• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    Sdílení zkuseností, postupů, rad, a nebo frustrace z komunikace s prislusnymi urady.
  • ŽÁDOST o elektronické oznámení o příchodu zásilek z ciziny - Stáhnout -urychlení procesu doručení zásilky o další kousek. Podepsat, oskenovat a poslat na email sklad.praha120@cpost.cz nebo na adresu na adresu Pošty Praha 120
    Pokud vám pošta vyměřila neoprávněně 180 kč, můžete podat elektronicky stížnost na ČOI ZDE. ČOI zas má ze zákona povinnost se tím zabývat.Podrobnosti viz nástěnka
  • rozbalit záhlaví
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BESTIEVSAMETE: 10-20 dní žádná míra
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    šlo mi něco z Honkáče, ve statusu je arrival 120 a pak PROCESSED AT LOCAL DISTRIBUTION CENTER... co to sakra je? je to tam dva dny... :( kde to mám hledat? po kom mám jít?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Co se stane se zasilkou z Ciny, u ktery nam behem ulozeni na poste 120 odesilatel vratil penize? Posta se to nejak dozvi, zasilku posle zpet a nebudeme muset nic platit? Protoze ve chvili, kdy jsme dostali penize zpet, uz byla v rukou posty 2 mesice, takze nejaky naklady okolo toho vznikly a po nekom je asi budou chtit, ne? Hodnota byla v prepoctu cca 1500.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    KORKMAZ: To asi ne protoze GB ma v podminkach ze objednavka muze byt rozdelena do vice zasilek.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    WOLFGAR: Taky jsem platil přes paypal. Nicméně mě přišla část zásilky normálně přes kurýra (DHL - PPL). Ale jak jsem psal, jedna část věci mi furt chybí a ta druhá je bez ní k prdu. Takže celou částku od nich asi nedostanu, ale je pravda, že bych si o polovinu říct mohl.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    KORKMAZ: Krome Ali bych rekl ze je neco podobneho bezne na vetsine cinskych shopu, problemy podobneho charakteru jsem resil vice mene vsude, GB, FastTech, 3F to ze u ztracene zasilky nechteji vracet prachy hned a okecavaji to at pockas nez si to oni doresi s dopravcem a je na to jediny lek - platit vyhradne pres paypal a nechat si proste vratit prachy od paypalu, jeste se mi nestalo, ze u nedodane zasilky nevratili komplet zaplacenou sumu, zadne budeme cekat pul roku az se nam vyresi reklamace s postovni sluzbou, at si resi co chteji, me jako zakaznika to vubec nezajima, kdyz do dvou mesicu zasilku nemam pisu na paypal a hned eskaluji a do nekolika dni mam penize zpet na ucte. Aliexpres nema moznost platit paypalem, ale zase ho nepotrebuje protoze uz diky tomu, ze jen zastituji dalsi prodejce a nejde to z jejich tak vraci hned a docela ochotne (kdyz clovek uz zna postup) navic pevny nejdelsi termin dodani take dela sve.

    To jak jsem ted zvykly platit vsechno pres paypal me ted nedavno zachranilo dvakrat i mimo cinu, jednou u zasilky z Irska za 50 euro kterou take ztratila jiste CP, ale zase blbost eshopu, ze odmitaji posilat nejakym evropskym dopravcem misto posty a jeste trvaji na tom ze bez trackingu, tak jsem se s nimi moc nebavil a nechal si rovnou vratit prachy od PP. Jen uz jsem u nich asi na blacklistu :D Ale stejne bych si po tehle zkusenosti od nich nic dalsiho neobjednal. A podruhe me to zachranilo v cechach kdyz mi prisel poskozeny kus a eshop to zacal zkouset ze musel byt poskozeny balicek (nebyl) a nemel jsem vubec prebirat. Stiznost na PP a fotky a hned to slo.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Tak mi dnes přišlo mailem že můj balík do ruky je připravený k vyzvednutí na pobočce...jako určitě lepší než kdyby to ztratili, ale to jsou služby teda...
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Mě se teď sešel šlendryan od český pošty a gearbestu. Od toho prvního mě to sotva překvapí, ale druhej mě sere o to víc. Nejenže inzeroval zboží, které nemá, odeslal ho až víc než měsíc po objednání, ale zásilku nepochopitelně rozdělil a jednu svěřil České poště, která to samozřejmě ztratila. Ironií je, že bydlím kousek od 120ky...no prodejce se furt odkazuje na přepravce a že to prej dojde do půl roku od objednání. Že je jeden krám bez druhýho na nic je nezajímá. WTF! Kupoval jsem krámy od spousty rákosníků, ale tendle je suverénně nejhorší!
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Zase si jednou říkám proč vůbec posílají ty e-maily a sms s předpokládaným termínem dodání, když to pak je stejně jinak? Mám balíček co byl podán včera, píšou že ho budou doručovat dnes, ale když kouknu na sledování tak je to teprve na cestě k dodací poště...ach jo... :O/
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    Takovy lehci povzdech, ze zasilka z Nemecka z Hannoveru uz je na centrale PPlka a zitra mi ji dodaji do prace (odesilala se v pondeli rano)..a nekdy to po Cr trva stejne ne-li dele...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KORKMAZ: Tak skutečné a poštovní vzdálenosti korelují jen velmi slabě
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    120 to pošle na 022 k doručení, ta usoudí že je to moc velký a dá to na 704 a tam to maj naprosto u prdele a na salámu :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KORKMAZ: muhehehéé :D
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    TOOMIX: Stodváca je ten dům hrůzy na plzeňský žejo? V tom případě to mám jen za kopcem, tak se to snad cestou neztratí :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KORKMAZ: ne, jakmile je výstup, jde to dál. Občas ale v trackingu nebývá přesun mezi českými městy
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Balíček z Číny z Gearbestu, označený ale jako Belgie, hnije přes tejden na 120 a poslední poznámky je "výstup v vyměňovací pošty". Může to znamenat, že to spadlo do celního řízení?
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    RATTKIN: samolepku? cn22? jinak asi nic.. (tedy konkrétně v Japonsku chtějí ještě podepsanou deklaraci o nebezpečných předmětech, ale to je fakt jen interní věc japonské pošty)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    jinak z japonska na 120ku za 2 dny a pak pouze 4 dny než mi přišla výzva k doložení e-mailem (2 dny z toho byl víkend) to jsem ještě nezažil.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    přikládá cizí odesílatel k balíku nějaké dokumenty, nebo jen tu samolepku? Nikdy jsem žádné dokumenty nedostal, to si je pošta nechá?
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    KORKMAZ: No vzfyt. O tom to prave je, budes vedet, ze nezazvonil.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    TRAGED: Cha...kam se hrabe technologie... prostě přestanou zvonit úplně
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam