• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Objednal jsem na DX nějaký zboží v ceně cca 5$. DX hlásí

    1/25/2013 8:00:18 AM FullShipment All items have been shipped.

    Je to už přes 2 měsíce, a balíček ještě nedorazil. Není toho teď na 120 moc, že by se mi to tam brzdilo, nebo byl by mi někdo ochotný se mi tam podívat? Číslo zásilky nemám, můžu poskytnout maximálně svoje jméno a adresu. Díky
    M4LL0RY_KN0X
    M4LL0RY_KN0X --- ---
    Ahoj, sice se moje otazka netyka posty 120, ale presto ji zkusim polozit tady, protoze uz nevim kam se obratit, posta me posila do haje, ze moje baliky nemaji a gls taky, ze nemam cislo baliku. Prosimvas, zasilky z Velke Britanie, poslane standartne Royal Mailem, bez trackovaciho cisla, jakoze Airmail je na nich dycky napsano( a taky naka Belgicka posta) , kdo je dorucuje do CR? tento mesic se mi ztratil jiz druhy balicek, castka zhruba kolem 1500, prvni balicek byl z asosu v cene zhruba 3000, volala sem kvuli nemu vsude, posty, depa, gls, nikde nic, nastesti mi asos vratil penize, ted mi ale jde ten balicek z britanie, odkud byl poslan 16.3. a stale tu neni, nemam se absolutne na koho obratit, nemam cislo, prodejce ho nema, Gls me posila do haje, ze nemam cislo baliku, posta podle meho jmena nikde nic nema, muzu se obratit jeste na nekoho, nebo je to bez sance? (kontaktovala sem dorucovaci postu, depo odkud se rozvazi baliky, GLS taky) me o ten balik celkem jde, jsou tam veci, ktere potrebuji k praci a zoufale na nej cekam (pro zajimavost, balik opet z asosu, ktery odesel z anglie 22.3. my byl dorucen vcera a privezla ho dorucovatelka v modrem s takovym tim vozikem, nevidela jsem ji, ale rekla bych, ze postacka podle popisu) Posta mi ale tvrdi, ze baliky bez sledovacich cisel nedorucujou a ze tedy mi to musel dovezt nekdo jiny a ze tyhle baliky u nich proste nekoncej. Nemate nekdo nejake info k tomuhle problemu? asi ne, ale stejne to zkusim, sorry za tak dlouhej roman.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    Pro pobavení a důkaz, že celá mezinárodní pošta(nejen čr) stojí za dvě věci.
    Před chvilkou jsem vyslechl v kanclu toto:
    Dva pytle se zásilkami vypravené z ČR dne 28.12 do USA se dnes vrátili zpět do ČR ... z Číny (navíc pozemní cestou :-) !!!
    GAF
    GAF --- ---
    SKOKY: :D
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    GAF: tak pak řekni až to budeš posílat. Necháme to zadržet a dát a náběr a trochu si tu zastřílíme :-)
    GAF
    GAF --- ---
    THESTOUPA: a jo, máš pravdu. No, takhle to možná dopadne ještě o litr dráž :(

    Ale tak to už je moje věc. Díky moc za osvětlení.
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    GAF: prijde mi, ze jestli pocitas DPH a clo z toho sameho zakladu a navic pripocitavas postovne az na konec, tak to pocitas spatne - http://www.ceskaposta.cz/cz/nastroje/casto-kladene-otazky-k-celnimu-rizeni/casto-kladene-otazky-k-celnimu-rizeni-id33092/#13
    ale tak ramcove to pri tehle castkach asi vyjde...
    GAF
    GAF --- ---
    Tak už jsem si pomohl - ono ten TARIC nějak nechce brát skupinové kódy, jenom ty konkrétní. Jenže pod sportem / ostatní jsem nic nenašel. Tak jsem tam dal zbraně / ostatní.

    Clo mi vyšlo z 5800 na 1200 což a z té samé částky jsem počítal DPH též zhruba 1200. Poštovné, 600kč, připočítávám až nakonec.

    Takže otázka jednoduší jenom: je zhruba odpovídající, že za cenu 5800 + poštovné 600 z USA za dva luky ze slitiny (no sklo-laminát to asi nebude, myslim, že jsem z zlamil :) zaplatím cca 9000?
    GAF
    GAF --- ---
    Ahoj, prosím o pomoc, snažím se vygooglit nebo na TARICcz spočítat, kolik by mě stálo koupit z USA dva skládací sklolaminátové luky se šípy v ceně asi 600 dolarů. Ale ten TARIC mi nějak nechce vybírat položky nebo nevím. Tak buď s tím TARICem nebo mi rovnou říct orientační clo a dph (21 procent navíc předpokládám).
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    PIERDUS: dej mi do pošty podací číslo, kouknu se ti, kde se reálně zasekla
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    Mě pro změnu poslali mail ze sklad.praha120@cpost.cz, že zásilku poslali na mou adresu v úterý, ale nic doteď nepřišlo:)
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    TOOMIX: chyba v matrixu ;)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Včera mi přišly dva balíčky, cena celkem 5$, razítko China Postu je 23.1.2013, takhle rychle se mi to líbí
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    MICA:
    PIERDUS:

    Vše co je potřeba doložit je napsané na Avízu (první stránka z těch 5ti)
    Pošli číslo zásilky a kouknu se ti, co je třeba doložit konkrétně :-)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    PIERDUS: tak možnosti máš tři.
    1. přijít si osobně a zásilku si vyclít na celním úřadu (v budově pošty Praha 120, Plzeňská). náklady: poplatek 96 ČP. Zásilku si odneseš na místě.
    2. zplnomocnit ČP aby za tebe zásilku vyclila. Cena 180 CZK a doručí ti jí až domu
    3. najít si jiného deklaranta (jinou firmu, která za tebe zásilku vyclí- např Kama) - Nedoporučuju u zásilek neobchodního charakteru. Je to dražší.

    + jestli bude vyměřeno clo DPH, tak ho budeš platit ve všech případech.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MICA: pokavad je udana castka na krabici, tak to neni treba a je to dle me i jeden z duvodu, proc se ti to sekne na celnici..
    MICA
    MICA --- ---
    PIERDUS: dej jim plnou moc, pokud chceš tak el. zásílání (Pozor, do počítáče to zadávaj retardovaný makakové co nejsou schopný pochopit, že člověk v ČR může použivat email s nečeskou doménou, takže radši pořádně zvýrazni .COM pokud používáš třeba gmail.com). A jako důvod jim napíšeš něco jako "Prohlašuji, že se jedná o zboží neobchodní povahy pro osobní potřebu". A t komu ještě chtěj nějakej doklad o zaplacení, já posílal většinou email z Paypalu vytisklej do PDFka.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PIERDUS: jde o to, co po nich chces, jestli se ti nechce na postu, tak doporucim zaslat plnou moc a vyjde te to komplet na 180 + dph z hodnoty zbozi, jestli chces zasilat oznameni, tak bych jim poslal i to, ale je to posta, tak muzes taky dopadnout takto :)

    [ POHODAVOLE @ Co vas sere??? Kdo vas sere ??? Aneb...1) ja 2) ja 3) ja 4) ti ostatni ]
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    Ahoj, pls jak mám postupovat, když mám balíček na celní poště a nemám dopředu vyřízenou žádnou žádost a nic podobného? Dnes mi přišlo 5ks A4 lejster a věru moc chytrý z toho nejsem. Jedná je o jednu hliníkovou tyč, kterou mám pro osobní účely pro testování. Cena zboží byla 61 USD včetně VAT. Poštovné bylo 47 USD. Mám tady možnost dát poště plnou moc, dále žádost o el. zasílání oznámení o příchodu zásilek z ciziny, kopii dokladu a předložení důvodu dovozu zboží. Díky moc.
    FINSON
    FINSON --- ---
    SKOKY: Díky moc!
    SKOKY: Nesledoval jsem to tady, tak jsem nevěděl vůbec...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam