• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    Sdílení zkuseností, postupů, rad, a nebo frustrace z komunikace s prislusnymi urady.
  • ŽÁDOST o elektronické oznámení o příchodu zásilek z ciziny - Stáhnout -urychlení procesu doručení zásilky o další kousek. Podepsat, oskenovat a poslat na email sklad.praha120@cpost.cz nebo na adresu na adresu Pošty Praha 120
    Pokud vám pošta vyměřila neoprávněně 180 kč, můžete podat elektronicky stížnost na ČOI ZDE. ČOI zas má ze zákona povinnost se tím zabývat.Podrobnosti viz nástěnka
  • rozbalit záhlaví
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ADITU: maj ji jen na amazon.com, na .co.uk ani .de bohuzel ne
    ADITU
    ADITU --- ---
    POZITRON: z jakyho amazonu? resp. odkud by to posilali? neni na evropsky mutaci to samy za stejnou cenu nahodou (amazon.co.uk nebo .de)? pak je velmi pravdepodobny, ze by posilali v ramci EU, takze clo nemusis resit.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    POZITRON: tak to jsi docela dost nad limit. proDPH je limit 28,62 USD(aktuální měsíc). Leda si to od nich nechat poslat jako dárek. tam je limit 58,5 USD.
    takže by tam ani nebylo takový drastický snížení ceny :-) Protože když udáš cenu pod těch 28,62 USD tak na to podle mě nikdo neskočí. Ale 55 USD za kabelku už by mohlo projít bez DPH.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ale kdybych mela zaplatit dph, clo a jeste poplatek poste, tak na to seru, protoze to uz vyhodny neni
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KALIBAN: 75 dolaru...
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    KALIBAN: na druhou stranu, jestli je to zase drahý a na faktuře bude cena X-krát menší, tak se to celníkovi nebude zdát a bude to víc řešit. a i když teoreticky doložíš svojí upravenou fakturu na tu nízkou částku, stejně ti může vyměřit clo/DPH z vyšší částky.
    Na druhou stranu, jestli je to jen těsně nad limit, tak se kvůli poplatkům ČP za provedení deklarace vyplatí snížit tu částku pod limit :-)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    POZITRON: jestli je celkem levne, je nutny kratit dane?
    MICA
    MICA --- ---
    POZITRON: Všechno se dá dohodnout ;) Teda alespoň s číňanama určitě :)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    POZITRON: tak já budu dělat že to neslyším :-)
    Záleží co bude na faktuře a potom doložení platby. Na druhou stranu, jestli je to nějaká značková, tak bude vypadat divně, že je cena uvedena přesně pod limit 22 Eur. Záleží, kolik to skutečně stojí a co ti dokáže odesílatel uvést na fakturu a podací doklady.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    jeste nikdy jsem nenakupovala na amazonu a ted jsem tam nasla tasku, kterou marne shanim uz roky a jeste celkem levne, ale nevim, jak je to s clem. neda se nejak dohodnout, ze napisou nizsi cenu? asi ne, co?
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    SKOKY: Díky moc. Jo, a zaplatilA, jsem děvče :).
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    QUORRA: Takže jsem se tu lehce optal a na celním prohlášením by měla být uvedena skutečná cena zboží, kterou si zaplatil. Tzn v tvém případě cena po "slevě".
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    MICA: zatím si nikdo nestěžoval pokud vim
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    SKOKY: Díky moc!
    MICA
    MICA --- ---
    Sdělit SKOKYmu své nacionále může být strategická chyba! ;D
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    QUORRA: zejtra se ti na to zeptám a dám vědět. Podle mě ale, budou brána cena na faktuře. Mělo by tam ale být uvedeno že cena je 50 USD - sleva 30USD. takže by měla výsledná cena být 20 a z toho by se to mělo počítat
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    TABORACEK: No fakticky jsem nezaplatila 50, ale tech 20 (kredit mam ne proto, ze tam mam penize ulozeny, ale kdyz nekomu doporucis svuj kod a ten clovek si objedna, tak ti do da odmenu nejaky procenta z toho...tak se mi nastradalo treba 30 dolaru z tech odmen, ale fakticky to puvodne moje penize nebyly)...

    MICA: Nebude, jsou to nejaky kosmeticky sragory :).
    MICA
    MICA --- ---
    TABORACEK: Jestli ten balík nebude moc velkej a těžkej tak to projde :-P
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    QUORRA: Procliva se podle toho co je napsano na fakture, pripadne na celni deklaraci. Tedy pokud ti tam prodejce napise ze to stalo 20USD, tak ne (tedy celnik to muze jeste prehodnotit jak se mu zlibi).

    Litera zakona je samozrejmne takova, ze se procliva to jakou to ma hodnotu. Tedy v tomto pripade 50USD. Fakticky jsi zaplatil(a) 50USD, tedy DPH by se platit melo...
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    Když si něco objednám z e-shopu, kde mám předem už nějaký kredit - napříkla zboží stojí 50 dolarů, kredit mám 30, to znamená, že zaplatím jen 20...budu z toho muset platit DPH, když jsem reálně zaplatila 20, ale hodnota je 50?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKOKY: tak to ti nepreju
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam