• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    MAFIRE
    MAFIRE --- ---
    ahoj, doporučíte mi prosím nějakého přepravce, potřebuji poslat z GB do ČR balík - baterii lithium o kapacite 1200wh. Díky :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Vlastně jediný DHL si účtuje trojnásobek (takže blacklist), všichni ostatní jsou na těch deseti a méně
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    NAVARA: Díky!
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BRKODLAK: už je to delší dobu, ale přišel mail z upsczbrokerage@ups.com, poslal jsem doklady a přišel balík - buď t o bylo v ceně nebo za pusu (10€), žádný rakety typu DHL
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    NAVARA: a jak to probíhalo? zatím znám jenom proclívání přes českou poštu, u které vždycky proclívám jako dar. Na kolik tě přišlo to proclívání, nemyslím samotné dph či clo, ale ta jejich služba.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BRKODLAK: naprosto bez problémů, všechno zařídili, platil jsem kuryrovi kartou
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Máte někdo zkušenosti s proclíváním s přepravní společností UPS?
    Pokud je tu lepší auditko pro tento dotaz, nasměrujte mě prosím...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    E-shopy si stěžují na Českou poštu. Balíky do ruky mnohdy končí na pobočce - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...si-stezuji-na-ceskou-postu-baliky-do-ruky-mnohdy-konci-na-pobocce-40292570

Asi bych si měl stěžovat znovu, letos mi zatím balík do ruky nedoručili ani jeden. Teda jeden balíček ze zahraničí mi kupodivu doručili a narvali do trubky na noviny, abych jim nekřivdil... :-)
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    TOOMIX: Odkud mě leda dražší věci ale drobnosti za doláč nebo dva a ještě s poštovnym v ceně pře Jerevan
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    POZITRON: Já už měsíc posílám balík do GB, neuděláš nic :)

Na některý věci je české prostředí (aukro, sbazar,...) příliš malé do GB/DE ebaye to zabije poštovné…
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Kdyby to nekoho zajimalo, dneska jsem nasla ve schrance dopis od GLS, ze maj muj balicek viz nize a ze Velka Britanie nesmi poskytovat tel. cisla, takze mam zavolat a na doruceni se domluvit. Vim, ze tento klub je primarne o poste, ale veci z ebay jsem mela vetsinou pres postu, takze pocitam, ze se tohle muze nekomu, kdo sem zabrousi, stat taky. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Do prdele, tak asi uz nic no. :/

POZITRON
    POZITRON --- ---
    Prosim, prosim, netusite, kde a jak bych mohla patrat po svem balicku? Ceska posta nema cislo v evidenci, na 17track taky nenalezeno. :(
    Ja mam ted na tohle fakt smulu, za posledni tejden nejdriv problem s PPL a ted jeste tohle. Asi znameni, ze nemam utracet. :)

TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KORKMAZ: ne, ale cca polovina mi jich chodí přes Belgii
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Taky vám teď chodí čínský balíčky ze zpáteční adresou v Arménii?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    NAVARA: Jsem odesílatel, je to mezi Brnem a Brnem. Tohle co jsem psal mi řekli právě na těch reklamacích...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    FARFELOO: Celníci? To ale není nevyzvednutá... Mohou se s tím mazlit vesměs dle libosti, zkus napsat na P120, kde to vázne a pokud řeknou že u celníků, tak jim.

Jestli jsi odesílatel, tak reklamaci na poštu, ať to koukaj vrátit.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    NAVARA: Je někde ve skladě. Musí ji ze zákona otevřít, pak zase zapečetit a potom mi ji pošlou. Je na cestě už dva měsíce a to to šlo v rámci jedné pošty :-D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    FARFELOO: Myslíš tu buď vrácenou nebo rituálně obětovanou Satanovi (pokud nejde vrátit nebo je vyznačeno, že se nemá vracet)?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Nevíte prosím, jestli je možný získat nějak nevyzvednutou/propadnutou poštu?

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam