• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    LUBANCZ: u DHL jsem doplacel vzdycky jenom clo, zadny extra poplatek jsem nikdy neplatil. Pravda v obou zminenych pripadech to DHL spatne vyclilo a uz 6 mesicu se to chlapci snazi reklamovat u celniho uradu ruzyne a dluzi mi asi litr, ale to je jina pohadka...
    LUBANCZ
    LUBANCZ --- ---
    dhl/fedex/tnt maj vetsinou cinsky vetsi obchody nasmlouvany, proto se stava ze ems vyjde na 20usd, kdezto velky spedicky klidne na 3usd. Bereme pravidelne od jednoho dodavatele nejaky zbozi pres DHL.. balik 1x0,5x0,5m, doruceni do 4dnu, vaha 14kg a platime 15usd (a ne, neni to rozpocitany do ceny zbozi) :)

DHL ma taky za celni zastoupeni +300kc, ale nech si tam napsat treba fotoramecek nebo mp4 player v hodnote 20usd a projde to vklidu ;)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TOOMIX: 25€, ať to nevypadá že se vyhybáš dani :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SKOKY: takže označit jako mobil za 26$ (19,5€) a doufat? :)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    TOOMIX: Tablet a mobil je něco trochu jinýho. Navíc když do dokladů napíše něco uplně jinýho a směšnou cenu 7 dolarů, tak to deklaranta trkne (zvláště když v RTG vidí tablet) a bude to řešit, pošle na sklad a už si v prdeli :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SKOKY: těch 199$ tam asi svítit nebude, ale abych nedopadnul jako s tabletem, kdy jsem musel na P120 řešit DPH :)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    NAVARA:
    TOOMIX:
    Sice jsi zavrhnul klasickou poštu, ale taky se vložim do debaty. Píšeš mobil za 200 dolarů. Sem si docela jistej, že u ČP při proclívání se mobily z Asie (Čína) moc neřešej, protože se předpokládá, že je to levná napodobenina. takže celník u RTG reaguje až na cca 4 ks v jednom balení. Bylo by potřeba aby teda na dokladech nesvítilo těch 199, ale ať tam napíšou něco menšího. Známej si asi před měsícem nechal dovážet z číny taky nějakej mobil (nevim už jakej ani cenu, ale nebyl to padělek ani uplně levnej krám, počítal s tím, že bude ČP platit clo/DPH a nakonec to prošlo bez ničeho.)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    NAVARA: Tak neříkám uplně nejlevnější listovní. Použít klasickou doporučenou zásilku.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SKOKY: levnější snad i jo, ale s trasovacím číslem apod?
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    NAVARA: proč si to posílat jako balík?? není listovní zásilka levnější?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    NAVARA: je to jedno, tablet za 89$ mi stopli, protože ten blbec číňan na to dal "RC Hobby 7$" :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TOOMIX: tak číňani občas píšou na obal nižší cenu, než je skutečná - a pak je jen na tobě, jestli to budeš riskovat - ale pan major to tu určitě čte ;)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    NAVARA: tak to abych vymyslel, jak jinak si ten Xiaomi Red Rice pořídim...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    add. poštovné - pro balík o váze 2,5kg z USA do CZE mi kalkulačka říká:
    DHL $55
    TNT $56
    USPS $61
    FedEx $79-96

takže v těch $24 bych moc nedoufal
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TOOMIX + poštovné

TOOMIX: celníci se neřídí googlem ;) navíc ten rozdíl je tak nepatrný, že než ti to sem dorazí, může to být třeba 155€
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ikdyž dle googlu 199 US$ = 149.657818 Euros, to bych byl pod limit, jelikož poštovný se tam napočítá ne?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    NAVARA: počítám navíc...

takže 199$, k tomu 40$ DPH, clo 3-11%, takže 6$ - 22$,

to dělá celkem
    199+40+6 = 245$
    nebo
    199+40+22 = 261$

kurva
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TOOMIX: nebude, FedEx si připočte 300 za proclení :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    NAVARA: teď jde o to, kolik mi vyměří FedEx nebo DHL. Pochybuju, že to bude stejná částka
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TOOMIX: kdyby to některá z těch společností rutině obcházela, tak by během okamžiku veškerej zahraniční provoz šel přes ně :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    NAVARA: FedEx mi taky asi napaří clo a DPH co?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    NAVARA: ajo...do píči
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TOOMIX: $199 je hore zaoukrouhlene už 150€, takže nebudeš platit jenom našich úžasných 21% daň (to tak jako tak, od 22€), ale ješte zaplatíš clo za elektroniku... a o těch $24 taky pochybuji
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    NAVARA: takže mobil za 199$ s dopravou DHL 24$ bude prostě 223$ a nic víc?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TOOMIX: DHL si necharguje za proclení, FedEx afaik 300 paušál
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    A při změně států se ty ceny taky mění. Navíc to není z USA ale z Číny, proto je to asi levnější
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TABORACEK: právě, že jsem si tam vybral dopravu do ČR a vyhodilo mi to tyhle ceny ;)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    TOOMIX: oba jsou stejne dobry, nikdy jsem s nimi nemel problem a naposilal jsem si toho haldu. Jen bych te upozornil, ze ty ceny ktere tam vidis pravdepodobne nebudou za mezinarodni dopravu, nebot za baliky s DHL z ameriky bezne platim kolem 50-70USD...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Jelikož jsem nenašel odpovídající auditko mému dotazu, předpokládám, že sem chodí lidé, kteří to budou vědět, a proto píšu sem.

Plánuju si objednat z ibuygou.com mobil. Jako dopravu mi to nabízí toto

Shipping type Transportation notes Shipping charge

DHL
    It takes around 3-7 days to get the parcel after the order is shipped out.
    US$ 24.000

FedEx
    It takes around 4-10 days to get parcel after the order is shipped out.
    US$ 35.000

EMS
    It takes around 9-25 days to get the parcel after the order is shipped out.
    US$ 34.500

Registered Airmail
    It takes around 15-30 business days to get the parcel( With tracking number )
    US$ 16.000

Airmail
    It takes around 20-40 business days to get the parcel(No tracking number),High valued items is not suggested for free shipping!!
    US$ 0.000

Poslední dvě možnosti hned zavrhuju, EMS asi taky, ale zajímá mě rozdíl mezi DHL a FedEx. Jde mi o pro a proti. Nechám si to poslat asi do práce, takže k dispozici budu 8-17h. S DHL zkušenosti nemám, a s FedEx mám jedinou, kladnou, zkušenost. Něco, na co bych si měl dát u těchle dvou druhů dopravy pozor? Díky
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    SPOBY: za boha si nemohu vzpomenout, ale tady je mail na vedoucí reklamací :-)
    Mikyskova.Stanislava@cpost.cz
    pošli mi když tak podací číslo. Kouknu ti na to
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam