• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    TABORACEK: maso kupujes u nas, tak kup u nas i jerky, ne? nebo je to u nas o tolik drazsi nez primej nakup (s postou a DPH)?
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    SKOKY: no to je pochopitelne demence, ja si chtel poslat normalne jack link's jerky a to sem zjevne nedostanu. Ovsem pro manzelku suseny brusinky zjevne nebudou problem, ja se ptam WTF!

Mimochodem, zajimalo by me co to je za vola, kterej si posle ryby postou v normalnim baliku. Precijenom, tyhle produkty vyzaduji urcite specialni zachazeni, ktery posta mozna zvladne, ale nebude to asi za 50Kc s dobirkou:)

Pokud jde o tu dopravu argentinskeho masa, tak to je taky utopie ze by to kontroloval veterinar, mozna na to nekde da razitko, ale ty kusy co kupuji jak jsou vakuovany jeste v argentine:)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    TABORACEK: já neříkám, že se sem nevozí, ale to co se sem doveze, je zkontrolováno veterinou.
    Bral bych to hold jako fakt. Nenech si posílat nic. Půjde to na spálení a ještě ti to zaúčtujou. Už mě příjde divný nechat si posílat ryby. Případy, kdy u nás na skladě leží balík (nejlépe hůře zabalenej), kde jsou ryby co začínaj smrdět, je dost nechutný :-)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    SKOKY: stejne tak si sem muze nechat poslat cokoliv jinyho s breberkama uvnitr, zakaz jen nekterych komodit nic neresi... Jak typicke pro celou EU...

Mimochodem maso napriklad z argentiny se sem normalne vozi, bezne kupuji pupek z Anguse:)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    TABORACEK: tak tohle zrovna docela chápu. představa, že si sem někdo třeba z číny nebo jižní ameriky nechá poslat flákotu masa bůh ví s jakejma nemocema nebo breberkama uvnitř :-)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    SKOKY: Tos mi tedy radost neudelal, alespon ze to susene ovoce vypada neregulovane. Uz me trochu rozcilujou tuhlety ruzny regulace....
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    TABORACEK: bohužel, pokud nemáš nějaký povolení od veterinární stanice :-)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    SKOKY: takze jerky z ameriky asi radeji ne jestli to spravne chapu?
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    TABORACEK: btw celník by ti to zabavil a ještě by si musel zaplatit zničení toho obsahu :-)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    TABORACEK: tak první věc je odkud je to posílaný. nechci sem tu tabulku přepisovat celou takže doufám že to nemáš z Chorvatska, Grónska, Islandu nebo Faerských ostrovů :-) vše kromě EU a výše uvedených.

Dovoz zásilek produktů živočišného původu pro osobní spotřebu dle NK (ES) č. 206/2009

Maso a mléko a produkty z masa a mléka =0 Kg

krmivo pro zvířata v zájmovém chovu potřebné z lékařských důvodů = 2 Kg

produkty rybolovu (Čerstvé izpracované) např. vařené, solené ryby, krevety, humři, neživé mušle, neživé ústřice = 20 Kg

sušené mléko pro kojence, kojenecká výživa a zvlášť výživa potřebná z lékařských důvodů = 2 Kg

Ostatní produkty živočišného původu (med, vejce, živé ústřice, živé mušle, hlemýždi) = 2 Kg

Výjimky:
    chléb, dorty, sušenky, čokoláda a cukrovinky (včetně bonbonů) nepromísené s masným výrobkem ani neplněné masným výrobkem.
    Potravinové doplňky zabalené pro konečného spotřebitele
    výtažky a koncentráty z masa
    olivy plněné rybím masem
    těstoviny a nudle nepromísené s masným výrobkem ani neplněné masným výrobkem
    bujóny a ochucovadla zabalené pro konečného spotřebitele
    jakékoli jiné potravinářské výrobky, neobsahující žádné čerstvé nebo zpracované maso nebo mléko a obsahující méně než 50% zpracovaných
    výrobků z vajec nebo rybích výrobků

Omezení:
    Kaviár druhu jeseterů - hmotnostní limit max 125g na osobu

Snad tam najdeš odpověď :-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TABORACEK: caje, susenky, med mi sel bez problemu - v celnim sazebniku jsou krom sazeb i vyjmenovany potraviny ve spesl rezimu
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    Mate nekdo tuseni, jestli existuje nejake omezeni na soukormy dovoz potravin? Konkretne suseny maso a suseny ovoce? To ze zaplatim clo a DPH je jedna vec, ale nerad bych aby mi to celnik zabavil protoze to je nejaka nedovolena vec, ktera se nesmi importovat do EU apod...
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    QUORRA: tak to je přesně ten důvod té nálepky. Původ může být z mimo EU ale odesílané to je z EU. Nebo se tam počítá i když se výrobez už v EU skládá dohromady, tak je tam poměr od kdy se to musí proclít a od kdy ne :-)

MICA: nechci ti kazit iluze, ale zásilek z Číny a Hongkongu chodí mraky. Desítky pytlů denně. Navíc se pošta neposílá samostatnými letadly, ale přidává se k normálním letům :-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TOOMIX: od ty doby co se dlouho nedelo nic a teprve kdyz jsem se zeptal kde to vazne mi priznali, ze jednu polozku nemaj at si vyberu neco jinyho (to taky nemeli a to misto toho taky ne), jsem usoudil ze DX uz je vyprodanej :o
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MICA: dřív jsem na DX objednal, a za 2-3 týdny byla zásilka doma. Uvidim, co teď udělá poslední zásilka z eBay, která jde taky z HongKongu
    MICA
    MICA --- ---
    TOOMIX: No China post ukazuje u zásilek jen "Čeká na odbavení" a nebo "Odbaveno". A přijde mi, že to brždění je způsobený tim, že se to posílá až když uplně naplní letadlo :))
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    tak nevim nevim, ale pošta z Hong Kongu se v místě odeslání asi docela brzdí. Už minulá zásilka měla cca 3 týdny zpoždění, dneska mi dorazil balíček objednaný a placený 5.9. Mejlem mi 7.9. přišlo, že zásilka byla odeslána, bylo u ní i shipping number, ale status na china postu se pořád neměnil. Dneska dorazila, a je na ní datum China post 16.10. tak nevim, co si o tom myslet...
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    SKOKY: Aha, děkuju :). Tak to je legrace, protože to bylo z USA, ale s "překladem" v Německu. No nic, díky.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    QUORRA: Tzn, že zásilka sice je původem z Evropské unie, ale i tak musí podstoupit celní řízení. co přesně na ní je už si nevzpomínám a sem línej se jít podívat do provozu :-)

TABORACEK: Celník sám o sobě neohodnocuje zboží. Když neni faktura ani doklad, tak se proto vyzývá adresát k součinnosti aby doložil cenu. Když celník nesouhlasí ani s doloženou cenou od adresáta, tak podle mě smí zabrousit na net a podívat se na reálnou cenu produktu a podle toho vyměřit...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ok takže poštovný bylo zdarma a ani jeden z těch balíčků nepřesáhl limit takže FAIL :(((
    SKOKY:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam