• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    GAF: No jestli se s tebou prodavajici odesilatel nebavi, tak podaci/trackovaci cislo asi jen tak nedostanes, a tudiz nemas sanci overit jestli to vubec odeslali, Takze ja bych se v tomhle pripade obratil na paypal a zablokoval ty penize. Oni to zablokuji a pak cekaji asi mesic na vyreseni toho dispute, ale pokud ma paypal co zablokovat, tak je celkem velka sance ze s tebou zacnou mluvit:)
    GAF
    GAF --- ---
    TABORACEK: jo, tak děkuju, já to půjdu udělat. Ale teda že podací číslo to chápu, ale *jaké* podací číslo? Jakože nějaké to v USA pod poštovním číslem tam něco...? Protože já ani nevím, jenom předpokládám, jestli to z USA teda vůbec odešlo už... nic :D
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    GAF: obavam se ze bez podaciho cisla ti skoky nepomuze. Bylo by fajn ho nejdriv vypacit z tech lidi ktery ti to prodali. Mimochodem, PayPal ma ficuru na zablokovani penez presne pro takovehle pripady, uz jsem to pouzil dvakrat a pokazde to zafungovalo:)
    GAF
    GAF --- ---
    Tak upřesnění, je to od 9.4 a mám jenom účtenku od PayPalu...
    GAF
    GAF --- ---
    Ahoj SKOKY, rád bych se přecejenom na tebe obrátil:

    Už to je asi měsíc a půl, ne-li dva co jsem si nechal poslat z USA ten balíček za asi sedm tisíc a nic. Mám nějakou šanci přes tebe (přes něaký úřad případně) vyhledat jak jsem na tom a kde to vázne, případně jestli ode mě někdo něco potřebuje / udělal jsem špatně něco atp...

    Poraď prosím. Údaje dodám do pošty, mám ale jenom jméno a původní email s objednávkou. Lidi z USA se taky neozývají (což je divný, předtim se mnou vedli čilou komunikaci).
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    SKOKY: tak to je jen pro EMS, u ostatních je to trochu déle :-)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    KALIBAN: tak doba celního řízení se do doby a kvality přepravy nepočítá :-)
    Záleží taky co všechno se potom dodá k zásilce jako podklady na vyclení. Jestliže jsou to nějaký vymyšlený hovadiny, tak je jasný, že to bude trvat déle. Ale průměrná doba na celní vyřízení je cca 2 dny
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    SKOKY: tak driv to bylo tak, ze jsem objednal ve pondeli, ve ctvrtek to preslo hranice do cech, pak se tri tedjny az dva mesice nic nedelo... tak jestli se to takhle zlepsilo, tak super :)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    KALIBAN: Tak při poslání z ciziny nejde jen o ČP, ale taky o poštu odesílatele. Když to bude posílat přes soukromé dopravce, tak to půjde rychle, ale ty národní pošty sou jiný. Pokusim se dneska najít sledování kvality zásilek a dát sem pár výsledků za 2012
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    Ja znad tu ceskou postu zase otestuju... protoze SKOKY to se mi zda jako naprosty scifi.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    GAF: JJ z US do ČR. Ale tam největší žrout času bude čekačka na volný letadlo + doprava po US pozemně
    GAF
    GAF --- ---
    SKOKY: teď nevím, jestli jsme se pochopili - z USA objednáno a jde do ČR ke mně. Jinak jediné co mám je kontakt na ně, je fakt, že bych se mohl nejdřív zeptat jich, jestli to v pořádku odešlo. Jdu to udělat. A díky za ochotu.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    GAF: s největší pravděpodobností to stojí někde v US. Předpokládám, že to nemáš jako zapsanou zásilku, takže to ani nepůjde dohledat. Jestli ne, tak mi pošli pošli podací číslo a kouknu se ti.
    Ve většině případech, když už se to dostane do letadla do Evropy, tak už se to většinou nikde nezadrhne (neberu P120 :-)
    GAF
    GAF --- ---
    Ahoj, mám dotaz, jsem trochu už díky tomuhle klubu informovaný a beru to sportovně, ale přesto: tři týdny od zaslání zboží z USA je pořád ještě "normální" čekací doba, že se z ČR nikdo ještě neozval, že to někde leží?
    NYX
    NYX --- ---
    tak mam odpoved. skoda.
    kdyby to slo postou, zkusil bych tu nefunkcni vec dat celnikum at ji zahodi sami, ale s fedexem to nepujde.

    ---

    Dobrý den,
    píšete správně, že u reklamací se používá režim pasivní zušlechťovací styk.
    Ve Vašem případě doporučuji domluvit se s prodejcem, že mu vadné zboží vrátíte. V takovém případě byste měl potvrzení o tom, že došlo k výměně zboží a nový kus by nebyl clen. Pro vrácení či prominutí cla je totiž nutné splnit následující podmínky: zboží nebylo používáno, s výjimkou počátečního použití nutného k zjištění vady a zboží je vyvezeno z celního území Společenství. Pokud obě podmínky nesplníte, clo nemůže být prominuto. Nehledě na to, že pokud si nefunkční kus ponecháte, můžete jej použít na součástky či nechat opravit.

    S pozdravem a přáním hezkého dne
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    SKOKY: Imho se ale na nezaplaceni cla v tomhle pripade moc tvarit nebudou, pokud ten rozbitej neposle zpatky, nebo alespon obradne nerozslape na celnici:)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    NYX: zajímavej dotaz. Zejtra se ti na to optám (teď už jsou všichni out of office :-)))
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    WICKPICK: ne tak rychle, vedatore :) nakupujes vyrobek, ktery prave v miste puvodu zdaneny nebyl nejakou mistni dani z prodeje/z pridane hodnoty atp., proto platis DPH u nas, to ze ho mame vysoke tri prdele je vec druha ...
    NYX
    NYX --- ---
    TABORACEK: To jsem zkousel, out of office pry :) a balicek je teprve na ceste, tak zjistuju dopredu jestli to uz treba nekdo neresil.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    NYX: zeptat se tech celniku?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam