• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    MICA
    MICA --- ---
    TEAPACK: Přirážka je "2% z celkové částky cla a daní; min. 550.00 Kč a max. 2,000.00 Kč" + DPH a clo
    Pokud to máš do Zdib blízko, tak levnějc vyjde nechat si na místě u nějaký firmy vyplnit JSDčko (před rokem mě to vyšlo na 300,-Kč) a proclít si to sám.
    Já osobně si už vyplňuju JSD sám a jediný co mě to stojí je čas na celnici.
    FINSON
    FINSON --- ---
    BLONDYNKA: Jsem si téměř jist, že není: http://www.cordura.com/
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    VACA: není to náhodou corduroy? Pač to znamená manšestr...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TEAPACK: kupoval jsem tablet, rok a půl zpátky s DHL dopravou. Pětikilo poplatek a 1100 dph
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Ahoj, máte někdo zkušenosti s proclíváním u DHL? Už mi poslali avízo, že mám u nich balík s hromadou elektro součástek co se musí proclít. Mimochodem podle ceníku to vypadá, že minimální přirážka za to, že ten balík dorazí, je 850 Kč, takže ten kyselej ksicht na poště a stovka k tomu nakonec nebude tak špatný...
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    lehce OT: Když chci poslat něco na dobírku na Slovensko, jakou mám vyplnit poukázku/složenku? Existuje nějaký ekvivalent naší klasické potvory růžové? Platbu chci dostat na účet v české bance
    VACA
    VACA --- ---
    děkuji za odpovědi.

    TEAPACK: tak sem se tam prodíral tim seznamem. Nějak se mi nepodařilo najít/pochopit za co pokládaj celníci batoh. Nicméně i když vyberu nějakou položku (textil/ostatni/ostatni/ostatni, az nakonec toho "nekončícího stromu" zbylo jen ostatni.:) Stejně jsem nedostal to procento..
    Ale to nakonec asi nevadí. Protože
    ADAM: takovejhle odhad mi vlastně stačí. V tom případě i s poštovným, připočítat 5% (ať počítám s horší variantou) a k tomu pak 21%..

    Děkuji moc!
    ADAM
    ADAM --- ---
    clo je vetsinou 0%, max 5%.
    to klidne zanedbej.

    dph je 21%
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    VACA: zkus si ho najít tady:
    Taric CZ | Celní správa ČR
    https://www.celnisprava.cz/cz/aplikace/stranky/taric-cz.aspx

    Když si rozklikneš ty tři tečky u "(33) Nomenklatura zboží:", tak se ti otevře kompletní seznam věcí které spadají do cla + konkrétní sazby cla ;)
    VACA
    VACA --- ---
    Ahoj prosimvás jak nahrubo odhadnout clo+dph ze států, na batoh z cordury (takže nějaká syntetika) + v tom balíku i nějaké příslušenství k tomu batohu. Takže šitý výrobky též ze syntetiky...

    Našel jsem tenhle vzorec:
    CLO = x% z (hodnota zboží + poštovné)
    DPH = x% z (hodnota zboží + poštovné + CLO)

    ale nevím kde získat kolik % na ten danej produkt.

    Hledal jsem na správě, ale kompletně jsem se v tom ztratil, nevim jestli to má bejt "nekonečná syntetická vlákna", nebo "střihaná", jaká kategorie prostě. Když jsem si zkusil jen tak něco vybrat, tak na mě vyskočilo nějaký dlouhý součíslí, jakože kód té kategorie... ALe s tím už jsem dál nedokázal, nepodařilo se mi zjistit kolik teda % na ty skupiny je.
    Narazil jsem i na nějakej kalkulátor, ten mi teda jednak nechtěl vzít ten kód, druhak bych ho asi nedokázal komplet vyplnit, byly tam kolonky kterejm nerozumím...

    Přitom mě by stačilo mít jen hrubej odhad cca %. Nemam žádnou představu..
    Moc dík za jakejkoliv tip
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LEENVECKA: většinou mám v trackingu, že dorazila na 120, pak 2-3 dny nic, pak přesun na SPU a za další 2-3 dny ji mám doma. Nejvíc mě ale serou ty odpolední rozvozy, kdybych nesledoval tracking, tak ani nevím, že mám něco na poště, protože řidič nebyl schopný mi dát papír do schránky, nebo mi zavolat. Na všechny balíčky tisknou číňani můj telefon a je to úplně k hovnu
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LEENVECKA: nebo v sprnu ;)
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Tak mi dneska pristala zasilka z ali tak jsem zvedava kdy ji budu mit u nas na poste. A jestli to bude tenhle tyden klidne v sobotu a nebo az pristi...
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Mě na tom procesu nejvíc štve, jak se to kvůli celníkům zdrží, a pak započítávání poštovného. Přišel mi z Ameriky nějakej kovovej stojan za $65, a jen protože to má čtyři kila, platil jsem tu samou částku za dopravu. A ty celnický kurvy mi to teď řádně zdaní.
    KOJA
    KOJA --- ---
    Ach jo, cekal jsem, ze balicek pujde z EU a namisto toho prisel z USA, takze zase dostanou darmozrouti vypalne. Jde o malo ale z principu me to sere. Nejvic ta stovka ceske poste prestoze si pro balicek dojedu ja k nim a oni nehnou prdeli.
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    TEAPACK: to je jiná, no.. ^_^
    "ztratily" se mi zatím jen dvě zásilky do Kanady.. v česku zatím jen oznámení o uložení zásilky, takže se mi vrátila zpátky..
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Dneska mi prisly tri zasilky objednane v rozmezi 5. az 29.3. pekne pohromade...
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    8BB76E1: =D nemusí chytit, stačí když ztratí... ;-)
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    JEREMIUS: tak rada byla držet to pod 45 EUR.. a odečíst z té hodnoty poštovné, to snad problém není.. zatím mi žádnout zásilku odeslanou do česka nechytili..
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    8BB76E1: Nejlepší je radit, v čem se moc nevyznám, že? :-)

    OCTOPUSS: IMHO to nejde. Protože by to pak používal každý. Šance, že ti to projde, se rozhodně zvyšuje, když ti to bude poslané na soukromou adresu z normální soukromé adresy (ne shipito a podobné blbosti). A když ti tu věc třeba pošle bez obalu, aby nevypadala jako nová. A když to případně rozloží na části.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam