim šel napsat email a vrátil se mi nedoručenej s timhle: (oficiální email co maj na webu:-)
    press-center@georgianpost.ge: maildir delivery failed: Sorry, the user's
    maildir has overdrawn his diskspace quota, please try again later.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    NAVARA: ne ze by to sem patrilo, ale SSO ma ted pokud vim nekde kolem 4%, takze maji celkem realnou sanci na uspech. A pokud jde o to hazeni hlasu do kanalu, tak volbou tech stran co voli vetsina ho clovek hodi do kanalu zrovna tak...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GRANTORINO: maji ted 3% tusim... no nikdo jinej nez komunisti ted ve snemovne neni, tak jak chces nekanalovat?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    NAVARA: SSO je co? nechci hazet svuj hlas do kanalu... :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GRANTORINO: no zruseni cla se hodi leda k SSO...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TABORACEK: ?? a koho podle tebe mam volit, protoze ja nevidim moc jako koho volit a komunisty ani cssd fakt kvuli tomuhle volit nebudu, to bysme byly v prdeli jeste vic...
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    GRANTORINO: v tomhle je posta a celni sprava bohuzel nevine (teda skoro, jsouprodlouzena ruka tech banditu). Nicmene doufam, ze si rozmyslis koho budes priste volit...
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    SKOKY: tak dost tezko muzu kritizovat 120tku za to jak je nastaveny clo a dph a jejich limity, dockej casu, ono se neco najde ;)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    MIKEE: zdá se mi to nebo tady taky jednou někdo nekritizuje 120tku? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam