• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    ELLTY
    ELLTY --- ---
    ELLTY: teda abych nematla. Ono to necekalo v Nemecku, tam jsme ho dopatrali a to byl jiz na ceste zpet. Takze to lezelo nekde v CR, ale na poste nejsou schopni rict kde.
    ELLTY
    ELLTY --- ---
    Zdravim. Mam takovy problem. Nejedna se primo o clo, ale i tak snad poradite. Objednala jsem si naky veci z britskeho Amazonu. Balicek furt nikde, takze nekolik telefonatu na postu a svete div se, balicek nikde. Takze jsem kontaktovala sellera a podle tracking number jsme zjistili, ze balicek je v Nemecku. Po trech dnech uspesne dorazil... zpet k odesilateli. S tim, ze balicek byl adresatem odmitnut. Na poste ho nejsou schopni dohledat a jejich doporuceni je: "at tam zkusi napsat adresu s diakritikou." Nesetkal jste se s timhle nekdo? Dnes mi to budou posilat znovu a fakt bych byla nerada, kdyby se to zopakovalo.
    EM303
    EM303 --- ---
    TABORACEK: balík do ruky funguje skvěle. V 16h jsme předal na poště a druhý den to osobě přišlo až domu. 15min předtim mu volali na mobil jstli je doma.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TABORACEK: explicitně to zmiňuji kvůli garanci doručení do jednoho dne, tahle konkrétní varianta pak protože máme vlastní pobočku ČP, takže na ní chodím v papučích a nemusím se někam hnát po pracovní době (doma by mně ČP nikdy nezastihla)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    NAVARA: hele a oni ti dokazou dorucit balicky i domu, ze zminujes ten balik na postu tak explicitne? Ja myslel ze to je jen takova fama...
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    NAVARA: to spíš už začal vánoční provoz :-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Pošta (vnitro) to začala nějak flákat... dříve balíčky, včetně doručení na poštu, docházeli do druhého dne a jednou to přestalo fungovat a je to minimálně D+2... To jste se zalekli té rychlosti? :)
    MICA
    MICA --- ---
    TABORACEK: Náměstek pro Solitaire
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    NAVARA: Metr je malo! Mimochodem, zajimalo by me, kterej blb tu stavbu prevzal...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    THESTOUPA: ještě je nutno zajistit, aby při příjezdu dalších stěžovatelů, se ti co už tam jsou nedostali zpět do výtahu... co snížit úroveň podlahy tak o metr?
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    SKOKY: co takhle k -2 podlazi prilepit cedulku "Oddeleni stiznosti" :-)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    SKOKY: Absurdita největšího kalibru na poště Praha 120! (návaznost na stavbu nového osobního výtahu)
    Dnes nový výtah spustili a začali předělávat druhý. Jelikož to ale vymejšlel asi Pat a Mat, tak v případě, že pojedete do -2 podlaží (nepoužívané podzemní garáže) a vystoupíte, ocitnete se v pasti. Jelikož oboje normální dveře vedoucí ven nebo na schodiště jsou zamčené a nějakej kokot zapomněl v -2 podlaží dát panel na ovládání výtahu, takže si ho nepřivoláte a jste v místnosti tak 2x2, bez možnosti úniku:-)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    chcete-li se pobavit kvalitně odvedenou zednickou prací, přijďte na P120tku. Jak nám tu dělají výtah, tak krásně šikmo zabudovali ovládací panel (o cca 8 mm ujíždí horní strana od spodní :-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SKOKY: ja ti to verim, takhle to funguje v kazdy korporaci :)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    NAVARA: zvláště když vim, jak se ty čísla vytvářej... něco ve stylu:
    "sakra chtěj pon ás informace za celej rok. Ale ten zasranej počítač načítá blbej tejden 20 minut. Hmmm tak vezmeme ty údaje za týden a vynásobíme to..." No joking :-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SKOKY: jakoby se v moderni dobe novinari obtezovali zjistovanim informaci nebo overovanim faktu :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SKOKY: taky mi to přišlo nějaký divný, proto jsem to sem dal
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    TOOMIX: docela by mě zajímalo kdo je Marta Selicharová, která dole poskytuje info ohledně průchodu zásilke ze zahraničí. Navíc zapomněli že jako balíková zásilka je počítáno i EPG.

    Schválně si zítra ověřim ty jejich čísla o nárustu a klesání, moc se mi to nezdá.
    A ještě se mi zdá divné to ohledně zásilek, které jsou sice odesílané z EU, ale původem (převážnou částí) jsou z mimo EU. Těhlech zásilek není málo a proclívaj se.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Nákupy v zahraničních e-shopech: Jak je to s clem a DPH a kdy poště zaplatíte 96 Kč navíc - Lupa.cz
    http://www.lupa.cz/clanky/nakupy-v-zahranicnich-e-shopech-jak-je-to-s-clem-a-dph-a-kdy-poste-zaplatite-96-kc-navic/
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    MIKEE: v podstatě jo. Jen si představuješ, že nám sem chodí pytle se stovkama padělanejch telefonů. Jde o to, že když si pošleš jakejkoliv mobil (z RTG se nepozná co je zač), tak z asie ti spíš skočej na to, že tam uvedeš výrazně nižší cenu nebo nějakou šunku (protože to případně může být napodobenina (neříkám padělek). zatimco kdo by si z USA posílal napodobeninu mobilu. Ze západu se naopak spíš posílaj ty originály které jsou dražší, takže tam spíš neskočej na to,když si na dokumenty uvedeš nižší cenu.

    Myslím si, že počty padělků příchozích poštou do ČR je absolutně zanedbatelný množství vůči pozemní cestě přes hranice. Tím, ale neříkám, že se vůbec nekontroluje. Celníci tu mají i sklad padělků a nedovoleného obsahu :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam