• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    MONROE: ehm, co to má společného s Poštou 120:-)
    ale asi podle data bych to viděl na reklamaci
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GHOSTDOG32: jak kdy... občas se stane, že teprve balík odesílají a on už je na celnici - nemají to úplně vymakaný
    GHOSTDOG32
    GHOSTDOG32 --- ---
    lidičky nevíte jak sledovat balík z USPS? ofiko sledování USPS nefunguje, vždycky se to zasekne na "Dispatched to Sort Facility" + "Acceptance" a na poště mi ten kód po zadání píše "Pro tento druh zásilek Česká pošta informace nezobrazuje." díky
    GAF
    GAF --- ---
    NYX: díky.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ale jestli v bateriích probleskuje plasma, tak asi budou tušit :o
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    GONDAR: sazba cle se liší od země a od výrobku. Můžu zítra zjistit přesně. Jinak když to upravíš, tak to nikdo teoreticky nepozná :-)
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    zdravim, prosim o radu. z hong kongu mi prisel balik, odesilatel z vlastni iniciativy napsal cenu $220. platil jsem $600. je to experimentalni adapter na fotak, takze na poste skutecnou cenu nemuzou tusit. nyni chteji potvrzeni/vypis z uctu. jak zjisti, ze si to clovek nevymyslel v textovem editoru/photoshopu ? a jaky je cca rozdil na clu u teto castky (DPH pripoctu).
    NYX
    NYX --- ---
    GAF: Kazdopadne pred tim 45. dnem na paypalu otevri dispute, popis tam situaci a napis to stylem ze to otviras jen pro jistotu kdyby to neprislo (dispute vidis jen ty a prodejce, paypal se tomu zatim nijak nevenuje). Zrovna pred par dny jsem neco podobneho resil a hned se veci daly do pohybu :-)

    A od otevreni dispute mas opet omezeny cas na uzavreni nebo eskalaci na claim (tam uz PP vstupuje do hry), tak to nepromeskej.
    GAF
    GAF --- ---
    Díkes. No je to divný, jo...
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    GAF: zajímavé, že dva měsíce nemaj věc na skladě i když to prodávaj :-)
    Jak psal TABORACEK, tak bez podacího čísla se nedá dělat nic. Předpokládám, že u zásilky za tuhle cenu to nebudou posílat jako ten nejlevnější balík, takže by to mělo mít dohledatelný podací číslo:-) Až ti ho daj, tak mi ho pošli a mrknu se ti na to. A jestli to pošlou jeko obyčejnej balík, tak se z toho na USpost dá alespoň zjisti, že to skutečně poslali , ale už žádné další informace z mezinárodní přepravy (ale alespoň něco bude :-)
    RHOLAS
    RHOLAS --- ---
    GAF: Bacha na termín pro dispute u PayPal, je to 45 dnů od zaplacení, pak už se s tebou nikdo z PayPalu bavit nebude
    GAF
    GAF --- ---
    Hah! Tak mi zrovna teď odpověděli. Je to u nich. Měli toho hrozně moc a neměli zboží. Prej to teprve pošlou a omlouvaj se... Ufff... Sakra, takže pak ještě ten měsíc tady v Čechách neeeeeeeeeeeeeee :D
    GAF
    GAF --- ---
    TABORACEK: no ty peníze mi už dávno odešly z účtu... nevím jestli se to dá ještě blokovat. Díky za to trackovací / podací číslo.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    GAF: No jestli se s tebou prodavajici odesilatel nebavi, tak podaci/trackovaci cislo asi jen tak nedostanes, a tudiz nemas sanci overit jestli to vubec odeslali, Takze ja bych se v tomhle pripade obratil na paypal a zablokoval ty penize. Oni to zablokuji a pak cekaji asi mesic na vyreseni toho dispute, ale pokud ma paypal co zablokovat, tak je celkem velka sance ze s tebou zacnou mluvit:)
    GAF
    GAF --- ---
    TABORACEK: jo, tak děkuju, já to půjdu udělat. Ale teda že podací číslo to chápu, ale *jaké* podací číslo? Jakože nějaké to v USA pod poštovním číslem tam něco...? Protože já ani nevím, jenom předpokládám, jestli to z USA teda vůbec odešlo už... nic :D
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    GAF: obavam se ze bez podaciho cisla ti skoky nepomuze. Bylo by fajn ho nejdriv vypacit z tech lidi ktery ti to prodali. Mimochodem, PayPal ma ficuru na zablokovani penez presne pro takovehle pripady, uz jsem to pouzil dvakrat a pokazde to zafungovalo:)
    GAF
    GAF --- ---
    Tak upřesnění, je to od 9.4 a mám jenom účtenku od PayPalu...
    GAF
    GAF --- ---
    Ahoj SKOKY, rád bych se přecejenom na tebe obrátil:

    Už to je asi měsíc a půl, ne-li dva co jsem si nechal poslat z USA ten balíček za asi sedm tisíc a nic. Mám nějakou šanci přes tebe (přes něaký úřad případně) vyhledat jak jsem na tom a kde to vázne, případně jestli ode mě někdo něco potřebuje / udělal jsem špatně něco atp...

    Poraď prosím. Údaje dodám do pošty, mám ale jenom jméno a původní email s objednávkou. Lidi z USA se taky neozývají (což je divný, předtim se mnou vedli čilou komunikaci).
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    SKOKY: tak to je jen pro EMS, u ostatních je to trochu déle :-)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    KALIBAN: tak doba celního řízení se do doby a kvality přepravy nepočítá :-)
    Záleží taky co všechno se potom dodá k zásilce jako podklady na vyclení. Jestliže jsou to nějaký vymyšlený hovadiny, tak je jasný, že to bude trvat déle. Ale průměrná doba na celní vyřízení je cca 2 dny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam