• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    Sdílení zkuseností, postupů, rad, a nebo frustrace z komunikace s prislusnymi urady.
  • ŽÁDOST o elektronické oznámení o příchodu zásilek z ciziny - Stáhnout -urychlení procesu doručení zásilky o další kousek. Podepsat, oskenovat a poslat na email sklad.praha120@cpost.cz nebo na adresu na adresu Pošty Praha 120
    Pokud vám pošta vyměřila neoprávněně 180 kč, můžete podat elektronicky stížnost na ČOI ZDE. ČOI zas má ze zákona povinnost se tím zabývat.Podrobnosti viz nástěnka
  • rozbalit záhlaví
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    DURDIN: Zásilka přechází do vlastnictví adresáta až v okamžiku převzetí. Takže jestliže se zásilka někam zatoulala a odesílatel s adresátem ji považují za ztracenou a sami se vypořádají (vrácení peněz, zaslání nového kusu...) a po nějaké době se zásilka vrátí do poštovního oběhu, už to není tvoje (adresátova) starost. Ty odmítneš zásilku převzít (uhradit clo/DPH) a bude vrácena z5 odesílateli (kterému pošta naúčtuje jisté poplatky :-)
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    Nemáte zkušenosti s tím, když se balík z ciziny cestou ztratí, já "odstoupím od smlouvy" tj. prodejce mi vrátí peníze, třeba přes paypal. Pak po nespecifikovetelné, hodně dlouhé době, se někde zázračně objeví a najednou příjde přes českou poštu výměra DPH/CLA protože to stálo víc než 22E, jenže já to odmítnu zaplatit a zásilku převzít. Můžou to nějak vymáhat, musím ji přijmout, nebo jak v takovém případě správně postupovat, aby mě pak z toho nehonili exekutoři o miliony že jsem nezaplatil poště poplatek a celní dluh pár stovek...? Je to jen teoretický dotaz, upřímně si myslím, že se to už nikdy nenajde, ale i tak by mě to zajímalo :-)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    IAMDAVE: Tak tohle je na webu ČP (http://www.ceskaposta.cz/rady-a-navody/ocekavate-zasilku-ze-zahranici#cenik)

    Tabák a neznačené tabákové výrobky

    dovoz neznačených tabákových výrobků je dle zákona 353/2003 Sb., přípustný v množství nejvýše do 50 ks cigaret, nebo 25 ks doutníčků (o hmotnosti nejvýše 3g/ks), nebo 10 ks doutníků, nebo 50g tabáku ke kouření, nebo úměrná souprava těchto výrobků (pouze za předpokladu splnění podmínek daných ustanoveními čl. 25 – 27 Nařízení Rady (EHS) č. 1186/2009).
    V případě dovozu většího, než povoleného množství, je třeba pro informace k odbavení kontaktovat informační linku Celního úřadu Praha Ruzyně, odd. 023.1, která je v provozu každý pracovní den v době 8,00 – 15,30 hod. na tel. 257 019 256.

    Stejně si ale myslim, že nemají šanci tu zásilku najít, zvláště, když to bude jen jeden kg :-)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    IAMDAVE: Zdar, snažim se to někde najít. Ale, jestliže je to z EU, tak to nebude procházet RTG, takže nikdo nebude zjišťovat obsah zásilky. Navíc zásilky z Německa převážně pozemní cestou (kamion) do ČR.
    Až (jestli:-) najdu něco oficiálnějšího tak dám ještě vědět.
    IAMDAVE
    IAMDAVE --- ---
    Zdravím, mám otázku. Hledal jsem na celým internetu, psal i na celni spravu (zadna odpoved) a potrebuju se o necem ujistit. Pokud si objednam z Nemecka (EU) tabak ke koureni (do vodni dymky) a bude ho mene jak 1kg a pro osobni ucely, tak je vse ok? Nebo je to jen v pripade, kdy ja sam osobne si ho z toho Nemecka dovezu? V tom nemam porad jasno. Diky za odpoved.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    Ahoj , holka si objednala z ciny mobil, hodnota nejakych 100EUR, prisel ji nejaky dopis ze musi na urad celni a potrebuje prinest nejake dokuemnty. Prosim pekne mate s tim nekdo zkusenost? Jak docilit toho aby zaplatila co nejmene? Kolik to bude? Dekuji za rady, nemam s tim zkusenost a je to celkem nejasne, chci ji pomoci je cizinka.

    Dekuju
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    NINE_OF_NINE: díky moc.. eBay mi to nevím jak doručil kurýrem a nikdo už nic nechtěl poslat :-))) tak nice:-)
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    BESTIEVSAMETE: Klicove je hledat Praha 120 ne posta 120 :)
    Název pobočky: Praha 120
    PSČ:
    220 00
    Adresa pobočky:
    Plzeňská 290/139
    Košíře
    Praha

    Okres:
    Hlavní město Praha
    Kraj:
    Hlavní město Praha
    Kontakty:
    Telefon: 257 019 301
    Fax: 257 213 734

    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BESTIEVSAMETE: pošli nějakou aktuální fotku do mého populárního klubu a dám ti ho :)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Má prosím někdo kontakt přímej na proclívací poštu 120, Praha?
    Googlím jak ďas, ale asi jak sem vzteklá, tak mi to nejde :-D
    KORDA
    KORDA --- ---
    DURDIN: Jak kdy, jak co :)
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    Tak mě napadlo, pokud mám tracking number od balíku z mimo-eu, který po trackování končí u "sent to czech republic" a sledovací nástroj české pošty tohle číslo taky pochopí a ukazuje mi, že takový balík existuje, budou pokračovat ve sledování a updatne se mi to na stránkách ČP pokud to přijde do ČR, nebo zásilky doručované už v rámci ČR získají pak automatické jiné ID, takže se vůbec nedají dohledat po překročaní hranic?
    LUBANCZ
    LUBANCZ --- ---
    DOCKINEZ:
    TRAGED:
    to je klasickej dropshipping kterej dela vetsina ebay a ostatnich preprodejcu. Rozdil mezi cenou nakupu a konecnou cenou je jejich zisk (nebo maji procenta z prodeje). Popripade uvadeji nepravdivy info o zemi sidla/odeslani, aby kupujici nalakali na rychlejsi dopravu. Pravdu ma v tomhle pripade MIKEE.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    MIKEE: Jestli je to pres E-Bay a PayPal, tak by jsi IMO nejakou tu paku pouzit mohl. Zkus se obratit na ne a operuj prave s neuvedenim mista odesilani a zkusit pres ne vymamit slevu ve vysi cla.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MIKEE: diky, tohle je odpoved, kterou jsem potreboval.

    Jebu na to, o tech (snad) par stovek nezchudnu, ale priste si dam vetsi pozor.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    DOCKINEZ: Co se tyce dohody s celnikama, tak obavam se, ze predstavujes. Celniky vubec nezajima od koho jsi to koupil a zes byl spatne informovan. Pro ne proste prisla pres hranice EU zasilka a ted chtej vedet jakou ma hodnotu (a kdyz se jim nebude zdat tvuj odhad "tak deset korun", tak si ji odhadnou sami).
    Ten kdo te podvedl je ten prodejce, takze bych se zkusil hadat s nim a kompenzaci pripadnych nakladu DPH a cla, ale obavam se, ze ten uz te ma na haku ;)
    PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    DOCKINEZ: no to je extremne zajimavy! co dal?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Zmar vespolek. Chtel jsem se poptat, zda se nekomu nestalo, ze nakoupil zbozi v aukci (ebay, allegro...), zaplatil v ramci EU, tj. obcanovi EU na ucet u banky se sidlem v EU, ale zbozi samotne bylo v dobe vydrazeni fyzicky mimo EU, napr. v mym pripade v Singapuru. To v popisu aukce popsano nebylo. Odsud bylo poslano na adresu kupujiciho, ale budto byl prodejce kokot, ze zbozi neoznacil jako darek, nebo byli celnici mimoradne paranoidni, v kazdem pripade to aktualne vypada na "nutné doložení hodnoty zboží", pod cimz si predstavuju vopruz s celni spravou, samozrejme v zastoupeni Cesky posty, coz smrdi jeste vic (jenom za "uložení zásilky v dočasném skladu" si ti ksindli uctujou cca stovku).

    Nemate sajnu, jak ted postupovat? Zatloukat? Vytahnout na ne vypis z uctu a ebaye a snazit se ukazat, ze jsem zbozi kupoval a platil v ramci EU, takze s nejakym clem a dph at se jdou bodnout? Nebo si to cely predstavuju jak Hurvinek valku a vsechno je vlastne uplne jinak?

    /info na RC manii jsem si nastudoval, ale mam pocit, ze muj pripad je trochu specificky. Kdybych bral tablet nebo mobil primo odnekud z Ciny, tak v pripade vyhmatnuti nereknu ani popel, ale tady, kdyz jsem zbozi kupoval v dobry vire, ze prijde u EU, si pripadam fakt okradanej/

    Diky moc za pripadnou pomoc.
    LUBANCZ
    LUBANCZ --- ---
    PRDELOID: pravdu ma MIKEE, to jen tebe chteli cinani natahnout. Tak to je.

    TOOMIX: dhl posila ale vicemene jen pokud mas smlouvu a pokud cekas lepsi cenu, nez od UPS tak ani nedoufej. Jediny na co slysej je ze budes posilat desitky baliku. Pak se dostanes na ceny pod EMS.
    Posli to jako cennej balik ale prioritne (do tydne), tam je i tracking number.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam