• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    IAMDAVE
    IAMDAVE --- ---
    SKOKY: Tak ti děkuji převelice :-)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    IAMDAVE: tak oficiální ti nedám ani já :-)
    Zvednul sem svojí línou prdel a ptal se na to vedoucího celní deklarace. Kterej mi to pouze potvrdil. Jestliže je to oficiálně koupenej tabák v EU, tak už by si neměl nic platit. Navíc jak sem psal o tyhle zásilky se vůbec nikdo nezajímá při přepravě (o obsah ofc :-)
    IAMDAVE
    IAMDAVE --- ---
    SKOKY: Jo, tohle jsem taky nasel, ale nejsou to jen limity pro zasilky z tretich zemi? Navic, pokud si najdu zakon 353/2003 Sb. , tak tyhle limity tam proste nevidim (asi jsem slepej), tak nevim, kde to ČP vzala. A je mi jasny, ze se ty balicky nekontroluji, ale prece jenom bych to radeji udelal v ramci zakona :-) ... neoficialni potvrzeni mam napr. od www.nakupynemecko.cz (viz. http://blog.nakupynemecko.cz/dovoz-alkoholu-tabaku-z-nemecka/), ale proste rad bych to slysel od nekoho "oficialnejsiho" :-)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    DURDIN: Zásilka přechází do vlastnictví adresáta až v okamžiku převzetí. Takže jestliže se zásilka někam zatoulala a odesílatel s adresátem ji považují za ztracenou a sami se vypořádají (vrácení peněz, zaslání nového kusu...) a po nějaké době se zásilka vrátí do poštovního oběhu, už to není tvoje (adresátova) starost. Ty odmítneš zásilku převzít (uhradit clo/DPH) a bude vrácena z5 odesílateli (kterému pošta naúčtuje jisté poplatky :-)
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    Nemáte zkušenosti s tím, když se balík z ciziny cestou ztratí, já "odstoupím od smlouvy" tj. prodejce mi vrátí peníze, třeba přes paypal. Pak po nespecifikovetelné, hodně dlouhé době, se někde zázračně objeví a najednou příjde přes českou poštu výměra DPH/CLA protože to stálo víc než 22E, jenže já to odmítnu zaplatit a zásilku převzít. Můžou to nějak vymáhat, musím ji přijmout, nebo jak v takovém případě správně postupovat, aby mě pak z toho nehonili exekutoři o miliony že jsem nezaplatil poště poplatek a celní dluh pár stovek...? Je to jen teoretický dotaz, upřímně si myslím, že se to už nikdy nenajde, ale i tak by mě to zajímalo :-)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    IAMDAVE: Tak tohle je na webu ČP (http://www.ceskaposta.cz/rady-a-navody/ocekavate-zasilku-ze-zahranici#cenik)

    Tabák a neznačené tabákové výrobky

    dovoz neznačených tabákových výrobků je dle zákona 353/2003 Sb., přípustný v množství nejvýše do 50 ks cigaret, nebo 25 ks doutníčků (o hmotnosti nejvýše 3g/ks), nebo 10 ks doutníků, nebo 50g tabáku ke kouření, nebo úměrná souprava těchto výrobků (pouze za předpokladu splnění podmínek daných ustanoveními čl. 25 – 27 Nařízení Rady (EHS) č. 1186/2009).
    V případě dovozu většího, než povoleného množství, je třeba pro informace k odbavení kontaktovat informační linku Celního úřadu Praha Ruzyně, odd. 023.1, která je v provozu každý pracovní den v době 8,00 – 15,30 hod. na tel. 257 019 256.

    Stejně si ale myslim, že nemají šanci tu zásilku najít, zvláště, když to bude jen jeden kg :-)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    IAMDAVE: Zdar, snažim se to někde najít. Ale, jestliže je to z EU, tak to nebude procházet RTG, takže nikdo nebude zjišťovat obsah zásilky. Navíc zásilky z Německa převážně pozemní cestou (kamion) do ČR.
    Až (jestli:-) najdu něco oficiálnějšího tak dám ještě vědět.
    IAMDAVE
    IAMDAVE --- ---
    Zdravím, mám otázku. Hledal jsem na celým internetu, psal i na celni spravu (zadna odpoved) a potrebuju se o necem ujistit. Pokud si objednam z Nemecka (EU) tabak ke koureni (do vodni dymky) a bude ho mene jak 1kg a pro osobni ucely, tak je vse ok? Nebo je to jen v pripade, kdy ja sam osobne si ho z toho Nemecka dovezu? V tom nemam porad jasno. Diky za odpoved.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    Ahoj , holka si objednala z ciny mobil, hodnota nejakych 100EUR, prisel ji nejaky dopis ze musi na urad celni a potrebuje prinest nejake dokuemnty. Prosim pekne mate s tim nekdo zkusenost? Jak docilit toho aby zaplatila co nejmene? Kolik to bude? Dekuji za rady, nemam s tim zkusenost a je to celkem nejasne, chci ji pomoci je cizinka.

    Dekuju
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    NINE_OF_NINE: díky moc.. eBay mi to nevím jak doručil kurýrem a nikdo už nic nechtěl poslat :-))) tak nice:-)
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    BESTIEVSAMETE: Klicove je hledat Praha 120 ne posta 120 :)
    Název pobočky: Praha 120
    PSČ:
    220 00
    Adresa pobočky:
    Plzeňská 290/139
    Košíře
    Praha

    Okres:
    Hlavní město Praha
    Kraj:
    Hlavní město Praha
    Kontakty:
    Telefon: 257 019 301
    Fax: 257 213 734

    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BESTIEVSAMETE: pošli nějakou aktuální fotku do mého populárního klubu a dám ti ho :)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Má prosím někdo kontakt přímej na proclívací poštu 120, Praha?
    Googlím jak ďas, ale asi jak sem vzteklá, tak mi to nejde :-D
    KORDA
    KORDA --- ---
    DURDIN: Jak kdy, jak co :)
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    Tak mě napadlo, pokud mám tracking number od balíku z mimo-eu, který po trackování končí u "sent to czech republic" a sledovací nástroj české pošty tohle číslo taky pochopí a ukazuje mi, že takový balík existuje, budou pokračovat ve sledování a updatne se mi to na stránkách ČP pokud to přijde do ČR, nebo zásilky doručované už v rámci ČR získají pak automatické jiné ID, takže se vůbec nedají dohledat po překročaní hranic?
    LUBANCZ
    LUBANCZ --- ---
    DOCKINEZ:
    TRAGED:
    to je klasickej dropshipping kterej dela vetsina ebay a ostatnich preprodejcu. Rozdil mezi cenou nakupu a konecnou cenou je jejich zisk (nebo maji procenta z prodeje). Popripade uvadeji nepravdivy info o zemi sidla/odeslani, aby kupujici nalakali na rychlejsi dopravu. Pravdu ma v tomhle pripade MIKEE.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    MIKEE: Jestli je to pres E-Bay a PayPal, tak by jsi IMO nejakou tu paku pouzit mohl. Zkus se obratit na ne a operuj prave s neuvedenim mista odesilani a zkusit pres ne vymamit slevu ve vysi cla.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MIKEE: diky, tohle je odpoved, kterou jsem potreboval.

    Jebu na to, o tech (snad) par stovek nezchudnu, ale priste si dam vetsi pozor.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam