• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    NYX: zajímavej dotaz. Zejtra se ti na to optám (teď už jsou všichni out of office :-)))
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    WICKPICK: ne tak rychle, vedatore :) nakupujes vyrobek, ktery prave v miste puvodu zdaneny nebyl nejakou mistni dani z prodeje/z pridane hodnoty atp., proto platis DPH u nas, to ze ho mame vysoke tri prdele je vec druha ...
    NYX
    NYX --- ---
    TABORACEK: To jsem zkousel, out of office pry :) a balicek je teprve na ceste, tak zjistuju dopredu jestli to uz treba nekdo neresil.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    NYX: zeptat se tech celniku?
    NYX
    NYX --- ---
    Jak na celniky v nasledujici situaci?

    Prislo mi zbozi - nefunkcni. Prodejce mi rekl, at ho vyhodim a ze posila nove. Otazka samozrejme je, jak u toho noveho zbozi neplatit clo/dph apod? Nasel jsem http://www.misantrop.info/jak-reklamovat-u-amazonu-neplatit-znovu-clo-ani-dph - coz ale predpoklada, ze posilam vadny kus zpet.
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    SKOKY: nebud zas takovej Mirek Dusin clovece. to s tou loupezi jsem rekl ja a za tim si stojim. a jestli si myslis ze tim ze budu volit nejakou konkretni stranu neco zmenim, tak jsi hodne naivni. Ja platim zbozi svymi zdanenymi penezi a nakupuji vyrobek radne zdaneny v miste puvodu. Cesky stat do tohoto procesu vstupuje jako nechutny vydriduch bez jakychkoliv opodstatnenych naroku. Tim bych tuhle debatu ukoncil...
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    SKOKY: kdyz si to po me poradne prectes, tak zjistis ze nikomu jsem nic takovyho nedoporucoval. Psal jsem jen o tom, ze to je zakonem stanovena loupez, ale komouse kuli tomu volit nepujdu:)

    Podobne jako povazuju za loupez (byt zakonem stanovenou) zdaneni vkladu na kypru, takze asi tak. Nicmene jasne jsem deklaroval ze obchazeni celniho rizeni je proti zakonu. Jestli to z mych drivejsich postu neni zrejme tak se omlouvam a priste budu psat jasneji...
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    TABORACEK: No lol. Píšeš že je to loupež, ale to že je loupež upravovat a padělat doklady už ti nevadí (teď neřešíme, jak moc velký je clo/dph..., prostě to je zákonem daný a řídit se tim musíme- Vadí-li ti to, jdi volit komunisty nebo ČSSD)

    WICKPICK: Jelikož zásilka není tvá, tak to vůbec nemusíš řešit. Převzít ji nemusíš. Teoreticky stačí napsat na sklad.praha120@cpost.cz že tu zásilku nechceš, ať jí vrátěj. A když nenapíšeš po stanovený lhůtě se vrátí sama. Odesílatel pak bude možná platit něco navíc aby ji dostal zpět.


    WICKPICK: možnost "zaškrtnout" DAR, se stejně netýká dražších zásilek. Pouze trochu zvětšuje limit pro výpočet cla/DPH. V tvém případě je to uplně jedno. A jestli si myslíš, že je celník/deklarant uplně blbej a nepozná že mobil v hodnotě 500 dolarů je deklarovanej na 8 dolarů
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    a mate nekdo zkusenost s odmitnutim/neprevzetim baliku? jak se potom uctuji naklady na odeslani nazpet? predpokladam ze to napalej tomu prodejci?
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    WICKPICK: Bohuzel se myslis, celnik vymeruje dan(clo) ze skutecne ceny baliku, jen se meni pravidla pro to, od jake castky se bude ktera cast platit. Jak jsem psal driv on si muze cenu toho baliku vycucat z prstu a zakon mu to umoznuje.

    To ze je to loupez za bileho dne, s tim souhlasim, nicmene nasi zvoleni zastupci si to odhlasovali.
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    PISTA1: ja si nic nemyslim,ja se jen ptam na vas nazor, jestli je moje domnenka spravna.
    TABORACEK: ja nerozporuju to ze je jejich postup ve shode s narizenim, ja si jen myslim ze to co delaji je loupez za bileho dne. A to s tou fakturou... moje domnenka zni ze pokud v baliku neni vlozena faktura prodejce s prodejni cenou a je to deklarovano jako GIFT, tak by mi celnik mel vymerit DPH maximalne z horni hranice taxy pro dar, coz je 45E. a dotaz byl polozen tak, jestli i vy ostatni to chapete stejne...
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    WICKPICK: fakt myslíš že oni sou tak blbý a ty jsi první člověk co to na ně zkouší, aby ti to sežrali ?!?!?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    WICKPICK: kdys byl naposled s pochodní u sněmovny? tak drž a plať
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    WICKPICK: Celnik nemusi brat v potaz fakturu, ale muze vymerit clo podle ceny obvykle na trhu, coz je cislo ktere si vicemene vycuca z prstu. Tedy to co ti provedli je naprosto legalni, naopak to co se chystas provest ty zavani prekrocenim zakona (soudim z toho co jsi tu napsal) (postih rekneme maly az zadny). Muzes to zkusit, ale nemuzu ti rict jestli mas sanci na uspech nebo ne, protoze to nevim a sam bych se tak trochu dopoustel nepravosti proti systemu:)
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    TOOMIX: opravdu chces na tuhle otazku odpoved? mam pocit ze statu platim na danich dost na to, aby se me pokousel okradat jeste na pozitcich koupenych za me tvrde vydelane a zdanene penize...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    WICKPICK: nebylo by jednodušší doplatit těch 1600,- na DPH, než obcházet zákon?
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    zdravim, Celnici mi kurvy zachytili balik s telefonem, cca 8000,-. Cinan napsal na obal jako ze GIFT. procetl jsem par diskuzi na tohle tema a chci se zeptat jestli tomu rozumim dobre. Pokud presvedcim cinana aby mi poslal obratem email o tom ze se jedne o dar a hodnota 8$ napsana na baliku je pouze cena postovneho a pokud obratem poslu poste prohlaseni o tom ze nemam k baliku zadne dalsi doklady, nauctujou mi clo a dan pouze z limitu pro dar, coz je 45E? A vzhledem k tomu ze doklady lze prilozit k mejlu jako PDF soubory, co mi zabrani abych si takovy darovaci email proste nevymyslel?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    jj, schopnost doručit balík s garancí D+1 nejméně za dva dny, se stává spíše statistickou jistotou...
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    NEVILL: nechval dne pred postakem...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    SKOKY: dobrý, teď jsem na to koukal, už na tom trackingu udělali update že to prý budou doručovat dnes, to vypadá vcelku nadějně... :O)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam