• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    TOOMIX: Odkud mě leda dražší věci ale drobnosti za doláč nebo dva a ještě s poštovnym v ceně pře Jerevan
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    POZITRON: Já už měsíc posílám balík do GB, neuděláš nic :)

    Na některý věci je české prostředí (aukro, sbazar,...) příliš malé do GB/DE ebaye to zabije poštovné…
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Kdyby to nekoho zajimalo, dneska jsem nasla ve schrance dopis od GLS, ze maj muj balicek viz nize a ze Velka Britanie nesmi poskytovat tel. cisla, takze mam zavolat a na doruceni se domluvit. Vim, ze tento klub je primarne o poste, ale veci z ebay jsem mela vetsinou pres postu, takze pocitam, ze se tohle muze nekomu, kdo sem zabrousi, stat taky. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Do prdele, tak asi uz nic no. :/

    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Prosim, prosim, netusite, kde a jak bych mohla patrat po svem balicku? Ceska posta nema cislo v evidenci, na 17track taky nenalezeno. :(
    Ja mam ted na tohle fakt smulu, za posledni tejden nejdriv problem s PPL a ted jeste tohle. Asi znameni, ze nemam utracet. :)

    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KORKMAZ: ne, ale cca polovina mi jich chodí přes Belgii
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Taky vám teď chodí čínský balíčky ze zpáteční adresou v Arménii?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    NAVARA: Jsem odesílatel, je to mezi Brnem a Brnem. Tohle co jsem psal mi řekli právě na těch reklamacích...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    FARFELOO: Celníci? To ale není nevyzvednutá... Mohou se s tím mazlit vesměs dle libosti, zkus napsat na P120, kde to vázne a pokud řeknou že u celníků, tak jim.

    Jestli jsi odesílatel, tak reklamaci na poštu, ať to koukaj vrátit.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    NAVARA: Je někde ve skladě. Musí ji ze zákona otevřít, pak zase zapečetit a potom mi ji pošlou. Je na cestě už dva měsíce a to to šlo v rámci jedné pošty :-D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    FARFELOO: Myslíš tu buď vrácenou nebo rituálně obětovanou Satanovi (pokud nejde vrátit nebo je vyznačeno, že se nemá vracet)?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Nevíte prosím, jestli je možný získat nějak nevyzvednutou/propadnutou poštu?

    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BRKODLAK: Tak neudávej nižší hodnoty a při příštích volbách se zaměř na ty, co chtějí snižovat daně a poplatky (dph a clo nic jiného není) a ne ty, co chtějí rozdávat...

    Jinak pokud pošleš objednávku se skutečnou cenou a související doklad o platbě, tak ti to vyměří z toho.
    Pokud je to náhrada za poškozené zboží (a tys nezasílal nic zpět, což se musí zdokladovat před odesláním), tak to pošli z předchozí objednávky, uveď že je to náhrada a vyměří ti to dle ceny té předchozí objednávky.

    Trest za hospodářskou kriminalitu je možný vždy, záleží na úředníkovi.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Situace je ale komplikovanejsi, tato zasilka byla zdarma, jako kompenzace za minulou poskozenou zasilku.
    Pak je taky otazka, zda vedou nejakou evidenci, protoze jestli ano, budou tam mít x stejnych zasilek se stejnou hodnotou, ktere prosli bez cla, takze nevim, zda by se to dalo uhrat na chybu odesilatele pri uvadeni hodnoty.
    Na nejakej rc fóru nekdo psal, ze jeho znamy dostal za proclivani s nizsi hodnotou nez skutecne zaplatil plus za falsovani vypisu tucnou pokutu. Zda to byla pravda nevím, ale nerad bych to zjistil na vlastní kuzi.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BRKODLAK: doloz realnou platbu a z ni Ti nauctuji poplatky, DPH a pripaelektdne cloTo ze je na balicku 10$ a realne to bylo 80$, za to dostanes jediny "postih" a to jsou ty poplatky atd., pokiti zadnou. Takze jim posli screenshot z bankovnictvi/paypalu, pripadne i objednavku, kde je uvedeno kolik bylo postovny a oni Ti to nauctujou. Pokud to mas pro osobni potrebu, tak pocitej 200kc fix a k tomu 21% dph ;)
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    BRKODLAK: no když chtějí doklad o platbě, tak jim nějaký pošli.. print screen z internetového bankovnictví, třeba.. a jestli platba nesedí s hodnotou na zásilce, tak jim třeba napiš, že se odesílatel asi spletl, a skutečná hodnota je vyšší.. no a nebo nějaký obrázkový editor má snad v pc každý, aby to sedělo..
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Zdravím, stalo se mi teprve podruhé, že mi padl balík do celního řízení (stejná hodnota i váha jako vždycky) jinak snad pětkrát prošel bez cla. Poprvé jsem postupoval podle návodu pro dárek, prošlo to bez problémů. Tentokrát jsem to udělal stejně (jiný odesílatel), ale přišel mi zpět mejl, že musím dodat ještě doklad o platbě, netušíte někdo, co s tím?
    K tomu se vážou další otázky:
    Dají se opakovaně zásilky proclívat jako dárky, nebo mi to prostě nemusí věřit?
    Co dělat v situaci, kdy je na zásilce napsaná hodnota i s poštovným nižší, než kolik jsem ve skutečnosti zaplatil? Jak v takovém případě doložit platbu? A co třeba v případě, že jsem peníze poslal v obálce (ano, i takovou možnost platby někteří prodejci nabízí).
    Hrozí nějaké postihy?
    Předem díky, nemám s tím téměř žádné zkušenosti a chci předejít případným problémům.
    XAJA
    XAJA --- ---
    OODOOW: tak. v podstate bez zmeny.
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    XAJA: No, a jak to tedy je v praxi? Když si teď nechám poslat balíček z Japonska, tak stejně zaplatím +dph +prachy za celní řízení, takže žádná změna?
    XAJA
    XAJA --- ---
    RATTKIN: tieto dohody byvaju obojstranne, takze sa clo zrusi pre obidve strany. v sucasnosti sa vyvozne clo takmer nikde nepouziva, takze ide o dovozne clo - v eu aj japonsku, preto eu firme ulahci vyvoz do japonska, lebo tam nezaplati prijemca dovozne clo a naopak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam