• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    ANDR3_I: ja te naprosto chapu, me tehdy takhle vytocila castka, co si nauctoval aramex:)
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    DOBYTEK: já si z toho obchodu z Austrálie posílám věci už léta, vždy do US, poslední tři měsíce do ČR, celkem 4 objednávky a pokaždý byl s UPS strašnej problém, něco posrali nebo mě okradli, věčně volaj mýmu šéfovi z práce i když ten s objednávkama nemá nic společnýho atd. Vždycky to reklamuju několik dnů a pokaždý to poserou znova. To radši půjdu do pekla a zpátky než jim dát jedinou moji pracně vydělanou korunu. Omlouvám se za ten slovník ale muselo to už dneska ven :)
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    no, zlom vaz, ja to pesky podstoupila jednou a priste bych radsi asi zaplatila ups :) ale tak ty usetris jednu cestu pro papiry, co uz mas, a ja to mela ozvlastnene prave blbeckem na prepazce. kdyztak si to zbozi radne zarad podle tabulek, at jim to usnadnis, a v nejhorsim se nech poslat k vedoucimu smeny
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    DOBYTEK: tenhle tejden mi vzali ridicak takze mam smulu :D

    papiry mi UPS poslali ale jsou to totalni k*eteni, proto si to taky uz chci proclit sama :/

    moc dekuju za info
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    ANDR3_I: nepojedes, jinde nez na ruzyni to podle meho nejde. jen si vem auto, pesky je to docela daleko ke skladum, vyzvedni si na ups papiry a modli se, aby na prepazce nesedel kreten, co se rozhodne, ze ustni celni prohlaseni nelze.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    vim ze to sem tak uplne nepatri ale jsem si jista ze tu mam nejvetsi sanci na odpoved :) prisla mi zasilka z Australie pres UPS, chci si to vyclit sama, volala jsem na CU na Prahu 5 a nejsou mi schopny rict kam to muzu jit vyclit, na Ruzyni to uz dve hodiny nikdo nezveda. Nepojedu na tu Ruzyn zbytecne?? Diky moc
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    312_FORREST: tak když je na balíku cena 40, v čem je problém? MS paint snad v pc máš, ne?
    MVEK
    MVEK --- ---
    312_FORREST: Jedná se tedy o nabídku zastoupení ČP v celním řízení a o nabízku vyřizování elektronicky (případně i s přiloženou plnou mocí pro budoucí zásilky)?

    Pokud ano, tak nemůžu říct u elektroniky, ale tam by to mělo být snad lepší. Vloni touto dobou jsem čekal asi 2-3 týdny, než jsme to elektronicky vyřídili a dostal jsem na lokální poštu balíček, šlo o zlatý (snad:-)) prstýnek z Jižní Koreje, na který odesílatel napsal, že jde o "accessories" a cenu netuším, ale myslím, že taky nižší, já poctivě přiznal výpisem z jejich systému a z banky z platební karty, kolik jsem platil.
    Nikdo se mě už na nic neptal a na výsledek si nepamatuji, ale vím, že kromě těch 150-200 nebo kolik za zastoupení jsem platil něco podivného (jako odhadl jsem to správně, ale dílčí čísla mi nějak nehrála, jako že něco tam chybělo nebo co).
    312_FORREST
    312_FORREST --- ---
    Díky. Čekal jsem tedy méně. No jo no. A časově?
    WABICEK
    WABICEK --- ---
    312_FORREST: cca 2 litry
    312_FORREST
    312_FORREST --- ---
    Tak se mi taky "poštěstilo" a přišel mi dopis že mám balíček na stodvacítce. Mám doložit jak jsem to zaplatil. Chápu ofotím Paypal. Ale tím asi začnou problémy. Jak jsem koukal na to co mi ofotili, tak je tam cena 40 dolarů. Zásilka stála 310. Jsou v tom dva mobily. Na kšeft to nechci, je ot pro mě, takže osobní potřeba předpokládám.
    Proč píšu? Jestli je někdo schopný přibližně odhadnout kolik budu platit. Jak jsem pochopil tak CLO ne, ale DPH a pak asi budou chtít něco za řízení.
    Díky.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SKOKY: přecházíš k celníkům? :)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    Odpracováno 6 let a 220 kalendářních dnů a tím moje éra k dnešnímu dni na P120 končí!! Juchůů :-D
    WABICEK
    WABICEK --- ---
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    promiňte stupidní dotaz, který sem možná moc nepatří.. ale nevíte někdo, jak je to s dovozem sazenic ze zahraničí? (asie) teď jsem něco vygooglil nějaké rostlinolékařské osvědčení.. bez toho to asi nejde, že? na webu státní zemědělské a potravinářské inspekce je hromada článků o potravinách.. ale možná bude nejlepší jim napsat?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    SKOKY: info@cpost.cz - kam to spadne potom... :)
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    KID_MCHUTT: ale kam to budeš psát. Napiš to na info P120 a odpověď bude: "Zásilku jsme poslali k dalšímu zpracování."
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    SKOKY: na druhou stranu, pošťouchnutí neuškodí :) Mně to taky viselo 14 dní v luftě...
    SKOKY
    SKOKY --- ---
    MAJKA: Tak to není chyba P120. Ta zásilku odeslala na další provozovnu 25.06.2016 04:19:33.
    Bohužel RR zásilky ze zahraničí, už nemají žádné další trackování na sběrných uzlech (až při nasnímání na pochůzku je poslední track), takže je nedohledatelná. S největší pravděpodobností bude chyba na doručovací poště.

    MAJKA
    MAJKA --- ---
    KID_MCHUTT: Díky za tip, zkusím to :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam