• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    SKOKY: Aha, děkuju :). Tak to je legrace, protože to bylo z USA, ale s "překladem" v Německu. No nic, díky.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    QUORRA: Tzn, že zásilka sice je původem z Evropské unie, ale i tak musí podstoupit celní řízení. co přesně na ní je už si nevzpomínám a sem línej se jít podívat do provozu :-)

    TABORACEK: Celník sám o sobě neohodnocuje zboží. Když neni faktura ani doklad, tak se proto vyzývá adresát k součinnosti aby doložil cenu. Když celník nesouhlasí ani s doloženou cenou od adresáta, tak podle mě smí zabrousit na net a podívat se na reálnou cenu produktu a podle toho vyměřit...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ok takže poštovný bylo zdarma a ani jeden z těch balíčků nepřesáhl limit takže FAIL :(((
    SKOKY:
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    SKOKY: rekl bych ze u toho cla taky existuje neco jako dukazni bremeno, taze on to asi vymerit muze vyssi, ale musi bejt schopnej to obhajit, nemuze to palit jen tak od boku. Takze nabizi se otazka podle ceho to streli, kdyz tam nebude nic pribalenyho?
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    Tak mi dnes prisel balicek,o kterem jsem tu psala,vsechno ok. Byl sice otevreny (ufff),ale pry bez cla :). Jen me prekvapilo,ze na nem byla takova zluta nalepka Zbozi vyjmute ze zakona o evropskem hospodarstvi - nebo tak neco - co to znamena? Jen tak ze zvedavosti.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    GRANTORINO: záleží. chce to porovnat ceny poštovných a potom jestli by jednotlivé balíky přesáhli celní limit tak si na každym ČP vezme 96 nebo 180 CZK
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SKOKY: dík za uklidnění, neboli, říkáš, vyšlo by to nastejno nebo možná i dráž?... ok...
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    GRANTORINO: + někdy se vyplatí to poslat v jednom balíků, páč když se ti pak ty menší všechny na 120tce zastaví, tak platíš poplatky za každej :-)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    GRANTORINO: napiš mi číslo zásilky a zítra se ti podívám (dnes mám volno :-)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    nedá se nějakým jiným způsobem zjisti jestli moje balíky leží na poště? ja vim, že je na nástěnce napsaný skvělý popis jak tam zavolat, ale už ted jsem líná po poslední zkušenosti ... ano už mi to měli poslat v polovině srpn,a takže si myslím, že už to tam někde sakra leží a nikde nic, a aočekávám, že mi zase napočítají tu zkurvenou daň teda... jelikož jsem si to idiotsky objednala předtím než jsem pochopila tenhle dementní systém nikoliv po jednom ale najednou :((
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ADITU: maj ji jen na amazon.com, na .co.uk ani .de bohuzel ne
    ADITU
    ADITU --- ---
    POZITRON: z jakyho amazonu? resp. odkud by to posilali? neni na evropsky mutaci to samy za stejnou cenu nahodou (amazon.co.uk nebo .de)? pak je velmi pravdepodobny, ze by posilali v ramci EU, takze clo nemusis resit.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    POZITRON: tak to jsi docela dost nad limit. proDPH je limit 28,62 USD(aktuální měsíc). Leda si to od nich nechat poslat jako dárek. tam je limit 58,5 USD.
    takže by tam ani nebylo takový drastický snížení ceny :-) Protože když udáš cenu pod těch 28,62 USD tak na to podle mě nikdo neskočí. Ale 55 USD za kabelku už by mohlo projít bez DPH.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ale kdybych mela zaplatit dph, clo a jeste poplatek poste, tak na to seru, protoze to uz vyhodny neni
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KALIBAN: 75 dolaru...
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    KALIBAN: na druhou stranu, jestli je to zase drahý a na faktuře bude cena X-krát menší, tak se to celníkovi nebude zdát a bude to víc řešit. a i když teoreticky doložíš svojí upravenou fakturu na tu nízkou částku, stejně ti může vyměřit clo/DPH z vyšší částky.
    Na druhou stranu, jestli je to jen těsně nad limit, tak se kvůli poplatkům ČP za provedení deklarace vyplatí snížit tu částku pod limit :-)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    POZITRON: jestli je celkem levne, je nutny kratit dane?
    MICA
    MICA --- ---
    POZITRON: Všechno se dá dohodnout ;) Teda alespoň s číňanama určitě :)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    POZITRON: tak já budu dělat že to neslyším :-)
    Záleží co bude na faktuře a potom doložení platby. Na druhou stranu, jestli je to nějaká značková, tak bude vypadat divně, že je cena uvedena přesně pod limit 22 Eur. Záleží, kolik to skutečně stojí a co ti dokáže odesílatel uvést na fakturu a podací doklady.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    jeste nikdy jsem nenakupovala na amazonu a ted jsem tam nasla tasku, kterou marne shanim uz roky a jeste celkem levne, ale nevim, jak je to s clem. neda se nejak dohodnout, ze napisou nizsi cenu? asi ne, co?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam