• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    Sdílení zkuseností, postupů, rad, a nebo frustrace z komunikace s prislusnymi urady.
  • ŽÁDOST o elektronické oznámení o příchodu zásilek z ciziny - Stáhnout -urychlení procesu doručení zásilky o další kousek. Podepsat, oskenovat a poslat na email sklad.praha120@cpost.cz nebo na adresu na adresu Pošty Praha 120
    Pokud vám pošta vyměřila neoprávněně 180 kč, můžete podat elektronicky stížnost na ČOI ZDE. ČOI zas má ze zákona povinnost se tím zabývat.Podrobnosti viz nástěnka
  • rozbalit záhlaví
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    NOGEEK: Pan major nebude potesen. Hospodarska trestna cinnost se vyplaci az od radu stovek milionu, cokoli nizsiho je vic skody nez uzitku ;)
    MICA
    MICA --- ---
    NOGEEK: ehm ehm ehm ;) Hlavně počítej s tim, že celníci (a hlavně celnice bejvaj nevíc šťouravý dle mojí statistiky :D) nejsou hloupí.
    Pokud se jim bude zdát cena příliš mimo a obzvláště pokud půjde o výrobek od některého z odesílatelů na černé listině (např. HobbyKing), tak si cenu zkusej najít na netu a budou tě prudit.
    NOGEEK
    NOGEEK --- ---
    Zdravím zkoušeli jste někdo fakt fejkovat ceny na těch vypisech z uctu? Mě jde o 300 ale stejne.
    MICA
    MICA --- ---
    SKOKY: Super, už se nebudu muset jezdit nechat vojebávat přes celou Prahu :D
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    PISKVOR: Tak ČP už převáží většinu materiálu kamionama a těch kolejovejch hal tam má víc :-) Škoda, že už nemáme to letadlo mezi Prahou a Brnem :-D
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SKOKY: Cože, ten vlečkovej systém se ruší? No když myslej...to bude jak na Smíchově, kde se v '85 zrušila smyčka, aby se v '98 slavně zase vybudovala.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    PISKVOR: Tak oni se budou dělat velký přestavby a s největší pravděpodobností P120 šoupnou do bývalé kolejové haly, která je hned v té nejbližší části k metru, kde se udělá nový vchod pro veřejnost.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SKOKY: Nooooo! Sice je to vzdusnou carou tri sta metru od metra, ale fskutcnosti dvacetiminutova prochazka (protoze tu debilni postu obejdete ze *vsech ctyr* stran).
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    Do komplexu pošty Praha 022 (Malešice)
    ADITU
    ADITU --- ---
    kam?
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    Takový malý neoficiální drb. P120 se bude stěhovat (bohužel :-(
    LAHVI
    LAHVI --- ---
    ok, moc diky za reakce
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    LAHVI:
    Zdar nemám moc čas, ale v rychlosti z webu:
    EMS není možná:
    Maximální rozměry Žádný z rozměrů zásilky nesmí přesáhnout 150 cm a součet délky a největšího obvodu měřeného v jiném směru než délka nesmí přesáhnout 300 cm.
    U tebe to je 310 cm

    obyčejný a cenný balík taky ne:
    Maximální rozměry Žádný z rozměrů zásilky nesmí přesáhnout 200 cm nebo součet všech tří rozměrů nesmí přesahovat 300 cm*. (do podmínek pro Kanadu se mi nechce koukat :-)

    Hold to máš moc velký a nevejde se to do letadla :-D

    ADAM
    ADAM --- ---
    - zavolej si na infolinku pošty, ne? 
    ale pokud ti to píše kalkulátor, tak to na 99% opravdu nepůjde.

    - nic než prohlášení CN22 vyplňovat nemusíš. VDD určitě ne.

    - 800kč za vystavení 1celního dokladu je běžná cena

    - posílám stovky balíčků mimo EU měsíčně.

    - zajimavé možnosti posílání do zahraničí nabízí czbalik.cz

    - já ti to umím poslat fedexem. bohužel rozměrová hmotnost je 51kg, čili je to cena jako za 51kg těžkej balík. což je 5000 za priority (2 dny), nebo 4000 za economy (5 dnů)
    LAHVI
    LAHVI --- ---
    omlouvam se mozne OT, ale verim, ze mi zde muze nekdo pomoct.

    Chci, jakozto firma, vyvezt zbozi do Kanady a potreboval bych spocitat cenu postovneho u Ceske posty.
    Balik ma rozmery 120x60x35cm, vaha 18kg, hodnota zbozi cca 185,-EUR (bez DPH a transportu) - kdyz toto zadam do kalkulatoru zasilek, tak mi pise, ze to nelze spocitat, resp. zadani neodpovida zadny produkt Cpost. Kdyz udaje upravim (nejdelsi rozmer na 110cm a hodnotu do 3.500Kc), tak uz mi neco vypadne.
    Prohlizel jsem nejake dalsi dokumenty ohledne EMS a Standardniho baliku a podle me by to melo vse jit i s tema puvodnima rozmerama a nejake omezeni ohledne hodnoty zasilky jsem nenasel nikde.

    Proto se tedy ptam:
    - muzu takovyto balik normalne Ceskou postou poslat? Kolik by to asi tak stalo?:)
    - musim mit pro tuto zasilku vystaveny vyvozni doprovodny doklad (VDD) anebo staci jen vyplnit u Cpost to jejich celni prohlaseni? Nekde jsem cetl, ze kdyz je hodnota zbozi do nejake vyse (1.000,-EUR?), tak se VDD snad vystavovat nemusi. Jini mi zase rikaji, ze je dobre to vystavit vzdy.
    - u jedne firmy mi nabidli cenu za vystaveni VDD cca 800,-Kc - je to adekvatni cena? anebo je normalni clovek schopny si to VDD vystavit sam?:)

    nema tu nekdo prosim s vyvozem zbozi mimo EU Cesko postou zkusenosti?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SKOKY: mno, tak prej máme akorát doložit, že jsme to teda fakt odesílali my. protože na balíku je zpáteční adresa P.O.BOX a ne sídlo nebo provozovna firmy. a pak by t mělo být ok.
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    AOTEAROA: Tak tohle je nějakej renonc. Odpověz na ten mail, kde jim to přiblížíš. Měli by to normálně poslat do vnitřní sítě bez čehokoliv. Takže to do skladu vůbec nemělo jít.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ADAM: uvidíme, šéf tam zítra zavolá, aby šli do prdele :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    jo, mě se to stalo. dokonce trvali na podání JSD což stojí min 700kč (protože adresátem je právniceká osoba).

    napsal jsem, ať si to strčí do prdele.
    asi po měsíci jsem to našel ve schránce :-)
    asi nevěděli, co s tím, když to neměli kam vrátit.

    nicméně v mém případě to byla polská pošta. netušil jsem, že i ta česká dokáže být takto blbá...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    prosím o radu

    pracuju ve firmě, kde odesíláme z Prahy spoustu balíčků s malými výrobky, je to taková USB klíčenka. když posíláme mimo EU, je každá zásilka vybavena celním prohlášením CN22, kde je uvedeno, že hodnota jednoho předmětu je 19 USD, v zásilce bývá jeden nebo dva výrobky obvykle.

    teď se nám jedna zásilka z Norska (není v EU) vrací, protože se ji nepodařilo doručit. v zásilce byly dva předměty, tedy celká hodnota 38 USD.

    Pošta 120 nám ale poslala "Oznámení o příchodu zásilky ze zahraničí". To je normální??? když se mi vrací moje vlastní zásilka, tak ji musím proclít nebo co? to je snad totální blbost, ne?

    přiložili fotku zásilky, je tam normálně můj štítek co jsem tam lepila a adresát je přelepen ofiko samolepkou "Retour" a samolepkou kde je zatrženo "Adresát neznámý" nebo tak něco.

    setkali jste se s tím někdy?
    IAMDAVE
    IAMDAVE --- ---
    SKOKY: Tak ti děkuji převelice :-)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    IAMDAVE: tak oficiální ti nedám ani já :-)
    Zvednul sem svojí línou prdel a ptal se na to vedoucího celní deklarace. Kterej mi to pouze potvrdil. Jestliže je to oficiálně koupenej tabák v EU, tak už by si neměl nic platit. Navíc jak sem psal o tyhle zásilky se vůbec nikdo nezajímá při přepravě (o obsah ofc :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam