• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    mě teď balíček z Japanu přišel šestý pracovní den, včetně celního řízení, docela dobrý a taky by to mělo makat, za ty prachy.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Tak abych poštu jen nehaněla... Dnes se stav balíčku pohnul, připravuje se k doručení, bohužel na místě, kde už rok nebydlím (chyba odesílatele). Na první! pokus (ale zvonilo to dlouho) jsem se dovolala! na poštu Praha 6! na balíky a vyřídila přeposlání.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GLOBALISTA: yup, prostě to tam leží na hromadě, práší se na to a až budou mít všechny balíky co mají "garantované" doručení na autě tvým směrem a ještě tam náhodou bude kousek místa, tak tam ten nejdéle odpočívající negarantovaný balík přihodí
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    NAVARA: To ráda čtu. Čekám zásilku z Ruska, pět dní trvalo od podání k výstupu ze 120 a teď je už 12 dní beze změny stavu "v přepravě". Vážně už jsem si myslela, že ji někdo ukradl. Takže tomu mám dát ještě týden, říkáš? :)
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Řeším spor přes PayPal... část zboží neprislo a zbylá část je proto k hovnu. PayPal po mě chce zprávu od organizace na ochranu spotřebitele nebo opicie/FBI a dal mi na to jen týden a kus. To přece přes ČOI nejde stihnout, co takhle něco od pošty, že zásilka s číslem XY nebyla doručena?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    KORKMAZ: zajímavé, mně teda takhle v životě nevolali, nedávno mi akorát přišla tahle informace o možnosti prodloužení úložní doby mailem...
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Tyjo mě normálně volala lokální pošta, že tam mám balíček z Číny a že končí úložní doba, jestli jí chci o pár dní prodloužit. Podotýkám, že se jednalo o krám z aliexpresu asi za jeden dolar.

    Doručení pohledu z Japonska ale zase trvalo víc než rok, ale tam spíš podezírám zemi původu, jelikož jejich pošta je ještě větší státní moloch než ta naše
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    TRAGED: nope ;)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Lze na 120ce platit kartou?
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    stalo už se vám někdy, že tracking na webu české pošty stojí (už dva týdny) a mezinárodní tam má pořád nějaký pohyb? (naposledy včera) co to může znamenat?
    (popravdě ani nechápu, jak je to vůbec technicky možné)
    ADAM
    ADAM --- ---
    KORKMAZ: chtěj vše zpět. Pokud jsi to platil paypalem, tak to na 99% vyhrajes. Neváhej a dej claim
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Trochu OT: Řeším nedoručení části zásilky od gearbestu. Už jsou to asi 4 měsíce od objednání a musel jsem čekat, než vyprší nějaký jejich termín na doručení (4 měsíce wtf když jsem si připlatil za lepší poštovné). Za tu dobu mě asi stokrát poslali na lokální poštu a chtěli potvrdit mojí adresu. Podle trackingu se to ztratilo cestou ze 120ky (výstup z vyměňovací pošty), takže clem to prošlo. Věc za 65USD a ta chybějící část z toho stojí samotná cca 20USD...

    Voni mají ještě tu drzost po mě chtít 5USD, aby to odeslali znova nebo že mi dají refundaci 5USD do virtuální peněženky a tím to uzavřou. No tak to teda ani náhodou vy rákosácký šmejdi!

    Jako mám 100 chutí řešit to přes PayPal a normálně požádat o celou částku zpátky a utíká mi čas. Mám s tím nějakou šanci nebo kolik požadovat?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KALIBAN: jestli je to obyč balíček tak 10-20 dní od zásilky zpět v přepravě od 120
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    heh, musim rict ze za tech par let co jsem se dokazal vyhejbat tyhle ultramrdce se absolutne nic nezmenilo..

    sice jsem dokazal poslat mailem z paypalu vypis a proclilo se to (zaplatit za 60dolaru vcetne postovnyho pres pet stovek vypalny mi pridje trosku hardcore) ... a poslalo na moji postu.. 14.2 to proclili, tak si rikam kdy se mam zacit stressovat. Za mesic?

    tracking number nenechazim, ooo to je SKVELY za moje petikilo, porad si rikam jestli by nepomohlo to tam cely podpalit
    XAJA
    XAJA --- ---
    BRKODLAK: ale tak colnici vyberove kriteria maju, nie ze nie. a mozu sa menit, napriklad po tom, co zistia, ze x pisiela drahu vec a uvadza pritom nizsiu cenu, tak si napriklad vyziadaju vsetky baliky od neho na kontrolu. mozu si vybrat aj fyzicky, co ich zaujme, no a skor si vsimbu vacsi balik nez mensi.


    fakt je to vec, ktora sa predpovedat neda.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    XAJA: já právě nevím, to se tu snažím zjistit.něco se jim určitě v hlavě odehrává, když se rozhodujou, jestli to dají do řízení, nebo to pošlou dál. podle toho co píšeš, asi žádný takový mechanismus není. z mých skromných zkušeností to ale vypadalo, že to bylo dle velikosti, což byla výzkumná chyba způsobená malým množstvím dat.
    XAJA
    XAJA --- ---
    BRKODLAK:

    skus si taky terminal predstavit: pride kontajner plny balickov. otvoria ho, a teraz to niekto triedi. tych balikov su tam tisice. fakt si myslus, ze existuje nejaky absolutne presny sposob, ktorym sa to vytriedi? zo strany najskor deklaranta, pripadne aj colnika?
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    XAJA: muze hrat roli velikost zasilky? Zatim mi to tak pripadalo.
    XAJA
    XAJA --- ---
    BRKODLAK: dalsia vec, preco je to nevyspytatelne, hlavne take tie zasielky tesne pid hranicou, je urcovanie kurzu. v mesiaci, kedy to prekroci hranice, sa pouziva kurz centralnej banky platny predposlednu stredu predchadzajuceho mediaca, napriklad.
    plus to prepravne - predpoklada sa, ze nic sa neprepravi zaarmo.. samozrejme, existuje miznost, ze je cena dopravy zahrnuta v cene tovaru, ale neviem, uz to moc neslefujem, ci sa to da uplatnit aj pri neobchodnyych zasielkach - teda tychto "sukromnych" nakupoch.
    to vsetko ti moze tu cenu navysit.
    XAJA
    XAJA --- ---
    BRKODLAK: ako pisem. v prvom rade by hodnotou mala byt cena skutocne platena. ze ty zaplatis 200, ale dohodnes sa s predajcom, aby napisal na balik 10, ti moze, ale nemusi prejst. mozu ziadat vypisy z uctu, bla-bla.

    ak sa im ani to nezda, su tam dalsie metody - obvykla predajna cena totozneho alebo podobneho tovaru, a tak.

    oni colnici maju internet, a dokazu zistit, za kolko sa tak predavaju take tie najpreflaknutejdie veci, co sa vozia. resp.bpodla predajcu najst konkretny eshop a cdnu, co je tam. a tak.

    zalezi skutocne na tom, ci onkretny balicek padne do pteverovania.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam