• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SKOKY: mno, tak prej máme akorát doložit, že jsme to teda fakt odesílali my. protože na balíku je zpáteční adresa P.O.BOX a ne sídlo nebo provozovna firmy. a pak by t mělo být ok.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    AOTEAROA: Tak tohle je nějakej renonc. Odpověz na ten mail, kde jim to přiblížíš. Měli by to normálně poslat do vnitřní sítě bez čehokoliv. Takže to do skladu vůbec nemělo jít.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ADAM: uvidíme, šéf tam zítra zavolá, aby šli do prdele :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    jo, mě se to stalo. dokonce trvali na podání JSD což stojí min 700kč (protože adresátem je právniceká osoba).

    napsal jsem, ať si to strčí do prdele.
    asi po měsíci jsem to našel ve schránce :-)
    asi nevěděli, co s tím, když to neměli kam vrátit.

    nicméně v mém případě to byla polská pošta. netušil jsem, že i ta česká dokáže být takto blbá...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    prosím o radu

    pracuju ve firmě, kde odesíláme z Prahy spoustu balíčků s malými výrobky, je to taková USB klíčenka. když posíláme mimo EU, je každá zásilka vybavena celním prohlášením CN22, kde je uvedeno, že hodnota jednoho předmětu je 19 USD, v zásilce bývá jeden nebo dva výrobky obvykle.

    teď se nám jedna zásilka z Norska (není v EU) vrací, protože se ji nepodařilo doručit. v zásilce byly dva předměty, tedy celká hodnota 38 USD.

    Pošta 120 nám ale poslala "Oznámení o příchodu zásilky ze zahraničí". To je normální??? když se mi vrací moje vlastní zásilka, tak ji musím proclít nebo co? to je snad totální blbost, ne?

    přiložili fotku zásilky, je tam normálně můj štítek co jsem tam lepila a adresát je přelepen ofiko samolepkou "Retour" a samolepkou kde je zatrženo "Adresát neznámý" nebo tak něco.

    setkali jste se s tím někdy?
    IAMDAVE
    IAMDAVE --- ---
    SKOKY: Tak ti děkuji převelice :-)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    IAMDAVE: tak oficiální ti nedám ani já :-)
    Zvednul sem svojí línou prdel a ptal se na to vedoucího celní deklarace. Kterej mi to pouze potvrdil. Jestliže je to oficiálně koupenej tabák v EU, tak už by si neměl nic platit. Navíc jak sem psal o tyhle zásilky se vůbec nikdo nezajímá při přepravě (o obsah ofc :-)
    IAMDAVE
    IAMDAVE --- ---
    SKOKY: Jo, tohle jsem taky nasel, ale nejsou to jen limity pro zasilky z tretich zemi? Navic, pokud si najdu zakon 353/2003 Sb. , tak tyhle limity tam proste nevidim (asi jsem slepej), tak nevim, kde to ČP vzala. A je mi jasny, ze se ty balicky nekontroluji, ale prece jenom bych to radeji udelal v ramci zakona :-) ... neoficialni potvrzeni mam napr. od www.nakupynemecko.cz (viz. http://blog.nakupynemecko.cz/dovoz-alkoholu-tabaku-z-nemecka/), ale proste rad bych to slysel od nekoho "oficialnejsiho" :-)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    DURDIN: Zásilka přechází do vlastnictví adresáta až v okamžiku převzetí. Takže jestliže se zásilka někam zatoulala a odesílatel s adresátem ji považují za ztracenou a sami se vypořádají (vrácení peněz, zaslání nového kusu...) a po nějaké době se zásilka vrátí do poštovního oběhu, už to není tvoje (adresátova) starost. Ty odmítneš zásilku převzít (uhradit clo/DPH) a bude vrácena z5 odesílateli (kterému pošta naúčtuje jisté poplatky :-)
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    Nemáte zkušenosti s tím, když se balík z ciziny cestou ztratí, já "odstoupím od smlouvy" tj. prodejce mi vrátí peníze, třeba přes paypal. Pak po nespecifikovetelné, hodně dlouhé době, se někde zázračně objeví a najednou příjde přes českou poštu výměra DPH/CLA protože to stálo víc než 22E, jenže já to odmítnu zaplatit a zásilku převzít. Můžou to nějak vymáhat, musím ji přijmout, nebo jak v takovém případě správně postupovat, aby mě pak z toho nehonili exekutoři o miliony že jsem nezaplatil poště poplatek a celní dluh pár stovek...? Je to jen teoretický dotaz, upřímně si myslím, že se to už nikdy nenajde, ale i tak by mě to zajímalo :-)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    IAMDAVE: Tak tohle je na webu ČP (http://www.ceskaposta.cz/rady-a-navody/ocekavate-zasilku-ze-zahranici#cenik)

    Tabák a neznačené tabákové výrobky

    dovoz neznačených tabákových výrobků je dle zákona 353/2003 Sb., přípustný v množství nejvýše do 50 ks cigaret, nebo 25 ks doutníčků (o hmotnosti nejvýše 3g/ks), nebo 10 ks doutníků, nebo 50g tabáku ke kouření, nebo úměrná souprava těchto výrobků (pouze za předpokladu splnění podmínek daných ustanoveními čl. 25 – 27 Nařízení Rady (EHS) č. 1186/2009).
    V případě dovozu většího, než povoleného množství, je třeba pro informace k odbavení kontaktovat informační linku Celního úřadu Praha Ruzyně, odd. 023.1, která je v provozu každý pracovní den v době 8,00 – 15,30 hod. na tel. 257 019 256.

    Stejně si ale myslim, že nemají šanci tu zásilku najít, zvláště, když to bude jen jeden kg :-)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    IAMDAVE: Zdar, snažim se to někde najít. Ale, jestliže je to z EU, tak to nebude procházet RTG, takže nikdo nebude zjišťovat obsah zásilky. Navíc zásilky z Německa převážně pozemní cestou (kamion) do ČR.
    Až (jestli:-) najdu něco oficiálnějšího tak dám ještě vědět.
    IAMDAVE
    IAMDAVE --- ---
    Zdravím, mám otázku. Hledal jsem na celým internetu, psal i na celni spravu (zadna odpoved) a potrebuju se o necem ujistit. Pokud si objednam z Nemecka (EU) tabak ke koureni (do vodni dymky) a bude ho mene jak 1kg a pro osobni ucely, tak je vse ok? Nebo je to jen v pripade, kdy ja sam osobne si ho z toho Nemecka dovezu? V tom nemam porad jasno. Diky za odpoved.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    Ahoj , holka si objednala z ciny mobil, hodnota nejakych 100EUR, prisel ji nejaky dopis ze musi na urad celni a potrebuje prinest nejake dokuemnty. Prosim pekne mate s tim nekdo zkusenost? Jak docilit toho aby zaplatila co nejmene? Kolik to bude? Dekuji za rady, nemam s tim zkusenost a je to celkem nejasne, chci ji pomoci je cizinka.

    Dekuju
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    NINE_OF_NINE: díky moc.. eBay mi to nevím jak doručil kurýrem a nikdo už nic nechtěl poslat :-))) tak nice:-)
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    BESTIEVSAMETE: Klicove je hledat Praha 120 ne posta 120 :)
    Název pobočky: Praha 120
    PSČ:
    220 00
    Adresa pobočky:
    Plzeňská 290/139
    Košíře
    Praha

    Okres:
    Hlavní město Praha
    Kraj:
    Hlavní město Praha
    Kontakty:
    Telefon: 257 019 301
    Fax: 257 213 734

    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BESTIEVSAMETE: pošli nějakou aktuální fotku do mého populárního klubu a dám ti ho :)
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Má prosím někdo kontakt přímej na proclívací poštu 120, Praha?
    Googlím jak ďas, ale asi jak sem vzteklá, tak mi to nejde :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam