• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PULKA: na doručovacím depu
    PULKA
    PULKA --- ---
    PULKA: samozřejmě nedorzceno, i kdyz jsem byla cely den doma, adresat nezadtizen. kde se da na postupy české pošty stezovat mimo ceskou postu? tam mi minule rekli, ze nemaj zamestnance a ze krome důchodů a slotenek nic nedorucuji.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Jak je možný, že když mi jde balík z Francie (z nepochopitelného důvodu pes Belgii), tak mi ho ČP zasekne na 14 dní někde u sebe? Mám pocit jako úplně WTF a balík ještě pořád není doma.

    3.10.2018 Doručování zásilky. 17704 Depo Praha 704
    2.10.2018 Příprava zásilky k doručení. 17704 Depo Praha 704
    24.9.2018 Přeprava zásilky k dodací poště.
    24.9.2018 Zásilka vypravena z třídícího centra. 22200 SPU Praha 022
    24.9.2018 Zásilka v přepravě.
    21.9.2018 Výstup z vyměňovací pošty. 22000 Praha 120
    21.9.2018 Podací číslo zásilky přidělené v České republice: BA966262868VV.
    21.9.2018 Převzetí zásilky vyměňovací poštou. 22000 Praha 120
    21.9.2018 Odeslání zásilky do České republiky.

    Dá se a to někde stěžovat a požadovat kompenzaci?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    BRKODLAK: když si zaregustruješ u nich svůj email, bude ti to příště chodit rychleji. Dostaneš s první zásilkou papír s instrukcema.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    NAVARA: ted se to zmenilo na ulozeni zasilky na vymenovaci poště, to je asi standardni, co?
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    NAVARA: no vzhledem k tomu, jak dlouho jim trvalo si nachystat papiry, kdyz uz nas nasli ganju, tak to můžu dostat az nekdy na duchod. Kazdopadne dik.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BRKODLAK: nedá, čekáš až se celníci uráčí
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Sledování zásilek - Česká pošta, s.p.
    https://www.postaonline.cz/trackandtrace/-/zasilka/cislo?parcelNumbers=CP015759795ID

    Ahoj, mam zasilku v tomhle stavu. Da se to nejak urychlit, nebo musim cekat na dopis od posty? Ten se da ocekavat kdy?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MVEK: Já mám zkušenost, že co je malý, chodí jako dopisy, větší jako balík - tj. každý úplně jiným procesem v rámci ČP, a občas se mi to i sejde na správný adrese.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Že pytlíky z Číny dávají doručovatelům dopisů, a tak občas je vůbec nedoručují, ale dají rovnou lísteček, ačkoliv je to na adresu do zaměstnání, kde je vždy někdo, to jsem si už i zvykl (a na stížnost odpověděli něco generického).
    Ale nyní to vypadá na nový nešvar, že pokud je to jen o trochu větší (jedno pyžamo v pytli o cca velikosti nafouklé A4), tak to nedoručí na místní malou poštu, ale na hlavní poštu celého obvodu, to je už moc.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    NIGHTFURY: Tak úspěšně vyzvednuto s razítkem: BEZ CLA, ale bylo to o fous - fyzické osoby nejsou zproštěny od placení CLA u vzorků, OSVČ nebo právnické to mají v pohodě, takže příště to budu mít na OSVČ...
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    NIGHTFURY: Tu si mimochodem můžeš vytvořit i sám, to už je jim jedno.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    TEAPACK: U nás zafungovalo dodat fakturu asi na dolar (až pět) s popiskem "sample", prošlo to bez cla (týkalo se vzorků čipů i nějakých chemikálií).
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TEAPACK: cenu si vymyslej a dan ti podle toho vyměří - experimentální prototyp specializované desky by mohl být pěkně mastný...
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    Ola, řešili jste někdy, že vám na 120 chytili balíček, který vám někdo poslal zadarmo? Dostal jsem takhle k otestování od jednoho výrobce HW prototypovací desky, který nepůjdou nikdy do prodeje, takže jejich cena asi nikdy nebude oficiálně existovat a nevím, co jim mám na 120 dát do ruky. Na obálce je zaškrtnuté GIFT a žádný doklad neexistuje :-/
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    SHARKIE: to bych se nedivil, tam se pod odesláním do zahraničí často rozumí to že jsou schopni něco poslat do Kanady nebo Mexika... :-)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    NEVILL: mne siel jeden balicek kolecko 2 tyzdne cez 5 statov v Amerike a tak sa vratil naspat k odosielatelovi, ze ho nevedia dotucit :D
    MVEK
    MVEK --- ---
    NEVILL: Tak pohled z Portugalska taky přišel asi týden poté, co jsem přijel zpátky já (vloni v červnu). O to víc pak překvapí, když někdo pošle doporučený dopis v pondělí (a to ještě nejprve musel ověřit, že mu přišla moje platba z pátku večer na účet) a v úterý mi ho přinese pošťák. Ale to je v rámci Čech.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MVEK: no tak to už je ale vážně otřes...jako abych jenom nenadával na českou poštu, nedávno jsem měl zajímavou zkušenost s italskou poštou, chlapík mi tam odeslal balíček ze Sicílie, týden to trvalo než se z Palerma přepravil do Milana (nevím jestli to jako jednou týdně hodí na loď a pošlou všechno na kontinent) a pak už to vlastně trvalo jenom den a bylo to u nás k doručení... :-)
    MVEK
    MVEK --- ---
    NEVILL: Uvnitř jsem nebyl, ale podle normálního trackingu jsem jednou zmeškal zásilku z Číny, protože ji doručovali ve Znojmě místo Praze a pak se vrátila po vypršení času. Moje blbost, že jsem si nehlídal, jestli se neobjevilo v trackingu české trackovací číslo.
    Jako, že na jižní Moravu jezdí pražáci za vínem, to vím, ale že by tam jezdily i české zásilky či jejich doručovatelé v pracovní době...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam